Monica Badea Posted July 26, 2021 Posted July 26, 2021 Ingrediente-200 gr fulgi de ovăz măcinați -100 gr fulgi de cocos -5 linguri de ulei de Cocos topit -5 linguri de miere -2 linguri semințe de chia Pentru umplutura eu am folosit unt de caju si unt de arahide . Pentru glazura -5 linguri de pudra de roșcove(sau cacao) -2 linguri de miere -3 linguri de ulei de cocos Pentru decor eu am ales fructe de pădure,nuca de cocos si granola(făcută in casa) Mod de preparare -se pun fulgii de ovăz cu cei de nuca de cocos într-un bol,se adauga mierea si se amesteca bine,se adauga si uleiul de cocos topit,după care si semințele de chia(uscate,nu hidratate) La nevoie(in caz ca aluatul este încă nelegat,adăugați o lingura,doua de apa ,eu nu am pus deoarece mierea a fost destul de fluidă) Se fac doua mingi de aluat egale,se aplatizeaza bine cu podul palmei astfel încât sa fie ca un blat de tort. Punem “foile” la congelator pentru 10 minute si intre timp alegem umplutura dorita…eu am pus pe o foaie unt de caju si pe una unt de arahide,dar se poate pune orice,inclusiv dulceața. Se scot foile de la congelator si se ung cu ceea ce va place,după cum am spus eu am pus unt de caju si de arahide. Se da din nou la congelator 2minute(dacă ați pus unt si deasupra) Se pregătește la rece glazura,adică se amesteca Ingredientele într-un castron fără a folosi focul. Se scoate tortul din congelator si se toarnă peste el glazura,se uniformizează sau se lasă așa cum cade 😊si se ornează după preferința…eu am pus afine,zmeura,fulgi de cocos si granola făcută in casa. Se taie tortul după aproximativ 30-40 de minute,timp in care sta la rece(la frigider) Quote
Recommended Posts