Jump to content
SLĂBIM ÎMPREUNĂ, MÂNCÂND ORDONAT💗💗.
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Idee de meniu pentru 7 zile ,pentru sindromul ovarelor polichistice!


Monica Badea
 Share

Recommended Posts

Dieta pentru o saptamana
 La gustari  ideal ar fi iaurtul degresat parțial și oleaginoase

Luni

Mic dejun: Ou fiert moale cu o mana de baby spanac oparit, cu putin unt

Pranz: Salata verde cu ton, ulei de masline, si o mana de nuci

Cina: carne de vita cu granitura de linte si legume (dovlecel, castrarvete, ardei) ciuperci uscate (hribi, galbiori, etc) si iaurt grecesc

Marti

Mic dejun: un castron mic de ovaz

Pranz: carne de vita cu granitura de linte cu legume (dovlecel, castravete, ardei, andive) cateva ciuperci uscate (hribi, galbiori) si iaurt grecesc

Cina: Pui cu garnitura de broccoli si sparanghel la gratar

Miercuri

Mic dejun: un borcan de iaurt natural, integral, cu fructe de padure

Pranz: Pui la cuptor cu garnitura de broccoli si sparanghel, in putin ulei sau unt

Cina: branza, conopida si broccoli(gratinate )

Joi

Mic dejun: Ou moale si spanac.

Pranz: branza, conopida si broccoli

Cina: somon cu broccoli si sparanghel, gatite cu sos de iaurt

Vineri

Mic dejun: un castron mic de ovaz

Pranz: Salata verde, iceberg si orice frunze doriti, inclusiv de menta, cu ton cu ulei de masline, o linguita de zeama de lamaie si o mana de nuci

Cina: friptura la alegere (curcan, vita, miel, vitel) cu garnitura de legume diverse la gratar (dovlecei, vinete, napi, andive, tulpini de praz, ceapa verde, felii de telina, fiarta inainte)

Sambata

Mic dejun: iaurt natural si fructe de padure

Pranz: salata de pui cu avocado, ulei de masline si 1 mar

Cina carne de vita cu granitura de linte cu diverse legume

Duminica

Mic dejun: omleta si avocado

Pranz: salata de castraveti (fara samburi) si morcovi rasi, cu patru grisine de secara sau integrale, faramitate, ulei de masline, lamaie si o mana de nuci

Cina: salata de Tempeh /sau Tofu (din soia fermentata) cu linte fiarta, nuci caju si legume cu frunze verzi maruntite, trase la plita cu putin ulei (praz, ceapa verde, tulpini de telina) si patrunjel tocat

Puteti utiliza mana atunci cand masurati portia; pentru legume si salate se foloseste palma intreaga, pentru carne, peste - podul palmei si pentru oleaginoase, cate puteti tine intr-un pumn.

Pentru iaurt se foloseste un borcan mic, de 75g.

In ceea ce priveste legumele, trebuie evitati cartofii, cartoful dulce, morcovii, care pot fi reintrodusi apoi in cantitati mici, si doar fierti, gatiti la cuptor sau cruzi (in cazul morcovului).

Intr-o dieta de slabire nu exista nicio permisiune de junk food. In plus, chips-urile, tortilla, bomboanele, prajiturelele, bauturile indulcite si alte alimente bogate in calorii si zaharuri adaugata nu ofera niciun beneficiu nutritiv.

Zaharurile adaugate cresc rezistenta la insulina si contribuie la cresterea in greutate, in contextul caloriilor in exces. In plus, aceste rontaieli pot exacerba pofta de mancare la unele femei, mai ales cand sunt stresate, obosite sau pe un fond de instabilitate emotionala.
 
După cum observați aici avem și combinații neutre și chiar unele neindicate in alte cazuri de slăbire,însă aici Carbohidrații lipsesc(sunt aproape inexistenți) și ne permitem și combinații “ interzise”

Sportul(minim mersul pe jos) e esențial,hidratarea de asemenea,consumul de sare sa fie moderat,prăjelile și dulciurile nu au loc,Cafea și ceai puteți consuma atât cât va trebuie
Odihna este și ea foarte importanta și ca in toate dietele și aici mâncatul este tot la fiecare 3 ore,iar cina nu debutează mai târziu de ora 19.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.972f1f8bd6df1e5d47de7981ea6244cb.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Posts

    • Simptomele colonului iritabil sunt declansate sau agravate de consumul unor alimente. Asadar, sindromul de colon iritabil poate fi tinut sub control prin alimentatie. Alimentele care favorizeaza balonarea, flatulenta si diareea: Alimentele bogate in continutul de zahar Fasolea, broccoli, conopida, varza Alimentele care contin indulcitori artificiali precum sorbitolul sau xylitolul Produsele lactate Alimentele grase Bauturile carbogazoase Alimentele procesate Usturoiul, ceapa Painea si cerealele din cereale rafinate, nu integrale Cofeina Alcoolul Acestea nu trebuie eliminate complet din dieta, ci evitate macar in perioadele in care colonul iritabil afecteaza in mod considerabil calitatea vietii pacientului. Alimentele care declanseaza simptomele neplacute sunt diferite de la un pacient la altul, de aceea este foarte important ca pacientul sa iti monitorizeze starea dupa fiecare masa, astfel incat sa identifice daca sunt sau nu anumite intolerante alimentare. Ce si cum sa mananci pentru a combate simptomele neplacute ale sindromului de colon iritabil Consuma cantitati moderate de fibre solubile precum: painea integrala, orezul brun, pastele integrale, pulpa fructelor, precum si fructele deshidratate. Nu consuma, la aceeasi masa, alimente care au temperaturi diferite – de pilda, inghetata dupa o supa fierbinte. Mananca portii mai mici, chiar daca asta inseamna ca trebuie sa mananci mai des. Mananca fara sa te grabesti, mesteca bine si incearca sa fii relaxat in timpul mesei. Inlocuieste laptele cu lapte vegetal precum cel de soia, de migdale sau de cocos; alege insa variante fara zahar. Inlocuieste untul din retete cu ulei de masline. Incearca sa mananci cat mai sanatos si sa nu sari peste nicio masa - infometarea contribuie si ea la aparitia simptomelor neplacute de colon iritabil.  Alte recomandari pentru pacientii cu sindrom de colon iritabil: Limitarea stresului – anxietatea, grijile si stresul contribuie la instalarea simptomelor de colon iritabil. Fa tot posibilul pentru a te elibera de stres, astfel incat sa eviti declansarea sau acutizarea intestinului iritabil. Practicarea activitatilor relaxante – plimbarile in aer liber, cumparaturile, muzica sau alte hobby-uri pot ajuta pacientul cu sindrom de colon iritabil sa se relaxeze, astfel incat simptomele sa fie ameliorate. Foloseste tehnici de relaxare – terapia cognitiv comportamentala, psihoterapia, yoga, tai chi-ul iti pot oferi cateva tehnici de relaxare pe care le poti folosi apoi cu regularitate, astfel incat sa ameliorezi simptomele colonului iritabil. Evita medicamentele care agraveaza simptomele gastrointestinale – antibioticele, siropul pentru tuse si unele antidepresive accentueaza simptomele sindromului de colon iritabil si e indicat sa le eviti daca suferi de aceasta problema. Bineinteles, daca medicul le recomanda, trebuie sa urmezi tratamentul, insa nu le lua “dupa ureche”. sursa
    • Tipuri de grasimi Exista mai multe tipuri de grasimi, unele dintre acestea fiind bune pentru organism, benefice, in timp ce altele sunt considerate grasimi “rele”, fiind daunatoare organismului. Grasimile rele sunt responsabile pentru colesterolul “rau” crescut si pentru afectiunile cardiovasculare ce apar din aceasta cauza. In timp ce grasimile bune sunt recomandate in cantitati echilibrate, grasimile rele sunt contraindicate, in special in caz de risc cardiovascular crescut. Grăsimi bune Grasimile nesaturate sunt cele recomandate. Grasimile mononesaturate su polinesaturate sunt considerate grasimi sanatoase si trebuie incluse, cu moderatie, in dieta. Alimentele care contin acet tip de grasimi sunt, in general, lichide la temperatura camerei – uleiurile vegetale. Ce inseamna grasimi „bune” pentru organism Grasimile “bune” pentru organism, atunci cand sunt consumate in cantitati moderate, au o multime de efecte benefice pentru sanatate printre care: reduc colesterolul, nivelul de trigliceride, deci riscul de afectiuni cardiovasculare, ofera energie origanismului, ajuta organismul sa primeasca vitaminele solubile in grasimi si ajuta organismul sa isi mentina temperatura. Care sunt grasimile „bune” pentru organism Grasimile “bune” pentru organism sunt cele nesanturate, adica grasimile mononesaturate si cele polinesaturate. Grasimile mononesaturate Grasimile mononesaturate sunt cele care reduc riscul de afectiuni cardiovasculare si care stau la baza dietei mediteranene. In general grasimile mononesaturate sunt in stare lichida la temperatura camerei. Aceste grasimi sanatoase sunt si o sursa bogata de vitamina E. Grasimine mononesaturate se regasesc in: masline, avocado, nuci, migdale, caju, seminte de susan, seminte de dovleac, ulei masline, ulei de canola sau uleiuri din nuci. Grasimile polinesaturate Grasimile polinesaturate se regasesc in general in uleiurile vegetale si sunt renumite pentru reducerea colesterolului si a trigliceridelor, mai ales atunci cand sunt consumate in locul grasimilor saturate. Acizii grasi Omega-3 fac parte din categoria grasimilor polinesaturate si se regasesc i pestele gras precum somonul, macroul sau tonul, dar si in semintele de in si nuci. Efectele grasimilor mononesaturate si polinesaturate pentru organism Grasimile mononesaturate sunt recomandate, alaturi de cele polinesaturate, pentru inlocuirea grasimilor saturate si trans, astfel incat riscul cardiovascular sa fie redus. Studiile facute in ultimii ani au scos la iveala si alte beneficii ale consumului de grasimi mononesaturate: reduc riscul de cancer la san, reduc nivelul de colestrol, ajuta la scaderea in greutate, reduc grasimea abdominala si combat rigiditatea articulara. Grasimile polinesaturate sunt grasimi esentiale, asta inseamna ca organismul are nevoie de ele pentru a functiona, insa nu le poate produce pe cont propriu asa ca trebuie sa i le oferi prin alimentatie. Aceste grasimi sunt folosite pentru construirea membranei celulare, dar si pentru coagularea sangelui, pentru miscarea muschilor, pentru reducerea inflamatiei si a colesterolului din sange. Alimentele ce contin grasimi “bune” Lista alimentelor ce contin grasimi “bune” si pe care trebuie sa le introducem, cu moderatie, in dieta: Grasimi mononesaturate – ulei de masline, ulei de canola, ulei de susan, avocado, masline, nuci, unt de arahide. Grasimi polinesaturate – seminte de floarea soarelui, seminte de susan, seminte de dovleac, seminte de in, peste gras (somon, ton, macrou, hering sau sardine), ulei de soia, lapte de soia, tofu. Grasimile “rele” Grasimile considerate “rele” sunt grasimile trans si cele saturate, insa in cazul acestora este importanta si cantitatea. Consumul acestor grasimi ridica nivelul de colesterol LDL din sange, crescand astfel riscul de afectiuni cardiovasculare. Ce inseamna grasimi „rele” pentru organism Grasimile “rele” pentru organism, adica cele trans si, uneori, cele saturate, cresc riscul de aparitie a unor afectiuni asa ca e bine sa fie eliminate din dieta sau, in unele cazuri, limitate din punct de vedere cantitativ. Care sunt grasimile „rele” pentru organism Grasimile trans si cele saturate sunt “rele” pentru organism. Grasimile trans nu numai ca ridica nivelul de colesterol “rau” si il scad pe cel de colestrol “bun”, insa totodata cauzeaza si inflamatie in organism, contribuie la aparitia rezistentei la insulina si cresc riscul de aparitie a diabetului de tip 2. Grasimile trans artificiale sunt complet interzise de catre specialistii in nutritie asa ca e indicat sa le eliminam complet din alimentatie. Grasimile saturate devin periculoase atunci cand sunt consumate in cantitati mai mari decat cele permise, crescand astfel colesterolul. Nutritionistii ne recomanda sa pastram aceste grasimi in dieta, insa in calitati limitate. Grasimile saturate Grasimile saturate au fost considerate pentru o perioada indelungata complet nesanatoase, insa studiile recente in domeniu au scos la iveala faptul ca acestea pot fi chiar benefice, insa atunci cand provin din surse de calitate si sunt consumate in cantitati moderate. Ideal ar fi ca aceste grasimi saturate sa fie inlocuite, atunci cand sunt consumate in cantitati mari, cu grasimi nesaturate, mult mai sanatoase in special pentru inima. Grasimile trans Grasimile trans artificiale trebuie eliminate complet din dieta intrucat creeaza o multime de probleme de sanatate si nu aduc organismului niciun beneficiu. Grasimile trans sunt grasimi in stare solida si contin uleiuri vegetale partial hidrogenate. Grasimile trans se regasesc in alimentele prajite, in margarina, in produsele de patiserie si in snacksurile din comert (popcorn, chipsuri). Efectele grasimilor saturate si trans pentru organism Grasimile saturate consumate in exces cresc nivelul de colestrol “rau” si il reduc pe cel al colesterolului “bun”, cceea ce inseamna ca riscul de afectiuni cardiovasculare este si el marit. Atunci cand sunt combinate cu o dieta bogata in carbohidrati rafinati, grasimile saturate cresc si riscul de diabet de tip 2. Si grasimile trans cresc colesterolul LDL si il scad pe cel HDL. Grasimile trans sunt mult mai periculoase decat cele saturate asa ca e indicat sa le eliminam complet din dieta. Alimentele ce contin grasimi “rele” Alimentele care contin grasimi “rele” si trebuie evitate sunt: Grasimi trans – produsele de patiserie si cofetarie din comert, produsele semi-preparate, margarina, alimentele prajite, alimentele de tip fast-food, orice produs care contin uleiuri vegetale hidrogenate. Grasmini saturate – carne rosie, pielea de pui, produse lactate precum lapte, smantana si branza, unt, inghetata, untura, uleiurile tropicale precum uleiul de cocos sau de palmier. Cum stabilesti o dieta echilibrata in grasimi pentru organism O dieta echilibrata in grasimi este una sanatoasa. Grasimile in exces sunt daunatoare, insa si lipsa grasimilor este nesanatoasa. Pentru a functiona la capacitate minima, organismul are nevoie ca 10% din caloriile consumate sa provina din grasimi, insa pentru a functiona in parametrii normali e indicat ca 30% din caloriile consumate sa provina din grasimi. Cantitatea zilnica de grasimi necesara organismului Organismul are nevoie, zilnic, ca 20-30% din aportul caloric pe care il primeste sa provina din grasimi. Bineinteles, este vorba despre grasimile sanatoase, adica despre grasimi nesaturate in mare parte, si despre grasimi saturate intr-o cantitate redusa. Inlocuirea grasimilor saturate cu grasimi nesaturate in alimentatie Grasimile saturate sunt permise, insa in cantitati reduse. Multi dintre noi facem insa greseala de a consuma mai multe grasimi saturate decat e indicat si asa apar problemele. Persoanele care au colesterolul marit ar trebui sa inlocuiasca grasimile saturate, in mare parte, cu grasimi nesaturate. Astfel, riscul cardiovascular este redus. Sfaturi practice pentru a evita grasimile “rele” in alimentatia zilnica Limitarea cantitatii de grasimi consumate te ajuta sa scapi de kilogramele in plus, reducandu-se astfel aportul caloric, iar limitarea cantitatii de grasimi saturate reduce riscul de afectiuni cardiovasculare. Pentru evitarea grasimilor “rele” in alimentatia zilnic este recomandat sa se consume preparate facute in casa, sarace in grasimi si sa se evite complet gustarile din comert, care contin cantitati ridicate de grasimi trans si saturate. Pentru limitarea grasimilor este bine sa iti faci un obicei din a citi eticheta produselor alimentare pe care le consumi. Evita complet alimentele care contin grasimi trans si limiteaza consumul alimentelor care contin grasimi saturate. Monitorizeaza-ti consumul de grasimi zilnic si asigura-te ca nu depaseste procentul permis de maximum 30% din aportul de calorii consumat. Nu uita ca 1 g de grasime contine 9 calorii – foloseste acest raport pentru a iti calcula cantitatea de grasimi pe care ai voie sa o consumi zilnic. Pe masura ce iti calculezi grasimile consumate mai mult, vei invata sa aproximezi fara probleme cantitatea de grasimi pe care o poti consuma. Fa-ti o lista cu sursele de grasimi trans si saturate pe care esti tentat sa le consumi astfel incat sa iti intre in cap ca trebuie sa le eviti. Renunta la mezeluri, la carnea grasa, la produsele lactate grase, la alimentele semi-preparate sau de tip fast-food, precum si la produsele de patiserie si cofetarie. Dieta hipolipidica, adica saraca in grasimi, este absolut necesara pentru persoanele cu risc cardivascular crescut, adica care au colesterolul si trigliceridele marite. sursa
    • Ce sunt grasimile Grasimile sunt macronutrienti necesari pentru buna functionare a organismului, asa ca trebuie sa faca parte din dieta noastra. Exista mai multe tipuri de grasimi, unele dintre cele mai sanatoase, altele mai putin sanatoase. De ce avem nevoie de grasimi Grasimile joaca mai multe roluri importante in organism. Fara grasimi, organismul nu ar putea functiona. Grasimile reprezinta o sursa foarte concentrata de energie, protejeaza organele vitale, ajuta la mentinerea temperaturii adecvate a corpului, asigura aportul necesar de vitamina A, D, E si K, mentin sistemul imunitar puternic datorita continutului mare de acizi grasi esentiali si participa la procesele cognitive de la nivelul creierului. Cum sunt folosite grasimile de organism In primul rand, grasimile ofera energie, dar si stocheaza aportul energetic in exces pentru folosirea sa ulterioara. Un gram de grasimi contine 9 calorii, ceea ce inseamna ca grasimile au cel mai mare aport caloric dintre toti nutrientii. De asemenea, grasimile ajuta la formarea membranei celulare. Grasimile dietetice sunt esentiale pentru cresterea si dezvoltarea celulelor. Grasimile contribuie si la functionarea creierului, acestea facand parte din compozitia mielinei, adica a stratului de fosfolipide care inconjoara celulele nervoase si ajuta la transmiterea semnalelor electrice. Creierul nostru contine mari cantitati de grasimi esentiale. Un alt rol al grasimilor in organism este acela de a transporta vitaminele solubile in grasimi, precum vitamina A, D, E si K, prin sange. Grasimile contribuie si la formarea hormonilor steroizi, de care organismul are nevoie pentru reglarea multor procese. Cum sunt depozitate grasimile in organism Organismul are nevoie de anumite cantitati de grasimi, iar daca acestea sunt depasite, grasimile in exces sunt depozitate. Depozitele de grasime din organism sunt pastrate pana cand acesta va avea nevoie de energie. In momentul in care organismul cere mai multa energie, acesta va folosi grasimile printr-un proces chimic ce poarta denumirea de metabolism. In momentul in care ne facem insa un obicei din a consuma mai multe grasimi decat este necesar, depozitele nu mai sunt folosite si sa maresc pe zi ce trece. Astfel, apar depozitele de grasime la nivel subcutanat, adica sub piele, dar si la nivelul organelor interne precum ficatul. Barbatii si femeile depoziteaza grasimile in zone diferite ale corpului. De pilda, majoritatea femeilor depoziteaza grasimile subcutanat la nivelul sanilor, taliei, soldurilor si posteriorului, in timp ce barbatii au tendinta de a le depozita la nivelul pieptului, abdomenului si posteriorului. Cum sunt transformate grasimile in energie de organism Organismul este capabil sa extraga energie din tot ce mancam. Grasimile reprezinta o sursa concentrata de energie, asigurand aproximativ jumatate din energia pe care o folosim zilnic. In timpul digestiei si a metabolismului, grasimile consumate sunt transformate in acizi grasi si glicerol, care sunt absorbiti apoi in sange. Atunci cand organismului i se ofera mai multe grasimi decat trebuie, grasimile excesive sunt depozitate la nivelul celulelor pentru a fi folosite mai tarziu. Cum poti arde grasimile in exces din organism Depozitele de grasime alcatuite din grasimile in exces pot fi arse prin determinarea organismului sa aiba nevoie de mai multa energie. Asta inseamna fie ca reduci cantitatea de alimente consumate, astfel incat sa obligi organismul sa se foloseasca de grasimea depozitata pentru a obtine energie, fie ca depui efort fizic, care de asemenea necesita energie. Cantitatea zilnica de grasimi necesara organismului Acum ca ai inteles de ce grasimile sunt atat de importante pentru buna functionare a organismului, ar fi bine sa stii si ce cantitate de grasimi e recomandat sa consumi zilnic. Ideal ar fi ca 20-30% din totalul de calorii consumate zilnic sa provina din grasimi. Un gram de grasimi contine 9 calorii. In functie de aportul tau caloric zilnic iti poti calcula cantitatea de grasimi permise. Spre exemplu, o persoana care consuma 2500 de calorii pe zi, poate consuma in jur de 500-750 calorii care provin din grasimi, iar asta inseamna aproximativ 55-83 de grame de grasimi zilnic. Bineinteles, de preferat ar fi ca grasimile consumate sa fie unele sanatoase, nu grasimi trans, pe care e indicat sa le recomandam. Indicele de masa corporala si nivelul optim de grasimi depozitate de organism Indicele de masa corporala este determinat in functie de inaltime si greutate si este cel dupa care medicii se ghideaza atunci cand stabilesc daca o persoana este supraponderala sau nu. Totusi, indicele de masa corporala nu determina raportul dintre masa musculara si depozitele de grasime. De aceea se foloseste si indicele de grasime viscerala. Exista situatii in care indicele de masa corporala este in regula, insa procentul de grasimi din organism depaseste valorile normale. Iata care este procentul ideal de grasimi din organism in functie de sex, dar si de conditia fizica: Femei Sportivi de performanta: 14 - 20% grasimi Care practica sport: 21 - 24% Normal: 25 – 31% Obezitate: peste 32% Barbati Sportivi de performanta: 6 – 13% Care practica sport: 14 – 17% Normal: 18 – 25% Obezitate: peste 26% sursa
    • Dacă nu reușești să dai jos grăsimea din zona abdomenului, acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, care nu țin doar de dietă, ci de alți factori precum fumatul, stresul sau exercițiile fizice nepotrivite. Grăsimea abdominală este un tip deosebit de dăunător de grăsime corporală, cercetările sugerând conexiuni puternice cu afecțiuni precum diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Din acest motiv, pierderea de grăsime din zona abdominală poate avea beneficii semnificative pentru sănătate, nu doar pentru stima de sine. Majoritatea oamenilor își pot reduce grăsimea abdominală prin schimbări cheie ale stilului de viață, cum ar fi consumul unei diete sănătoase, bogate in  proteine slabe,de origine animala dar mai ales vegetala, din leguminoase si soia, legume, zarzavaturi, verdeturi și fructe, dar  și exerciții fizice regulate si anumite terapii corporale- masaj si automasaj, terapii cu radiofrecventa sau cavitatie si vacuum. Motivul principal al acumularii grasimii la nivelul taliei poate fi  pierderea masei musculare. Pe măsură ce inaintam in varsta,  pierdem masa musculară, ceea ce ne încetinește metabolismul și începem să ardem mai puține calorii. Ambii factori fac mai dificilă slabirea sau mentinerea greutatii, mai ales in zona abdomenului. Un alt motiv îl reprezintă schimbările hormonale, atat la barbati cat si la femei, prin scaderea nivelului de estrogen si respectiv testosteron. O formă de estrogen numită estradiol scade la menopauză. Acest hormon ajută la reglarea metabolismului și a greutății corporale. Nivelurile mai scăzute de estradiol pot duce la creșterea în greutate,  în jurul taliei, șoldurilor și coapselor. La barbati, nivelurile scăzute de testosteron reduc masa musculară și consumul de calorii. Din acest motiv, deficitul poate favoriza creșterea în greutate în timp. Se genereaza astfel o relatie cauza-efect. În medie, bărbații obezi au un nivel de testosteron cu 30% mai scăzut decât cei cu greutate normală, iar  70% dintre bărbații obezi suferă de hipogonadism masculin sau deficit de testosteron, o tulburare caracterizată prin niveluri anormal de scăzute ale acestui hormon. Hipogonadismul masculin poate fi inversat odata  cu pierderea în greutate. Si pacientii cu hipofunctie tiroidiana se pot confrunta cu cresterea greutatii, situatie in care trebuie sa adopte terapia de substitutie potrivita, o dieta specifica, saraca in gluten, zaharuri si grasimi animale si bine controlata caloric. Procesul de pierdere din grăsimea abdominală se poate dovedi unul anevoios. Multe persoane constată că le este foarte greu să scape de „colăcei”. De ce se întâmplă acest lucru și ce se poate face? Nu consumi alimentele potrivite Ți s-a întâmplat să auzi că un abdomen plat se obține în bucătărie? Afirmația nu este departe de adevăr. Alimentația nesănătoasă este cel mai mare promotor al unei burți proeminente. Prea multe alimente bogate în amidon, zahăr și grăsimi nesănătoase reprezintă o rețetă sigură pentru îngroșarea taliei. Ca să scapi de grăsimea abdominală e indicat să consumi multe legume și proteine¹ slabe (curcan, pește, brânză slabă, tofu etc). O cană cu ceai verde sau de ghimbir  băute dimineața, băuturile  bogate în proteine te ajută de asemenea să elimini grăsimea excesivă din corp. În plus, trebuie să te ții departe de mezeluri, carne roșie, cartofi prajiti  și burgeri. Daca nu exista exces de grasime prea mare ci doar "o burtica" mai inestetica, te poate ajuta si consumul seara,  pe post de cina a unui  iaurt, kefir, sana, cu continut mic de grasimi sau un supliment cu probiotice alaturi de o cina saraca in calorii. De asemenea, poate ajuta apa de  castravete, lămâie și  ghimbir. Puneți toate ingredientele în apă și lăsați-le peste noapte, in frigider, intr-o carafa de sticla mai mare. A doua zi dimineață, se strecoară apa și se bea pe tot parcursul zilei. În ceea ce privește grăsimile, îndreaptă-te spre cele sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, avocado sau diverse nuci. Chiar și o reducere moderată a cantității de zahăr, dulciuri, pâine albă și paste făinoase poate fi de ajutor în lupta cu grăsimea abdominală. Mănânci prea mult Grăsimea de pe abdomen, care se ascunde sub mușchii abdominali și în jurul organelor vitale, trebuie combătută. Însă dacă mănânci porții prea mari, poți constata că nu reușești să slăbești în această zonă a corpului. Pentru a avea succes în demersul tău, e bine să iei mese mai mici și mai dese. Nu faci suficientă mișcare Toată lumea, indiferent de vârstă, trebuie să facă o formă de mișcare. Dacă te confrunți cu obezitatea abdominală (talia e mai groasă de 102 cm în cazul bărbaților și de 88 cm în cazul femeilor), e timpul să iei sportul în serios. Nu trebuie să te antrenezi pentru a deveni campion mondial, e suficient să faci mișcare de intensitate moderată (cum ar fi să mergi pe jos în pas alert) 150 de minute pe săptămână sau să faci o formă viguroasă de mișcare (cum ar fi alergarea) 75 de minute pe săptămână. De asemenea, e bine să faci și două antrenamente de forță pe săptămână. Mai ales dacă ai mai multe kilograme în plus sau dacă suferi de anumite afecțiuni, e indicat să ceri sfatul medicului de familie înainte de a începe un program de sport. Nu faci exercițiile potrivite Poate că totuși obișnuiești să faci mișcare, însă nu observi nicio îmbunătățire în ceea ce privește grăsimea abdominală. Asta înseamnă cel mai probabil că nu faci exercițiile potrivite. Pentru a întări musculatura și a scăpa de grăsime, e nevoie de antrenamente cu greutăți și de sporturi aerobice². Dacă alegi să faci doar un tip de mișcare, alege de exemplu alergarea sau înotul. Poți crește treptat intensitatea pentru a arde mai multe grăsimi. Nu bei suficientă apă Multe studii au arătat că un aport mare de apă zilnic ajută la slăbit. Pe lângă faptul că apa nu are calorii și zahăr, te ajută să rămâi hidratat, dar și să dai jos grăsimea abdominală. Bei prea multe energizante Energizantele și băuturile pentru sportivi, care nu sunt același lucru, pot să aibă un conținut foarte mare de zahăr. Așa că dacă nu mănânci dulciuri, dar obișnuiești să consumi astfel de băuturi, nu trebuie să te mire faptul că te confrunți cu grăsimea abdominală. Îți place berea Un pahar cu bere nu este dăunător dacă ești o persoană sănătoasă, însă carbohidrații din bere contribuie la depozitarea grăsimilor în zona abdominală. Orice tip de alcool are calorii multe, iar dacă bei prea mult, nu ai grijă la ce mănânci și nici nu faci mișcare, te vei pomeni cu un strat serios de grăsime abdominală, greu de dat jos. Fumezi Poate nu te-ai fi gândit că fumatul are legătură cu grăsimea corporală, însă cercetările arată că da. Se pare că fumătorii au un risc mai mare de a se confrunta cu grăsimea viscerală. Ești prea stresat Stresul face parte din viața noastră cotidiană. Dacă o cantitate mică poate fi sănătoasă, stresul cronicizat este deja o mare problemă. Când cortizolul, hormonul stresului, crește, vei observa că și grăsimea abdominală face același lucru. Există multe măsuri pe care le poți lua împotriva stresului, așa că e bine să cauți unele care să ți se potrivească, fie că e vorba de exerciții fizice, yoga sau meditație ori de citit, ascultat muzică sau plimbări. Nu dormi prea bine Dacă nu ai somn odihnitor și în cantitate suficientă, îți sabotezi fără să-ți dai seama eforturile de a pierde în greutate. Pe lângă faptul că, dacă nu dormi normal, organismul nu reușește să-și îndeplinească funcțiile, și deci să te ajute la slăbit, mai apare și un alt pericol: acela de a te da jos din pat noaptea și de a lua o gustare. Pentru a obține un somn mai bun, nu mai privi în ecrane cu o oră înainte de culcare, nu bea alcool și cofeină și nu lua cine grele. Și moștenirea genetică poate fi de vină pentru grăsimea abdominală Este dovedit faptul că moștenirea genetică este un factor de risc pentru obezitate și pentru cât de ușor sau de greu reușești să slăbești. Acest lucru nu înseamnă că nu poți face nimic pentru a lupta împotriva grăsimii abdominale. Dacă te străduiești să găsești un echilibru între alimentație și sport, între caloriile consumate și cele arse, poți slăbi și te poți menține în ciuda istoricului familial. Nu în ultimul rând, nu trebuie să stai cu ochii pe cântar! Pentru a vedea dacă ai făcut progrese în eliminarea grăsimii de pe burtă, măsoară-te la anumite intervale cu un centimetru sau probează acei pantaloni pe care nu îi mai puteai închide. sursa
    • La 10 ..dovleac copt cu toată familia Zi frumoasa
×
×
  • Create New...