Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Idee de meniu pentru 7 zile ,pentru sindromul ovarelor polichistice!


Monica Badea

Recommended Posts

Dieta pentru o saptamana
 La gustari  ideal ar fi iaurtul degresat parțial și oleaginoase

Luni

Mic dejun: Ou fiert moale cu o mana de baby spanac oparit, cu putin unt

Pranz: Salata verde cu ton, ulei de masline, si o mana de nuci

Cina: carne de vita cu granitura de linte si legume (dovlecel, castrarvete, ardei) ciuperci uscate (hribi, galbiori, etc) si iaurt grecesc

Marti

Mic dejun: un castron mic de ovaz

Pranz: carne de vita cu granitura de linte cu legume (dovlecel, castravete, ardei, andive) cateva ciuperci uscate (hribi, galbiori) si iaurt grecesc

Cina: Pui cu garnitura de broccoli si sparanghel la gratar

Miercuri

Mic dejun: un borcan de iaurt natural, integral, cu fructe de padure

Pranz: Pui la cuptor cu garnitura de broccoli si sparanghel, in putin ulei sau unt

Cina: branza, conopida si broccoli(gratinate )

Joi

Mic dejun: Ou moale si spanac.

Pranz: branza, conopida si broccoli

Cina: somon cu broccoli si sparanghel, gatite cu sos de iaurt

Vineri

Mic dejun: un castron mic de ovaz

Pranz: Salata verde, iceberg si orice frunze doriti, inclusiv de menta, cu ton cu ulei de masline, o linguita de zeama de lamaie si o mana de nuci

Cina: friptura la alegere (curcan, vita, miel, vitel) cu garnitura de legume diverse la gratar (dovlecei, vinete, napi, andive, tulpini de praz, ceapa verde, felii de telina, fiarta inainte)

Sambata

Mic dejun: iaurt natural si fructe de padure

Pranz: salata de pui cu avocado, ulei de masline si 1 mar

Cina carne de vita cu granitura de linte cu diverse legume

Duminica

Mic dejun: omleta si avocado

Pranz: salata de castraveti (fara samburi) si morcovi rasi, cu patru grisine de secara sau integrale, faramitate, ulei de masline, lamaie si o mana de nuci

Cina: salata de Tempeh /sau Tofu (din soia fermentata) cu linte fiarta, nuci caju si legume cu frunze verzi maruntite, trase la plita cu putin ulei (praz, ceapa verde, tulpini de telina) si patrunjel tocat

Puteti utiliza mana atunci cand masurati portia; pentru legume si salate se foloseste palma intreaga, pentru carne, peste - podul palmei si pentru oleaginoase, cate puteti tine intr-un pumn.

Pentru iaurt se foloseste un borcan mic, de 75g.

In ceea ce priveste legumele, trebuie evitati cartofii, cartoful dulce, morcovii, care pot fi reintrodusi apoi in cantitati mici, si doar fierti, gatiti la cuptor sau cruzi (in cazul morcovului).

Intr-o dieta de slabire nu exista nicio permisiune de junk food. In plus, chips-urile, tortilla, bomboanele, prajiturelele, bauturile indulcite si alte alimente bogate in calorii si zaharuri adaugata nu ofera niciun beneficiu nutritiv.

Zaharurile adaugate cresc rezistenta la insulina si contribuie la cresterea in greutate, in contextul caloriilor in exces. In plus, aceste rontaieli pot exacerba pofta de mancare la unele femei, mai ales cand sunt stresate, obosite sau pe un fond de instabilitate emotionala.
 
După cum observați aici avem și combinații neutre și chiar unele neindicate in alte cazuri de slăbire,însă aici Carbohidrații lipsesc(sunt aproape inexistenți) și ne permitem și combinații “ interzise”

Sportul(minim mersul pe jos) e esențial,hidratarea de asemenea,consumul de sare sa fie moderat,prăjelile și dulciurile nu au loc,Cafea și ceai puteți consuma atât cât va trebuie
Odihna este și ea foarte importanta și ca in toate dietele și aici mâncatul este tot la fiecare 3 ore,iar cina nu debutează mai târziu de ora 19.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.972f1f8bd6df1e5d47de7981ea6244cb.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente:15 prune uscate ,1,praf de sare de lămâie,750-800 ml apă fierbinte ..avem nevoie și de un recipient cu capac !am pus in recipient 15 prune ,am adăugat apa fierbinte,am pus capacul și am lăsat să se răcească,apoi am amestecat cu o lingură și am adăugat un praf de sare de lămâie după care am pus la frigider (peste noapte )..a doua zi e bun de consumat ..un pahar de 250 ml înainte de mic dejun (și 5 prune ..după ce bem apa de prune vom mânca și 5 prune ..așadar pt fiecare 250 ml lichid vom consuma și 5 prune care s-au hidratat peste noapte )..consumați zilnic acest lichid ..balonarea dar și constipația vor dispărea !
    • Ingrediente: :2 banane bine coapte și zdrobite bine cu o furculița sau cu blenderul vertical,1 ou,50 ml apă ,200 gr făină de cocos sau fulgi de cocos măcinați bine ,esență ,2 linguri cu cacao (dacă mai necesită apă puteți adăuga puțin câte puțin până obțineți o coca groasă și sfărâmicioasă ..se lucrează puțin mai greu cu făină de cocos pt ca nu leagă perfect preparatul )..eu nu am adăugat îndulcitor dar dacă doriți să iasă mai dulci puteți să puneți 100 gr îndulcitor sau 1-2 linguri cu zahăr!Am amestecat toate ingredientele și am lăsat 15 minute la odihnă după care am format biscuiți mari dar subțiri (eu am lăsat marginile puțin crestate )!Am copt biscuiții la 180 gr pentru 20 de minute și după ce s-au răcit bine i-am uns cu puțină miere și am presărat deasupra fulgi de cocos!
    • Ingrediente:250 gr făină integrală,5 linguri ulei ,8 linguri apă minerală rece (merge și plată ),100 gr eritritol (îndulcitor),1 praf de copt (în funcție de făina folosită mai adăugați sau mai tăiați din apă ..în clip veți vedea cum trebuie să fie aluatul )Am pus rând pe rând toate ingredientele și se frământa 5 minute (azi nu am frământat de mâna așadar am lăsat 10 minute la viteza 2 la aparat -malaxor ).Am lăsat la odihnă coca apoi am întins o foaie subțire pe care am uns o umplutură de gem de prune și nucă măcinată (am pus la ochi ),am rulat foaia și am tăiat în bucăți potrivite pe care le-am pus în tavă pe hârtie de copt cu umplutura în sus !Am copt melcii la 180 gr pt 25 de minute!La răcire îi puteți unge cu miere sau puteți pudra cu îndulcitor praf !
    • Ingrediente:2 linguri zahăr pt caramelizat ,200 gr eritritol(am pus 50 gr de eritritol cu cele 2 linguri de zahăr la caramelizat ..eritritolul nu se caramelizeaza bine singur ,mai mult iese un sirop decât un caramel ,de aceea îl ajut cu puțin zahăr),5 ouă ,500 ml lapte ,1 praf de sare ,esență de vanilie! Am amestecat ingredientele,am ars zahărul și eritritolul și am “asamblat “ într-o tavă antiaderenta ! Am copt crema de zahăr pt 40 de minute la 180 gr (am pus tava cu cremă în tava aragazului în care era și apă ,deci un fel de bain marie )! Crema se taie doar rece !
    • Ingrediente:5 albușuri (am avut rămase de la o cremă ),1 ou întreg ,1 linguriță de sare ,6 linguri făină neagră am pus eu ,jumătate plic praf de copt (ar fi mers și întreg ,creștea mai mult),cozi de ceapă verde ,jumatate de ardei gras ,mărar ,condimente,2 linguri ulei ! Am bătut albușurile spuma cu un praf de sare apoi am adăugat restul ingredientelor amestecând ușor cu o lingură de lemn..am copt checul la 180 gr pt 35 de minute! L-am tăiat când s-a răcit bine !
×
×
  • Create New...