Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Alimente care îți îmbolnăvesc inima și te îngrașă!


Monica Badea

Recommended Posts

Daca vrei sa ai grija de inima ta si sa previi evenimentele cardiovasculare majore, precum infarctul miocardic, evita aceste alimente care iti pot imbolnavi muschiul inimii si vasele de sange. Iar daca te confrunti cu angina pectorala (durere in piept) si nu stii exact ce alimente sunt permise in dieta ta, cere neaparat sfatul medicului curant, care iti va explica ce ai voie si ce nu ai voie sa mananci.

1. Carnea grasa, grasimea de origine animala

Carnea grasa de orice fel - de vita, porc, rata, gasca, miel, etc. creste colesterolul. Alegeti muschiul slab, coltletul si pulpa fara grasime. Nu cumparati sortimente de carne gata tocata din comert. Contine multa grasime.

Atentie la carnea slaba de pasare, daca o consumati cu piele sau prajita, snitel sau pane, este acelasi lucru cu a manca grasime! Pulpa de pui cu piele si ceafa de porc sunt echivalente atat in calorii, cat si in colesterol.
Alegeti intotdeauna alaturi de carne o garnitura cat mai generoasa de legume proaspete sau gatite  pentru a diminua absortia grasimilor.

2. Semipreparatele din carne, organele

Mezelurile, pateurile de ficat, carnatii, salamul, parizerul sau crenvurstii, contin o cantitate mare de grasimi si E-uri si foarte putina carne. Cititi cu atentie etichetele alimentelor pe care le cumparati si convingeti-va singuri! Serviti, in loc de mezeluri, friptura rece din carne slaba taiata pregatita la cuptor in crusta de condimente.

Evitati consumul excesiv de organe, deoarece pot creste nivelul de acid uric din sange, ceea ce poate predispune la aparitia gutei, si mai ales a creierului, care este cel mai bogat in colesterol.

3. Branzeturile grase, cascavalul

Desi pare greu de crezut, branza telemea, cascavalul si branzeturile frantuzesti contin mai multa grasime pe suta de grame decat muschiul de porc.  
Serveste-le ocazional, cu masura, rase peste o salata generoasa de legume crude, pentru a da impresia de volum. Renunta la cremele de branza grase si mai ales la branzeturile topite care sunt foarte procesate si contin multe E-uri.

Alege lactatele degresate moderat, sub 3% grasime in cazul lactatelor moi (lapte batut, sana, kefir, branza de vaci, branza cottage, etc.) si sub 15% in cazul lactatelor fermentate (telemea light, mozarella light, cascaval light).

4. Untul, margarina, smantana

Elimina definitiv din alimentatie margarinele si orice tip de creme, sosuri si maioneze care contin grasimi trans – acestea sunt cele mai periculoase pentru organism.

Opteaza daca este nevoie pentru unt cu grasime redusa si smantana 12% pentru gatit, in cantitati limitate. Alege sa gatesti cu o crema de branza light in loc de unt si sa pregatesti maioneza dietetica din smantana 12% si mustar.

5. Prajelile
Orice tip de prajeala este extrem de daunatoare pentru organism, deoarece se creeaza produsi toxici pentru ficat si colon.

Prin prajire, se dubleaza numarul de calorii al produselor astfel preparate, ceea ce contribuie semnificativ la cresterea in greutate.  Dati gust mancarii din condimente aromate si nu din prajeala!

Pregatiti carnea si in general orice tip de mancare prin fierbere simpla, coacere la cuptor pe foaie de copt sau in recipiente speciale (teflon, tigai antiaderente).
6. Produsele si alimentele fast food

Practic acestea nici nu pot fi considerate alimente. Pe langa faptul ca sunt sarace in nutrienti, au o valoare calorica foarte mare deoarece, indiferent de tipul de produs, contin zahar, sare si grasimi hidrogenate adaugate periculoase pentru sanatate, implicate in aparitia bolilor de inima si a cancerelor.

7. Produsele de patiserie si cofetarie din comert, dulciurile concentrate

Contin grasimi saturate si trans care cresc colesterolul, blocheaza arterele, dar si zahar in exces care predispune la aparitia diabetului.

Preparati in casa placinta cu branza degresata, biscuiti sau prajituri din faina integrala, inghetata din iaurt degresat si fructe proaspete.

8. Rontaielile de tipul chipsuri, covrigei, saratele, biscuiti, etc.

Contin grasimi de tip trans, considerate unele dintre cele mai periculoase – nu doar cresc colesterolul, ci iti afecteaza si ficatul. Preferati popcornul facut in casa cu o lingurita de ulei, este mult mai sanatos decat cel gata preparat din comert.

Serviti gustari nutritive si sanatoase din fructe uscate, nuci, alune, migdale, caju crude – atentie insa la cantitate daca avetti probleme cu greutatea in exces – 15 grame inseamna o portie de 100 de calorii.

9. Excesul de sare

Duce la hipertensiune, boli de inima. Nu sarati excesiv mancarea, nu folositi condimente cu sare, conserve sau alimente afumate. Dati savoare mancarurilor folosind condimente si ierburi aromate din plin. Ofera in plus o multime de antioxidanti in dieta

10. Bauturile carbogazoase si alcoolul

Bauturile carbogazoase contin doar calorii goale, non-nutritive, coloranti, conservanti si E-uri, care nu sunt altceva decat otrava pentru corp si ficat. Se admite ocazional consumarea a 330 ml de bere sau 125ml de vin sau 40 ml tarie.
Beti apa plata sau minerala cu lamaie si menta, ceaiuri de orice fel neindulcite, compoturi fara zahar, cafea cu lapte degresat.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.c7cef15993b44c8aecf7fa692c30fd74.jpg
sursa

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
    • -1,5 kg vinete coapte (cantitatea e după coacere ,curățare și scurse) -1,5 kg ardei capia copți -750 gr morcovi dați pe răzătoare -100 ml ulei (eu am pus de masline ) -100 ml oțet -100 gr îndulcitor eritritol sau 50 gr zahăr - 2 lingurițe sare -condimente după gust Am copt și curățat legumele, (morcovii i-am dat pe răzătoare )..cat timp acestea se răcesc  pregătim soluția pentru marinarea lor. Pe aragaz punem o cratiță și turnam în ea uleiul și oțetul. Adăugăm  sarea, indulcitorul și condimentele și amestecăm cu o lingura de lemn  până când acestea se dizolvă în lichidul care fierbe ușor! Fierbem timp de 5-6 minute, . Stingem focul și lasăm lichidul să se tempereze în timp ce pregătim borcanele și legumele coapte. Călim in putina apa(mai mult fiert),morcovii Tocam vinetele și ardeii în cuburi mici și amestecam într-un bol încăpător împreuna cu morcovii bine gatiti ! Punem compoziția in borcane ,punem capacele si sterilizăm pt minim o ora..ori la bain marie ori la cuptor!
    • -1,8kg ardei iute rosu curatat de seminte  și tocat marunt -1 kg ardei capia -tocat cât mai marunt -1,5 l l otet de 9 grade -700 gr îndulcitor (eritritol )..puteți adauga pana la 1 kg dacă doriți sa iasa mai dulce sau dacă ardeii iuți sunt prea iuți (dacă folosiți zahăr ,500 gr ar fi suficient ) Mod de preparare Le-am scos semintele(ardeilor iuți ,am folosit o pereche de mănuși chirurgicale )apoi i-am taiat bucatele mai mici….ardeiul capia trebuie sa fie  mai carnos ,de asemenea tăiat și el in cubulete marunte. Într- o cratita punem otetul si îndulcitorul  si lasam la foc mic aproximativ  30 min sa fiarbă ,apoi punem ardeiul iute si ardeiul capia si lasam sa fiarba aproximativ 60-65 de minute la foc foarte mic. Punem dulceața in borcane ,punem capacele si punem la bain marie pentru minim 1 ora …sterilizarea borcanelor (cu orice fel de dulceața ,zacusca ,gem )este foarte importantă si ne asigura ca produsele se vor păstra foarte bine luni sau ani întregi !
×
×
  • Create New...