Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cum eliminăm grăsimea din jurul taliei!


Monica Badea

Recommended Posts

Grasimea din jurul taliei nu este numai inestetica, ci este si extrem de daunatoare pentru sanatate. Grasimea abdominala, cunoscuta si sub denumirea de grasime viscerala, este asociata cu o serie de afectiuni cardiovasculare, precum si cu risc crescut de diabet de tip 2.

Este foarte important pentru sanatate sa elimini depozitele de grasime excesiva din jurul taliei, dar si din alte zone ale corpului.
Sportul, imbinat cu o dieta sanatoasa, echilibrata si restrictionata din punct de vedere caloric, te va ajuta sa scapi de kilogramele in plus, dar si sa iti modelezi corpul asa cum iti doresti
Azi vom face un antrenament simplu, dar care da rezultate foarte bune intr-un timp relativ scurt. Daca intampini probleme si nu gasesti timp pentru a merge la sala, antrenamentul de azi poate fi facut acasa. Nu ai nevoie decat de un obiect putin mai inalt (similar unei banci de exercitii) si de multa energie.

Iata ce trebuie sa faci: timp de 9 minute nu te opresti si faci doar 2 exercitii. Stiu, pare usor, dar te asigur ca nu este.

Lucrezi exercitiul cu numarul 1 pentru 20 de secunde si te odihnesti 10 secunde, iar apoi treci la exercitiul numarul 2, pe care il repeti timp de 20 de secunde si te odihnesti 10 secunde. Nu te opresti pana nu ajungi la 9 minute. La 9 minute, faci pauza de 3 minute si reiei circuitul de 3 ori in total.

Trebuie sa iti incalzesti foarte bine corpul inainte de acest antrenament, pentru a evita posibile accidentari si pentru a avea rezultatele dorite.

Exercitiul numarul 1

Pune-ti un picior pe bancuta de exercitii. Prin saritura, schimba piciorul de sprijin.

Nu uita: nu te opri timp de 20 de secunde.

Nu uita sa aterizezi controlat, prin indoirea genunchiului de sprijin.

Exercitiul numarul 2

Asaza palmele pe bancuta de exercitii, departate, la nivelul umerilor.

Adu genunchiul drept catre bratul stang. Revii apoi la pozitia initiala si faci acelasi lucru cu celalalt picior.

 
Pentru avansati, schimbul se poate face prin saritura.

Nu uita: nu te opri timp de 20 de secunde.

Se vor arde in 3 serii aproximativ 500 de calorii!

Program efectiv de lucru: 27 de minute.

 Alte lucruri pe care le poti face pentru a elimina grasimea din jurul taliei

Consuma o cantitate mare de fibre solubile – fibrele solubile absorb apa si capata astfel textura gelationasa, incetinind parcursul alimentelor prin sistemul digestiv. Asadar, senzatia de satietate va fi mentinuta pentru mai mult timp. Surse bogate in fibre solubile sunt: semintele de in, avocado, legumele, fructele de padure.

Elimina din dieta alimentele care contin grasimi trans – aceste grasimi favorizeaza acumularea de grasimi in jurul taliei. Grasimile trans sunt asociate si cu risc crescut de inflamatie, boli cardiace, rezistenta la insulina. Grasimile trans se regasesc in margarina si in alimentele procesate care contin margarina, precum: produsele de patiserie, dulciurile, semi-preparatele, alimentele de tip fast-food.

Limiteaza consumul de calorii – pentru a putea reduce numarul de kilograme, este important sa creezi deficit caloric. Mare atentie, insa – nu limita aportul caloric prea mult, intrucat acest lucru iti poate incetini metabolismul.
Renunta la alimentele cu un continut ridicat de zahar – zaharul favorizeaza acumularea grasimilor in jurul taliei si abdomenului. Totodata, acesta creste riscul de afectiuni precum boala de ficat gras, diabetul de tip 2 ori obezitatea.

Odihneste-te suficient – activitatea fizica nu este singura care are un impact asupra greutatii tale. Odihna este cel putin la fel de importanta. Studiile facute in domeniu arata ca lipsa somnului favorizeaza acumularea kilogramelor in plus. Asigura-te, asadar, ca dormi cel putin 8 ore pe noapte.

Modificarea stilului de viata reprezinta cea mai eficienta metoda de slabit, cu rezultate atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Mananca mai sanatos, fa miscare zilnic, renunta la consumul de bauturi carbogazoase si sucuri indulcite, precum si la fumat si vei observa ca nu numai ca te vei simti mai bine, insa vei si arata mai bine.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.788729a937a7aa4ca33cbdf3d366b6ce.jpg

sursa

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
    • -1,5 kg vinete coapte (cantitatea e după coacere ,curățare și scurse) -1,5 kg ardei capia copți -750 gr morcovi dați pe răzătoare -100 ml ulei (eu am pus de masline ) -100 ml oțet -100 gr îndulcitor eritritol sau 50 gr zahăr - 2 lingurițe sare -condimente după gust Am copt și curățat legumele, (morcovii i-am dat pe răzătoare )..cat timp acestea se răcesc  pregătim soluția pentru marinarea lor. Pe aragaz punem o cratiță și turnam în ea uleiul și oțetul. Adăugăm  sarea, indulcitorul și condimentele și amestecăm cu o lingura de lemn  până când acestea se dizolvă în lichidul care fierbe ușor! Fierbem timp de 5-6 minute, . Stingem focul și lasăm lichidul să se tempereze în timp ce pregătim borcanele și legumele coapte. Călim in putina apa(mai mult fiert),morcovii Tocam vinetele și ardeii în cuburi mici și amestecam într-un bol încăpător împreuna cu morcovii bine gatiti ! Punem compoziția in borcane ,punem capacele si sterilizăm pt minim o ora..ori la bain marie ori la cuptor!
    • -1,8kg ardei iute rosu curatat de seminte  și tocat marunt -1 kg ardei capia -tocat cât mai marunt -1,5 l l otet de 9 grade -700 gr îndulcitor (eritritol )..puteți adauga pana la 1 kg dacă doriți sa iasa mai dulce sau dacă ardeii iuți sunt prea iuți (dacă folosiți zahăr ,500 gr ar fi suficient ) Mod de preparare Le-am scos semintele(ardeilor iuți ,am folosit o pereche de mănuși chirurgicale )apoi i-am taiat bucatele mai mici….ardeiul capia trebuie sa fie  mai carnos ,de asemenea tăiat și el in cubulete marunte. Într- o cratita punem otetul si îndulcitorul  si lasam la foc mic aproximativ  30 min sa fiarbă ,apoi punem ardeiul iute si ardeiul capia si lasam sa fiarba aproximativ 60-65 de minute la foc foarte mic. Punem dulceața in borcane ,punem capacele si punem la bain marie pentru minim 1 ora …sterilizarea borcanelor (cu orice fel de dulceața ,zacusca ,gem )este foarte importantă si ne asigura ca produsele se vor păstra foarte bine luni sau ani întregi !
×
×
  • Create New...