Monica Badea Posted August 27, 2021 Posted August 27, 2021 Ingrediente:-2 kg de vinete coapte și tocate mărunt -2 kg de ceapa tocata mărunt -1 kg țelina data pe răzătoarea mică sau la blender -1 kg sfecla roșie data la blender -2 kg de roșii decojite sau suc de roșii -1 kg de morcovi dați pe răzătoarea mică -500 ml ulei -sare,condimente,boia - 2 kg ardei capia sau gogoșar Se pune la călit intr-o cratiță mare,ceapa .după 10 minute se adauga țelina,sfecla și morcovii…peste ele se pune apa încât sa le acopere și se lasă la fiert totul pana când scade toată apa. Se adauga apoi roșiile și ardeiul tocat,după care și vinetele. Se potrivește de sare și condimente(eu am pus boia iute și piper deoarece am vrut o tocănița picantă) Se mai fierbe zacusca încă o ora(minim) după care se pune in borcane și se da la sterilizat pentru minim o ora din momentul in care apa a clocotit. Se scot borcanele și se învelesc bine,lăsându-le sa se răcească lent. 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.