Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Alimente la care ar trebui să renunți dacă ai un tratament medicamentos!


Monica Badea

Recommended Posts

Iată cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi atunci când urmezi un tratament cronic sau temporar cu diverse medicamente, pentru că uneori aceste greșeli îți pot pune sănătatea și chiar viața în pericol. O băutură alcoolică poate crește sau prelungi efectele insulinei sau a medicamentelor orale, situație care duce astfel la hipoglicemie. Acțiunea alcoolului de scădere a glicemiei poate dura între 8 și 12 ore. Simptomele de hipoglicemie includ nervozitate, transpirații, tremurături, foame intensă, slăbiciune, palpitații, confuzie, somnolență și în cele din urmă comă. Cu aprobarea unui medic, iar în lipsa altor condiții de sănătate, cum ar fi pancreatită, trigliceridele crescute și neuropatie, adulții mai în vârstă cu diabet zaharat pot fi în măsură să se bucure de până la două pahare de alcool slab pe zi, precum o halbă mică de bere, un pahar de de vin. Persoanele pot reduce acest risc consumând băuturile alcoolice în timpul mesei sau servind o gustare, împreună cu băutură. În plus, anumite medicamente orale recomandate diabeticilor, cum ar fi clorpropamida (Diabinese), pot provoca amețeli, înroșirea feței și greață atunci când sunt administrate cu alcool. Digoxina este recomandată pentru a întări contracția mușchiului cardiac, încetini ritmul cardiac și stimula fluxul sangvin în toate țesuturile din organism. Fibrele alimentare, mai ales fibrele insolubile cum ar fi tărâțele de grâu, pot încetini absorbția de digoxină și pot reduce eficacitatea acesteia. Pentru a preveni acest lucru, vârstnicii ar trebui să ia Digoxină cu o oră înainte de masă sau la două ore după masă. Utilizarea plantelor medicinale poate afecta acțiunea digoxinei. De exemplu, ginsengul poate crește nivelul sangvin cu până la 75%, în timp ce sunătoarea scade concentrațiile sangvine ale acestui medicament cu 25%. Este important ca pacientul să recunoască semnele toxicității. Acestea includ colorarea vederii în galben, apariția de halouri în jurul obiectelor, precum și slăbiciune, confuzie, amețeli și greață și vărsături. Statinele sunt medicamente eficiente care scad colesterolul în exces. Consumul de suc de grepfrut sau grepfruturile proaspete cresc cantitatea de statine din sânge și duc la efecte secundare ale acestor medicamente. Efectele secundare ale statinelor includ dureri musculare și anomalii hepatice (niveluri ridicate ale transaminazelor). Blocantele canalelor de calciu sunt prescrise pentru tensiune arterială ridicată. O substanță care se găsește în grepfrut acționează asupra unei enzime intestinale numită CYP3A4, care modifică acțiunea blocantelor canalelor de calciu, rezultând o creștere a nivelului lor și apariția de complicații grave. De exemplu, un singur pahar de suc de grepfrut poate reduce nivelurile de CYP3A4 cu aproape 50%. Acest efect se disipă lent. Același efect se pare că îl au și tangerinele, citrice utilizate pentru a face marmalade. Cu toate că nu este suficient de explorat clinic, dovezile indică faptul că sucul de grapefruit influențează în sensul creșterii nivelurile efectelor medicamentelor utilizate pentru disfuncție erectilă, cum ar fi sildenafil (Viagra). Acest lucru poate părea ca un avantaj pentru unii, dar s-ar putea însoți de declanșarea de dureri de cap, înroșirea feței, sau tensiune arterială scăzută. Acetaminofen (paracetamol) și alcoolul nu se amestecă. Două sau mai multe băuturi alcoolice pe zi pot crește toxicitatea hepatică a paracetamolului. Această toxicitate poate avea loc și dacă un pacient ia mai puțin de 4 grame de acetaminofen, sau opt tablete, de paracetamol pe zi. Această interacțiune poate fi problematică în special la persoanele în vârstă, deoarece capacitatea ficatului de a diminua concentrația medicamentelor scade odată cu vârsta. Produsele lactate, cum ar fi laptele, iaurtul, brânza pot întârzia absorbția antibioticelor, cum ar fi tetracicline și ciprofloxacina (Cipro). Pentru a evita problemele, se recomandă luarea unui antibiotic cu o oră înainte de masă sau la două ore după masă. Cu toate acestea, nu este necesar să se evite laptele și produsele lactate cu toate antibioticele. De exemplu, este recomandat ca metronidazolul ar trebui să fie luat cu apă sau lapte pentru a preveni indigestia. Totuși, pe perioada administrării metronidazolului, care este un antibiotic prescris frecvent, în special pentru infecțiile dentare, nu trebuie ca bolnavii să consume alcool. Altfel, aceștia riscă să se confrunte cu greață și vărsături severe. Nu numai că bolnavii ar trebui să evite alcoolul când iau metronidazol, dar trebuie să aștepte cel puțin două zile după terminarea tratamentului pentru a consuma din nou băuturi spirtoase. . I.M.A.O. și alimentele bogate în tiramină Alimentele care conțin inhibitori de monoaminoxidază sunt un tip mai vechi de antidepresive prescris. Produsele alimentare care conțin tiramină, un aminoacid, cum ar fi unele vinuri roșii, malțul din bere, peștele afumat, brânzeturi vechi și fructe uscate, pot provoca o criză de hipertensiune sau creștere severă și periculoasă a tensiunii arteriale atunci când sunt consumate cu această clasă de antidepresive. Medicamente antitiroidiene sunt recomandate în ameliorarea simptomelor hipertiroidismului. O dietă bogată în iod necesită doze mai mari de medicamente antitiroidiene. Cu cât este mai mare doza de medicamente antitiroidiene, cu atât este mai mare incidența efectelor secundare care includ erupții cutanate, urticarie și boli de ficat. Printre alimentele bogate în iod se numără fructele de mare și algele marine. Iodul este prezent bineînțeles și în sarea iodată și într-o măsură mai mică, în ouă, carne și produse lactate

237863917_165074465756475_3943802618145020719_n.jpg.9b6dab7df4f628a77f8fb23eb5d71aba.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
    • -1,5 kg vinete coapte (cantitatea e după coacere ,curățare și scurse) -1,5 kg ardei capia copți -750 gr morcovi dați pe răzătoare -100 ml ulei (eu am pus de masline ) -100 ml oțet -100 gr îndulcitor eritritol sau 50 gr zahăr - 2 lingurițe sare -condimente după gust Am copt și curățat legumele, (morcovii i-am dat pe răzătoare )..cat timp acestea se răcesc  pregătim soluția pentru marinarea lor. Pe aragaz punem o cratiță și turnam în ea uleiul și oțetul. Adăugăm  sarea, indulcitorul și condimentele și amestecăm cu o lingura de lemn  până când acestea se dizolvă în lichidul care fierbe ușor! Fierbem timp de 5-6 minute, . Stingem focul și lasăm lichidul să se tempereze în timp ce pregătim borcanele și legumele coapte. Călim in putina apa(mai mult fiert),morcovii Tocam vinetele și ardeii în cuburi mici și amestecam într-un bol încăpător împreuna cu morcovii bine gatiti ! Punem compoziția in borcane ,punem capacele si sterilizăm pt minim o ora..ori la bain marie ori la cuptor!
    • -1,8kg ardei iute rosu curatat de seminte  și tocat marunt -1 kg ardei capia -tocat cât mai marunt -1,5 l l otet de 9 grade -700 gr îndulcitor (eritritol )..puteți adauga pana la 1 kg dacă doriți sa iasa mai dulce sau dacă ardeii iuți sunt prea iuți (dacă folosiți zahăr ,500 gr ar fi suficient ) Mod de preparare Le-am scos semintele(ardeilor iuți ,am folosit o pereche de mănuși chirurgicale )apoi i-am taiat bucatele mai mici….ardeiul capia trebuie sa fie  mai carnos ,de asemenea tăiat și el in cubulete marunte. Într- o cratita punem otetul si îndulcitorul  si lasam la foc mic aproximativ  30 min sa fiarbă ,apoi punem ardeiul iute si ardeiul capia si lasam sa fiarba aproximativ 60-65 de minute la foc foarte mic. Punem dulceața in borcane ,punem capacele si punem la bain marie pentru minim 1 ora …sterilizarea borcanelor (cu orice fel de dulceața ,zacusca ,gem )este foarte importantă si ne asigura ca produsele se vor păstra foarte bine luni sau ani întregi !
×
×
  • Create New...