Monica Badea Posted August 31, 2021 Share Posted August 31, 2021 Pacientii cu diabet de tip 2 ar trebui sa consume carbohidratii la finalul mesei Un nou studiu spune ca persoanele cu diabet de tip 2 ar trebui sa pastreze carbohidratii, precum painea, pentru a-i manca la finalul mesei. -diabeticii ar trebui sa pastreze painea pentru finalul mesei si sa o manance atunci, pentru a-si tine glicemia sub control. Un mic studiu dat publicitatii la inceputul lunii octombrie 2020,a aratat ca persoanele cu diabet de tip 2, care au mancat carbohidratii catre finalul mesei, au fost mai putin predispusi sa aiba o crestere subita in ceea ce priveste nivelul de zahar (glucoza) in sange. Termenul medical pentru aceasta crestere brusca a glucozei serice este hiperglicemie postprandiala. S-a sugerat inca de acum ceva vreme ca pastrarea surselor de carbohidrati pentru finalul mesei ar putea incetini golirea stomacului si ar putea da organismului o sansa sa digere mai intai proteinele si legumele, lucru care ar putea ajuta la prevenirea cresterii subite a glicemiei (momentele de hiperglicemie). -Persoanele cu diabet de tip 1, de regula, au nevoie de injectii cu insulina pentru a-si regla glicemia, asa ca nu trebuie sa se faca aceasta confuzie intre diabetul de tip 1 si diabetul de tip 2. sursa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.