Monica Badea Posted September 2, 2021 Share Posted September 2, 2021 Semintele de in: cum si de ce sa le consumi Semintele de in castiga, pe zi ce trece, tot mai multa popularitate. Asta pentru ca au o multime de beneficii pentru sanatate, sunt la indemana si extrem de nutritive Informatii nutritionale seminte de in Trei lingurite de seminte de in contin Fibre: 8 g Acizi grasi Omega-3: 6,338 mg Proteine: 6 g Vitamina B1: 31% din doza zilnica recomandata Magneziu: 30% din doza zilnica recomandata Seleniu: 10 din doza zilnica recomandata Fosfor: 19% din doza zilnica recomandata Beneficii Te ajuta sa slabesti – fiind bogate in grasimi sanatoase si fibre, semintele de in mentin pentru o perioada indelungata senzatia de satietate. Asadar, vei consuma mai putine calorii iar kilogramele in plus vor fi eliminate treptat. Scad nivelul de colesterol “rau” – potrivit unui studiu, semintele de in reduc in mod natural nivelul de colesterol rau LDL. Sunt bogate in antioxidanti – semintele de in sunt bogate in antioxidanti de pret, care previn semnele imbatranirii, dar si dezechilibrele hormonale. Polifenolii incurajeaza multiplicarea probioticelor in intestine si ajuta la prevenirea infectiilor intime. Stimuleaza digestia – semintele de in sunt bogate atat in fibre solubile, cat si in fibre insolubile. Acestea sunt extrem de benefice pentru digestie. Doua lingurite de seminte de in, preferabil macinate imediat inainte de consum, pentru a evita rancezirea, au un aport de 5 grame de fibre, mai mult decat suficient pentru o digestie fara probleme. Bogate in acizi grasi Omega-3 – semintele de in sunt bogate in acizi grasi Omega-3, despre care se stie ca au o multime de beneficii pentru sanatate. Amelioreaza simptomele menopauzei – specialistii au descoperit ca exista o legatura intre ameliorarea simptomelor menopauzei si consumul de seminte de in. Acestea echilibreaza hormonal organismul si, totodata, previn instalarea osteoporozei. Previn cancerul – un studiu realizat in anul 2005 de catre Institutul American de Cercetare pentru Cancer a descoperit ca semintele de in scad riscul de cancer la san. De asemenea, cercetatorii sunt de parere ca semintele de in scad, de asemenea, riscul de cancer ovarian si de prostata. Reduc tensiunea arteriala – semintele de in sunt benefice pentru persoanele diagnosticate cu hipertensiune. Potrivit cercetatorilor greci, consumul constant de seminte de in reduce tensiunea arteriala. Sunt eficiente in tratarea depresiei – cercetatorii japonezi sunt de parere ca semintele de in sunt extrem de eficiente in tratarea depresiei, consumate in paralel cu tratamentul recomandat de catre medic. Potrivit acestora, pacientii diagnosticati cu depresie sufera un deficit de acid eicosapentaenoic, acid gras tip omega care se regaseste din belsug in semintele de in. Benefice in cazul bolilor de ficat – semintele de in protejeaza ficatul de boli, ba chiar sunt recomandate persoanelor care au probleme cu alcoolul. Cum poti introduce semintele de in in alimentatia ta In aluatul prajiturilor – poti incorpora semintele de in in aluatul prajiturilor de casa pe care le pregatesti. In smoothie-uri si shake-uri – poti adauga seminte de in macinate pe loc in orice bautura pe care o prepari acasa. Acest superaliment va potenta calitatile nutritive ale oricarui smoothie. In iaurt – pune 2 lingurite de seminte de in in iaurtul pe care il mananci la micul dejun sau pe post de gustare In supe creme – poti adauga seminte de in in supa crema de legume. sursa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.