Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Supa care accelerează metabolismul și te ajută să slăbești!


Monica Badea

Recommended Posts

Un metabolism accelerat nu numai ca iti ofera mai multa energie, insa te ajuta sa iti mentii si silueta. Apa fierbinte cu lamaie accelereaza procesul de digestie, dar stimuleaza si metabolismul. Totodata, lamaia este o sursa extraordinara de vitamina C,  iar pielea ta are de castigat de pe urma acesteia, capatand o stralucire aparte.

 

Feniculul, pe de alta parte, este o sursa bogata de fibre, potasiu, acid folic si vitamina B6, ceea ce inseamna ca si el accelereaza metabolismul, dar ajuta in acelasi si la incurajarea procesului fiziologic normal de eliminare a toxinelor din organism.
Feniculul are o multime de alte beneficii pentru sanatatea organismului nostru, printre care: remedierea anemiei, ameliorarea indigestiei, tratarea constipatiei, tratarea diareei, intarirea sistemului imunitar precum si reglarea ciclului menstrual.

 

O supa pe baza de lamaie si fenicul este ideala mai ales acum, in sezonul cald, pentru metabolism, dar si pentru frumusetea pielii. Usor de preparat, nutritiva si fara multe calorii, supa cu lamaie si fenicul trebuie incercata!
Pentru a prepara aceasta supa, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

2 linguri de ulei de masline
1 ceapa maruntita
1 catel de usturoi
1 bulb de fenicul maruntit
2 litri de apa
1 lingurita de sare
1 ardei rosu maruntit
coaja rasa de la o lamaie
coaja rasa si zeama de la o portocala
¼ cana de marar tocat marunt
Mod de preparare

Intr-o oala mare, incinge uleiul de masline, apoi caleste in el ceapa, usturoiul si feniculul pret de 5-7 minute, pana cand ingredientele se inmoaie.

Pune apoi cei 2 litri de apa, sarea, ardeiul si mareste intensitatea focului de la aragaz. Dupa ce supa fierbe, lasa focul la intensitate minima si fierbe-o pret de o ora.

La final, adauga mararul, coaja rasa de lamaie si de portocala, dar si zeama de portocala, si serveste supa fierbinte.

Ce mai poti face pentru a accelera metabolismul?

Pe langa ingredientele din aceasta supa, nu uita ca in alimentatia ta este bine sa se regaseasca si alte alimente care accelereaza arderea grasimilor.

Anumite alimente pot, intr-adevar, sa accelereze metabolismul. Cu cat acesta functioneaza la o viteza mai mare, cu atat arzi mai multe calorii si cu atat iti va fi mai usor sa iti mentii greutatea actuala ori sa scapi de grasimea nedorita de pe anumite zone.

Fie ca te lupti cu kilogramele, fie ca iti doresti sa iti mentii masa corporala in limite normale, nu uita ca din alimentatia ta nu trebuie sa lipseasca acesti aliati care iti accelereaza metabolismul:

Alimente bogate in fier, zinc si seleniu

 
Acesti nutrienti indeplinesc roluri diferite, insa la fel de importante in ceea ce priveste buna functionare a organismului. Ei au un lucru in comun: sunt necesari si pentru buna functionare a glandei tiroide, care regleaza metabolismul. Studiile arata ca o dieta prea saraca in fier, zinc sau seleniu poate reduce capacitatea glandei tiroide de a produce cantitati suficiente de hormoni, iar acest lucru poate incetini metabolismul.

Daca vrei sa iti ajuti glanda tiroida sa functioneze optim, include in alimentatia ta surse de zinc, de seleniu si de fier, cum ar fi carnea rosie, fructele de mare, leguminoasele, nucile si semintele.

Alimentele bogate in proteine

Iata doar cateva exemple: carnea, pestele, ouale, lactatele, leguminoasele, nucile si semintele. Aceste alimente ar putea fi de folos, pentru ca ele accelereaza metabolismul pret de cateva ore. Cum reusesc? Prin faptul ca organismul tau are nevoie sa foloseasca mai multa energie pentru a le digera. Acest fenomen este cunoscut sub denumirea de efectul termic al alimentelor.

Leguminoasele

Exemple de leguminoase sunt: lintea, mazarea, nautul, fasolea boabe si alunele de pamant. Acestea sunt deosebit de bogate in proteine in comparatie cu alte alimente. Studiile arata ca un continut mare de proteine, precum cel al leguminoaselor, face ca organismul sa arda un numar mai mare de calorii pentru a le digera, in comparatie cu alimentele prea sarace in proteine.

In plus, leguminoasele contin si o cantitate mare de fibre, cum ar fi amidonul rezistent si fibrele solubile, pe care organismul le foloseste pentru a hrani bacteriile "bune" care populeaza intestinul. In schimb, aceste bacterii bune produc substante care ajuta organismul sa foloseasca grasimea depozitata pe post de energie.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.245b19a5410d56fdfedb526e7d8650d3.jpg
sursa

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...