Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Combinații alimentare care te ajută să slăbești!


Monica Badea

Recommended Posts

Modul in care combinam alimentele face ca acestea sa aiba un gust mai bun, dar poate determina si scaderea sau cresterea in greutate. Pentru ca majoritatea dintre noi ne dorim un corp suplu, mai jos dezvaluim cateva asocieri alimentare care ne ajuta sa slabim

Cafea si scortisoara
Scortisoara contine multi antioxidanti puternici, care contribuie la reducerea grasimii abdominale, in timp ce cafeaua reduce apetitul. Daca vrei sa slabesti, presara putina scortisoara in cafeaua de dimineata si nu mai adauga zahar sau lapte.

Spanac si avocado

Nivelul colesterolului e mentinut in limite normale cu ajutorul grasimilor sanatoase din avocado, care aduce in organism si rezerve de potasiu, vitamina E si complexul de vitamine B. Apetitul e controlat de spanac, care contine putine calorii si da rapid senzatia de satietate.
Legume si oua fierte tari

Ouale ajuta caretotenoidele sa fie mai bine absorbite in organism. Acestea contribuie la pierderea in greutate, la mentinerea calitatii vederii, la curatarea tenului si lupta chiar si impotriva unor forme de cancer. Prin urmare, un ou fiert tare e bine venit in salatele cu legume crude.

Ton si ghimbir

Ghimbirul ajuta digestia sa aiba loc mai repede si blocheaza enzimele care cauzeaza inflamatii. Tonul contine Omega-3, care previne depozitarea grasimilor in zona abdomenului. Cand vrei sa slabesti mai ales in aceasta zona a corpului, tonul cu ghimbir e o combinatie excelenta si usor de consumat la oricare dintre cele trei mese ale zilei, pe crackers sau bruschete, salate, in sandvisuri sau ca atare, adaugand piper, lamaie si daca iti plac si fulgi de chilli peste bucatile de ton si consumandu-l apoi cu paine tip wasa din faina integrala ori ca umplutura in frunze de salata rulate.

Cartofi si piper negru

Cartofii contribuie la senzatia de satietate mai mult decat cerealele integrale. In plus, sunt bogati in potasiu. Pentru a slabi, e important sa nu ii consumi prajiti, ci fierti sau copti, fara a adauga unt sau diverse dressinguri. In schimb, ii poti condimenta cu pier negru, care previne formarea unor noi celule de grasime.

Carne de pui si piper cayenne
Carnea de pui e bogata in proteine, care mentin senzatia de satietate si te ajuta sa consumi mai putine calorii la mesele ulterioare. Piperul cayenne accelereaza arderea grasimilor si scade senzatia de foame.

Porumb si leguminoase

Dietele care includ leguminoase cel putin o data pe saptamana sunt mai eficiente decat cele care nu le contin, chiar daca aportul caloric este identic in ambele cazuri. Porumbul contine amidon, care impiedica absorbtia glucozei si a unui procent semnificativ de calorii consumate.


 Combinatii alimentare pe care e bine sa le eviti daca vrei sa slabesti!

- Doua tipuri de proteine la aceeasi masa, cum ar fi omleta cu sunca

- Proteinele impreuna cu alimente bogate in amidon, cum ar fi carnea cu cartofi

- Amidonul impreuna cu zahar, cum e in cartofi consumati cu ketchup

- Proteinele impreuna cu carbohidrati, ca in hamburgeri

- Zahar si grasimi, ca atunci cand servim inghetata impreuna cu wafe
Fructe cu alte tipuri de alimente, inclusiv cu frisca sau inghetata

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.2724b15dd224e3c181a3deded8ab4760.jpg

sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...