Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

De ce e necesar sa consumi nuci?!-reteta lapte de nuci!


Monica Badea

Recommended Posts

De ce e bine sa mananci nuci

Nucile ar trebui sa fie prezente cat mai des in dieta de zi cu zi, deoarece consumul lor aduce multe beneficii pentru sanatatea noastra. Acestea contin o multime de minerale utile si vitamine care ne ajuta sa fim sanatosi si activi.

Ce vitamine si minerale contin nucile?

Nucile ne ofera o cantitate semnificativa de antioxidanti ce ajuta la prevenirea bolilor neurodegenerative, precum si la prevenirea imbatranirii precoce. De asemenea, nucile sunt cunoscute ca fiind o sursa bogata de proteine, vitamine din complexul B, vitamina A, dar si de lecitina si Omega-3.
Acizii grasi polinesaturati care se gasesc in nuci ajuta la reducerea colesterolul "rau" si a trigliceridelor. Astfel, prin consumul de nuci, oferim organismului o serie de beneficii fara nici un fel de efort.

Beneficiile nucilor

Trebuie mentionat faptul ca nucile pot preveni boala Alzheimer. Cei predispusi la aceasta boala pot intarzia simptomele si instalarea acesteia prin consumul zilnic de nuci. Cantitatea mare de acizi grasi Omega-3 din nuci este cea care mentine sistemul nervos sanatos si imbunatateste memoria.

E bine de stiut faptul ca nucile sunt si o sursa naturala de calciu, si, astfel, ajuta la mentinerea oaselor sanatoase. Femeile care sunt la menopauza sunt predispuse la osteoporoza din cauza schimbarilor hormonale. Asa ca persoanele in varsta, dar in special femeile, ar trebui sa consume nuci, deoarece le ofera calciu de calitate.

Cantitatea mare de acizi grasi Omega-3 din nuci face din acestea un aliat de pret si pentru pacientii care sufera de afectiuni precum artrita, astmul sau eczema, care au la baza un proces inflamator.

Nucile contin melatonina, care este asociat cu somnul profund. De aceea, consumul de nuci e recomandat persoanelor care sufera de insomnii. Omega-3 din nuci mentin tensiunea arteriala redusa, combatand stresul si efectele acestuia asupra organismului.

Se recomanda nucile in meniul zilnic, insa nu trebuie sa abuzam de ele, deoarece au multe calorii. Un pumn de nuci pe zi este suficient. Acestea se pot consuma pe post de gustare intre mesele principale. Datorita continutului lor ridicat de fibre, se instaleaza foarte rapid senzatia de satietate astfel, incat pot fi de mare ajutor si atunci cand sunteti la dieta. Indiferent de cum decideti sa consumati nuci, pe post de gustare sau de lapte vegetal, important este sa le introduceti in dieta.

 Reteta pentru lapte din nuci

Consumand nucile hidratate ajutam inclusiv digestia. Nucile se hidrateaza minimum 8 ore. Cel mai usor este sa le lasam la hidratat seara pentru a le putea consuma dimineata. Este foarte important sa clatim nucile hidratate, deoarece apa in care au stat la hidratat poate contine toxine.

Lapte vegetal din nuci este extrem de usor de preparat in casa si nu dureaza mai mult de 5 minute.

Pentru aceasta avem nevoie de 100-150 grame de nuci hidratate, 1 blender puternic, 1 litru de apa si un saculet de strecurat laptele. Se pun in cana blenderului toate ingredientele (nucile si apa) si se amesteca pana se transforma in lapte. Urmatorul pas este sa separam pulpa de lichid. Astfel, din 100 grame de nuci obtinem 1 litru de lapte.

Putem consuma laptele simplu, il putem indulci cu Stevia ,eritritol sau miere sau ii putem da o aroma speciala cu cacao, maca sau turmeric. Astfel, imbogatim laptele cu diverse superalimente (alimente cu inalte calitati nutritionale). Pulpa ramasa de la lapte nu se arunca niciodata. Putem prepara din ea bombonele raw vegane, branzica vegetala .

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.fe32df0d6c9390b63019758531a251c7.jpg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...