Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Principalele cauze ale eșecului în diete!


Monica Badea

Recommended Posts

Ai inceput o dieta si ai slabit fantastic in primele saptamani, dar apoi cantarul incepe sa devina din ce in ce mai zgarcit cu kilogramele in minus? Nu renunta, deoarece acesta este un proces firesc, care are explicatii logice şi remedii foarte simple, cu eficienta verificata.

Iti prezint in continuare primele 3 cauze cele mai frecvente pentru care ritmul de pierdere a kilogramelor in plus incetineste in timp, cat si solutiile potrivite!
La inceput, organismul elimina multa apa

In prima saptamana de dieta, incantarea pe cantar este deobicei maxima: pana la 4 kilograme pierdute dintr-odata! Insa peste jumatate din aceasta greutate o reprezinta apa retinuta in tesuturi si reziduurile din tractul intestinal.

Nu uita ca slabirea corecta este din grasime, iar un ritm de pierdere mai mare de 1 kg pe saptamana din grasime nu este deloc usor de atins!

Ca sa nu te demotivezi, solutia este sa-ti propui un ritm corect de slabire, sanatos si realist pe termen lung, adica 0.5-1 kilogram pe saptamana. Este important ca acest ritm sa se pastreze pana ajungi la greutatea dorita, deoarece kilogramele pierdute prea repede se intorc deobicei la fel de repede inapoi!

 Metabolismul incetineste daca tii dieta fara sa faci miscare

Metabolismul este motorul organismului, direct responsabil de arderile calorice si este usor de incetinit prin diete drastice, sedentarism si infometare urmata de excese alimentare.

Corpul tau reactioneaza imediat la o schimbare brusca in alimentatie, dupa care, in cateva saptamani, se obisnuieste cu restrictia calorica. Din acest motiv, kilogramele se pierd mai greu, dar nu trebuie sa disperi si in niciun caz sa nu te infometezi.

Daca tii o dieta fara sa faci nicun pic de miscare, metabolismul tau va incetini si va ajunge sa arda din ce in ce mai putin, pana la valoarea caloriilor pe care le mananci. Insa poate fi accelerat prin miscare (sportivii au cele mai mari rate metabolice), dar si printr-o dieta bogata in legume si proteine de calitate, adica fibre, vitamine si minerale, dar saraca in grasimi de origine animala si trans.

Solutia este simpla: incepe sa te misti! Fie ca mergi pe jos minim 5000 de pasi pe zi sau cativa kilometri cu bicicleta, fie ca alergi sau dansezi, urci si cobori mai multe trepte, faci inot, aerobic sau fitness, alege un tip de mişcare pe care sa o poti face zilnic, cu placere, pe termen lung.

Descarcă o aplicatie pe telefon care sa-ti monitorizeze pasii si propune-ti ca in fiecare saptamana sa cresti cu cate 1000 de pasi, pana ajungi la o medie ideala de 10.000 de pasi pe zi, pentru o slabire constanta si durabila din grasime, pe termen lung.

Ai început să te înfometezi

Cea mai frecventa greseala atunci cand nu mai slabim este aceea de a manca din ce in ce mai putin, ceea ce nu face altceva decat sa blocheze si mai mult metabolismul, sa-l forteze sa consume din ce in ce mai putine calorii, cu blocarea totala a procesului de slabit.

Este o greseale frecventa, pe care o fac cu precadere cei foarte motivati, care vor sa accelereze ritmul de slabire. Din pacate, insa, acestia obtin de cele mai multe ori efectul contrar.

Daca aportul caloric scade drastic sub 1000 de calorii pe zi, organismul intra automat pe modul „conservare” incetinind drastic metabolismul, iar procesul de slabire isi incetineşte considerabil ritmul.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.e255fe9f6ebe6a35de88dc1cd5dc1db1.jpg
sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...