Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cum scapi de grăsimea viscerală care îți acoperă organele vitale?!


Monica Badea

Recommended Posts

Grasimea abdominala, cunoscuta si sub denumirea de grasime viscerala, este extrem de periculoasa, aceasta acoperind majoritatea organelor vitale. Iata ce alimente te ajuta sa scapi de ea!

Diabetul de tip 2 si afectiunile cardiovasculare sunt boli la care te expune grasimea abdominala. Asadar, nevoia de a scapa de acest tip de grasime nu este numai de ordin estetic, ci este foarte importanta si pentru sanatatea ta.

Iata ce alimente nu trebuie sa lipseasca din dieta ta, daca vrei sa scapi de grasimea viscerala:

Leguminoasele – bogate in proteine, insa sarace in calorii si grasimi, leguminoasele precum lintea, mazarea ori fasolea sunt alimente pe care trebuie sa le introduci in alimentatia ta. Sursele sanatoase de proteine contribuie la marirea masei musculare, accelereaza metabolismul si imbunatatesc functionarea organismului. Bineinteles, acestea vor fi preparate prin fierbere sau la aburi, niciodata prajite.
Ciupercile – cu o densitate calorica mica, insa bogate in cantitatea de apa, ciupercile contin si multa vitamina D. Acestea te pot ajuta sa scapi de grasimea abdominala si sa iti mentii silueta impecabila. Le poti consuma in supe, sosuri sau in salate si sandvisuri.
Fructele – contin multe vitamine si minerale si te pot ajuta sa slabesti. Ai grija, insa, sa nu exagerezi cu cantitatile consumate. E suficient sa inlocuiesti gustarile nesanatoase dintre mese cu portii de fructe proaspete precum citricele, merele, pepenele sau strugurii.

Atentie insa la sucurile din fructe, care nu numai ca iti saboteaza incercarile de a slabi, insa totodata favorizeaza acumularea grasimii la nivelul abdomenului.

Spanacul si alte legume verzi – spanacul, varza Kale si broccoli sunt doar cateva exemple de legume verzi pe care ar trebui sa le introduci in dieta daca vrei sa slabesti. Acestea contin minerale, vitamine, dar si fibre din belsug. Asta inseamna ca te vor impiedica sa mananci in exces, insa totodata vor accelera metabolismul.

Fulgii de ovaz – si ovazul este bogat in fibre dietetice insolubile, ceea ce inseamna ca iti va potoli foamea, fara insa sa aduca un aport caloric mare. Mananca ovazul dimineata, la micul dejun, impreuna cu nuci sau unt de arahide, pentru o doza de proteine.

Semintele de chia – sursa importanta de proteine, dar si de grasimi sanatoase, acestea te ajuta sa slabesti si iti regleaza totodata tranzitul intestinal. Doua linguri de seminte de chia contin pana la 10 grame de fibre dietetice – mare atentie, insa, sa nu exagerezi cu cantitatea consumata, intrucat poti avea de-a face cu constipatia.

Ouale – daca iti incepi ziua cu un mic dejun pe baza de oua, ai sanse mai mari sa scapi de grasimea abdominala. Fierbe-ti doua oua si mananca-le alaturi de legume proaspete si o felie de paine prajita. Pana la orele amiezii nu iti va fi foame si nici nu vei fi tentat sa mananci gustari nesanatoase.

Ardeiul iute – condimenteaza-ti mancarea cu ardei iute, fie el rosu sau verde, intrucat accelereaza metabolismul si grabeste arderile. Fa-ti un obicei din a manca preparatele asezonate cu ardei iute sau cu fulgi de chili si vei observa diferenta in cateva saptamani.

Importanta sportului in combaterea grasimii abdominale

Exercitiile fizice sunt si ele importante in lupta cu kilogramele si cu grasimea viscerala. Practica sport in paralel cu dieta sanatoasa, creeaza un deficit caloric si hidrateaza-te corespunzator, iar grasimea de pe abdomen se va topi vazand cu ochii.

Nu este usor sa scapi de grasimea viscerala, insa nici nu este o lupta imposibil de castigat. Fii perseverent, pastreaza-ti motivatia si nu te abate de la planul pe care ti l-ai facut.

Daca simti ca, orice ai face, nu reusesti pe cont propriu, poti apela la ajutorul unui medic nutritionist ori la cel al unui antrenor de fitness.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.ce0149dbf145a2e28658274e35dc37d0.jpg
sursa

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Buna Dana, bun venit alaturi de noi 
    • Bună ziua! Mă numesc Dana, sunt din nord-vestul României. Vă urmăresc de mai mult timp pe Facebook și acum am decis să mă înscriu în forumul d-voastră.
    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
×
×
  • Create New...