Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cum scapi de grăsimea viscerală care îți acoperă organele vitale?!


Monica Badea

Recommended Posts

Grasimea abdominala, cunoscuta si sub denumirea de grasime viscerala, este extrem de periculoasa, aceasta acoperind majoritatea organelor vitale. Iata ce alimente te ajuta sa scapi de ea!

Diabetul de tip 2 si afectiunile cardiovasculare sunt boli la care te expune grasimea abdominala. Asadar, nevoia de a scapa de acest tip de grasime nu este numai de ordin estetic, ci este foarte importanta si pentru sanatatea ta.

Iata ce alimente nu trebuie sa lipseasca din dieta ta, daca vrei sa scapi de grasimea viscerala:

Leguminoasele – bogate in proteine, insa sarace in calorii si grasimi, leguminoasele precum lintea, mazarea ori fasolea sunt alimente pe care trebuie sa le introduci in alimentatia ta. Sursele sanatoase de proteine contribuie la marirea masei musculare, accelereaza metabolismul si imbunatatesc functionarea organismului. Bineinteles, acestea vor fi preparate prin fierbere sau la aburi, niciodata prajite.
Ciupercile – cu o densitate calorica mica, insa bogate in cantitatea de apa, ciupercile contin si multa vitamina D. Acestea te pot ajuta sa scapi de grasimea abdominala si sa iti mentii silueta impecabila. Le poti consuma in supe, sosuri sau in salate si sandvisuri.
Fructele – contin multe vitamine si minerale si te pot ajuta sa slabesti. Ai grija, insa, sa nu exagerezi cu cantitatile consumate. E suficient sa inlocuiesti gustarile nesanatoase dintre mese cu portii de fructe proaspete precum citricele, merele, pepenele sau strugurii.

Atentie insa la sucurile din fructe, care nu numai ca iti saboteaza incercarile de a slabi, insa totodata favorizeaza acumularea grasimii la nivelul abdomenului.

Spanacul si alte legume verzi – spanacul, varza Kale si broccoli sunt doar cateva exemple de legume verzi pe care ar trebui sa le introduci in dieta daca vrei sa slabesti. Acestea contin minerale, vitamine, dar si fibre din belsug. Asta inseamna ca te vor impiedica sa mananci in exces, insa totodata vor accelera metabolismul.

Fulgii de ovaz – si ovazul este bogat in fibre dietetice insolubile, ceea ce inseamna ca iti va potoli foamea, fara insa sa aduca un aport caloric mare. Mananca ovazul dimineata, la micul dejun, impreuna cu nuci sau unt de arahide, pentru o doza de proteine.

Semintele de chia – sursa importanta de proteine, dar si de grasimi sanatoase, acestea te ajuta sa slabesti si iti regleaza totodata tranzitul intestinal. Doua linguri de seminte de chia contin pana la 10 grame de fibre dietetice – mare atentie, insa, sa nu exagerezi cu cantitatea consumata, intrucat poti avea de-a face cu constipatia.

Ouale – daca iti incepi ziua cu un mic dejun pe baza de oua, ai sanse mai mari sa scapi de grasimea abdominala. Fierbe-ti doua oua si mananca-le alaturi de legume proaspete si o felie de paine prajita. Pana la orele amiezii nu iti va fi foame si nici nu vei fi tentat sa mananci gustari nesanatoase.

Ardeiul iute – condimenteaza-ti mancarea cu ardei iute, fie el rosu sau verde, intrucat accelereaza metabolismul si grabeste arderile. Fa-ti un obicei din a manca preparatele asezonate cu ardei iute sau cu fulgi de chili si vei observa diferenta in cateva saptamani.

Importanta sportului in combaterea grasimii abdominale

Exercitiile fizice sunt si ele importante in lupta cu kilogramele si cu grasimea viscerala. Practica sport in paralel cu dieta sanatoasa, creeaza un deficit caloric si hidrateaza-te corespunzator, iar grasimea de pe abdomen se va topi vazand cu ochii.

Nu este usor sa scapi de grasimea viscerala, insa nici nu este o lupta imposibil de castigat. Fii perseverent, pastreaza-ti motivatia si nu te abate de la planul pe care ti l-ai facut.

Daca simti ca, orice ai face, nu reusesti pe cont propriu, poti apela la ajutorul unui medic nutritionist ori la cel al unui antrenor de fitness.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.ce0149dbf145a2e28658274e35dc37d0.jpg
sursa

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
    • -1,5 kg vinete coapte (cantitatea e după coacere ,curățare și scurse) -1,5 kg ardei capia copți -750 gr morcovi dați pe răzătoare -100 ml ulei (eu am pus de masline ) -100 ml oțet -100 gr îndulcitor eritritol sau 50 gr zahăr - 2 lingurițe sare -condimente după gust Am copt și curățat legumele, (morcovii i-am dat pe răzătoare )..cat timp acestea se răcesc  pregătim soluția pentru marinarea lor. Pe aragaz punem o cratiță și turnam în ea uleiul și oțetul. Adăugăm  sarea, indulcitorul și condimentele și amestecăm cu o lingura de lemn  până când acestea se dizolvă în lichidul care fierbe ușor! Fierbem timp de 5-6 minute, . Stingem focul și lasăm lichidul să se tempereze în timp ce pregătim borcanele și legumele coapte. Călim in putina apa(mai mult fiert),morcovii Tocam vinetele și ardeii în cuburi mici și amestecam într-un bol încăpător împreuna cu morcovii bine gatiti ! Punem compoziția in borcane ,punem capacele si sterilizăm pt minim o ora..ori la bain marie ori la cuptor!
×
×
  • Create New...