Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

7 metode de accelerare a procesului de slăbire!


Monica Badea

Recommended Posts

Consuma mai multe proteine

Cand mananci proteine, scade senzatia de foame. Exista specialisti in nutritie care susțin  ca ai nevoie de 1 gram de proteine pentru fiecare kilogram al corpului tau. Asta nu inseamna ca mananci mai multe proteine si in rest mananci ca de obicei, ci ca ai grija ca din totalul de calorii de care are organismul tau nevoie zilnic, o parte importanta sa fie formata din alimente care le contin, fie ca sunt de provenienta animala, fie vegetala. Ai nevoie in continuare si de carbohidrati si grasimi bune. Diferentele ar trebui sa se vada deja din prima saptamana, cand inchizi fermoarul pantalonilor.

Imbunatateste-ti digestia
Foarte multe diete se bazeaza pe consumul de legume crude, in special radacinoase, extrem de sanatoase. Pline de vitamine, e drept, insa si de fibre! Ceea ce e de bine in general, insa aceste fibre pot contribui la senzatia de balonare. De un abdomen umflat chiar nu ai nevoie in aceasta perioada. Solutia: in loc sa le consumi crude, incearca sa le fierbi putin la aburi, pentru ca enzimele sa poata scinda moleculele de celuloza.

Amana poftele pentru mai tarziu

E foarte greu sa nu cedezi poftei de dulce sau de fast food, mai ales cand ai mult de lucru. O metoda de a pacali putin creierul este sa incerci sa amani pentru mai tarziu satisfacerea acestora. Nu iti spune ca nu ai voie, ca sunt alimente nepermise, ci ca le vei savura mai tarziu. Nu seta o ora sau o data care sa defineasca mai tarziu, doar spune-ti ca ai tot dreptul din lume sa te bucuri de ceea ce iti doresti, doar ca o vei face candva in viitor, nu imediat. Nu chiar acum. Poate maine.
Hrana sanatoasa are si contraindicatii

La fel ca legumele crude, fructele au si ele propriile minusuri. Mai exact, sunt bogate in fructoza, iar aceasta poate avea acelasi efect de balonare despre care vorbeam mai devreme. Fermentatia lor duce la aparitia gazelor. Inlocuieste-le pentru perioada asta tot cu legume gatite la aburi, mai usor de digerat.

Consuma carbohidratii seara

Suna anti-dieta, dar e doar pentru o perioada de urgenta. ..atât cât sa accelerezi procesul de slăbire și nu se va face pe perioade lungi de timp
Mananca in timpul zilei proteinele si grasimile sanatoase, la micul dejun si pranz, iar la cina poti consuma carbohidrati buni, din cartofi dulci sau din orez brun, de exemplu. Acestia vor echilibra nivelul zaharului din sange si vor reduce bacteriile care favorizeaza balonarea. O portie suficienta nu ar trebui sa depaseasca marimea pumnului tau.

Consuma tarate Psylium

Acest tip de tarate ajuta foarte mult tranzitul intestinal. Dizolva o lingurita intr-o cana mare de apa si bea apoi continutul, de preferinta dimineata, pe stomacul gol. Poti adauga si pudra de seminte de in.

Mergi la plimbare
Ideal e sa ai un program clar de exercitii fizice de care sa te tii, insa, mai ales daca nu ai facut deloc sport pana acum, poti incerca sa introduci macar o jumatate de ora de cardio in programul zilnic. Daca ai bicicleta statica acasa, e timpul potrivit sa nu o mai folosesti doar ca piesa de mobilier. Daca e frumos afara, poti incerca sa te intorci pe jos de la birou. Daca e frig, ofera-ti o portie de visual shopping, adica o plimbare prin mall, in care sa casti ochii la vitrine si sa planuiesti ce iti vei cumpara atunci cand reusesti sa scazi masura hainelor cu cel putin doua unitati.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.bb82a7d82550c0f2bbaac2eea3d00887.jpg
sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...