Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Top 8 cele mai bune fructe pentru slăbit!


Monica Badea

Recommended Posts

Iată 8 dintre cele mai bune fructe pe care să le incluzi într-o dietă de slăbit sau pentru menținerea greutății. În orice caz, trebuie să știi că niciun fruct nu este interzis și că secretul constă în aprecierea cantităților. Chiar și fructele mai dulci sau fructele uscate sunt mult mai sănătoase decât dulciurile procesate din comerț. Recomandarea standard a nutriționiștilor vizează consumul a 5 porții de fructe și legume pe zi.

Grapefruitul

Grapefruitul este un hibrid, rezultat din încrucișarea fructului pomelo cu portocala, frecvent asociat cu scăderea în greutate. O jumătate de grapefruit conține doar 39 de kcal și aduce peste 65% din necesarul zilnic de vitamina C, dar și în jur de 30% din necesarul de vitamina A. Este un fruct cu indice glicemic scăzut, recomandat și persoanelor cu diabet. Consumul frecvent de grapefruit se pare că favorizează reducerea procentului de grăsime corporală, scăderea circumferinței taliei și normalizarea presiunii sangvine. Alte fructe citrice premise în dietă: sweetie, lămâile, portocalele, mandarinele.

Merele

Merele sunt cu siguranță fructe permise în dietă, conținând calorii puține și o cantitate ridicată de fructe. Un măr de dimensiuni mari are aproximativ 100 de kcal și 5,4 grame de fibre. Cel mai indicat este să le consumi proaspete, întregi, pentru a susține controlul apetitului și scăderea în greutate.

Fructele de pădure  

Fructele de pădure sunt dense din punct de vedere nutritiv și conțin puține calorii. De exemplu, o jumătate de ceașcă de afine are numai 50 de kcal, dar aduce în jur de 12% din necesarul zilnic de vitamina C. 150 g de căpșuni aduc tot în jur de 50 de kcal, 3 grame de fibre și acoperă întregul necesar de vitamina C pentru o zi. Fructele de pădure sunt sățioase, iar diverse studii au demonstrat că pot juca un rol activ în reducerea colesterolului, a presiunii sangvine și a inflamației. Toate acestea le recomandă ca fructe premise în dietă, recomandate persoanelor care vor să slăbească.
La fel ca merele, perele sunt fructe pline de fibre – o singură pară poate conține până la 6 grame de fibre. Ține minte că de fiecare dată când consumi un fruct, te îndrepți către atingerea necesarului de fibre – 25 de grame pentru femei și 30 de grame pentru bărbați în fiecare zi. În plus, perele conțin și pectine, un tip de fibre care susțin sănătatea intestinală, îmbunătățesc digestia și susțin scăderea în greutate.

Pepenele roșu

Pepenele are o reputație negativă, el conținând o cantitate ceva mai mare de zaharuri, dar face parte din fructele permise în dietă. O felie poate avea și 18 grame de zahăr. Dar, comparativ cu alte tratații de vară (cum ar fi înghețata), el este mult mai nutritiv. Pepenele hidratează și reduce senzația de foame.

Kiwi

Foarte dens din punct de vedere nutritiv, kiwi este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina E, folat, fibre și are numeroase beneficii pentru sănătate. Diverse studii au demonstrat că un consum regulat de kiwi te poate ajuta să îți menții constant nivelul glicemiei și să reduci colesterolul. Un singur fruct kiwi aduce peste 2 grame de fibre. Toate acestea fac din kiwi un fruct recomandat în orice dietă de slăbit.
Fructele drupe (piersicile, caisele, nectarinele, prunele, cireșele, vișinele)

Acestea sunt  fructe sezoniere, în general cu indice glicemic scăzut și bogate în nutrienți, precum vitaminele C și A. O piersică de 150 de grame conține numai 58 de kcal. O ceașcă de cireșe (130 g) are în jur de 80 de kcal iar două prune acrișoare mici sau patru caise nu depășesc 60 de kcal. Sunt fructe permise în dieta de slăbit și în orice dietă sănătoasă.

Bananele

Când încearcă să scadă în greutate, multe persoane obișnuiesc să evite bananele, pentru că sunt bogate în carbohidrați și mai dense caloric decât alte fructe. Ele sunt însă și dense nutrițional, conținând mult potasiu, magneziu, fibre, numeroși antioxidanți, vitaminele A, B6 și C. O bună parte din carbohidrați sunt reprezentați de fibre, precum pectine și amidon rezistent, benefice tranzitului intestinal. Bananele sunt o gustare ideală atunci când vrei să scazi în greutate, mai ales dacă faci și mișcare.
În cazul în care suferi de diabet, este necesar să te sfătuiești cu medicul în privința dietei. Consumul de fructe este recomandat, dar trebuie luată în considerare propria toleranță la glucoză.

În ceea ce privește procesarea fructelor, este important de precizat că orice mod de a le prepara afectează valoarea lor nutritivă. Prelucrarea termică reduce semnificativ conținutul de vitamina C. Consumă-le cât mai aproape de starea lor naturală!
Specialiștii recomandă în general pentru o dietă de 1800 de kcal pe zi cantitatea de două cești sau două porții de fructe. O porție poate însemna un măr mediu, o portocală, o ceașcă de fructe de pădure, o felie de pepene, o piersică, două caise etc. Moderația este cheia și în privința consumului de fructe permise în dietă

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.18edffd910af42b2fa34998981794554.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...