Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Un aport mai mare de apa ajuta ca dieta sa dea randament!


Monica Badea

Recommended Posts

Apa poate fi considerata cea mai buna prietena a unei diete, spun specialistii.

Oamenii care vor sa reduca din calorii si sa isi imbunatateasca dieta pot lua in calcul un consum mai mare de de apa, conform cercetatorilor de la Universitatea Urbana-Champaign din Illinois. Acestia au descoperit ca adultii care si-au marit consumul de apa cu doar 1 procent au scazut consumul zilnic de zahar, sare, grasimi saturate si colesterol.
Impactul pe care consumul de apa il are asupra dietei a fost acelasi indiferent de rasa/etnicitate, educatie, venit, sau greutatea corporala” declara liderul studiului Ruopeng An, profesor de kinetoterapie si sanatate comunitara intr-un comunicat de presa al unei universitati.

Cercetatorii au examinat obiceiurile alimentare a peste 18,300 de adulti care au luat parte la un studiu guvernamental din SUA. Subiectii studiului raportau toata mancarea si bautura consumate pe o perioada de doua zile la o diferenta de 3 pana la 10 zile.

Cercetatorii calculau cantitatea de apa consumata de fiecare subiect in parte in fiecare zi ca un procentaj a apei extrase din mancare si a apei bauta ca atare. Ceaiul si cafeaua au fost si ele incluse in totalul de apa consumat de participantul la studiu insa nu au fost luate in considerare ca si apa plata.
In medie, subiectii consumau un pic mai mult de 4 cani de apa plata zilnic.

Studiul arata, totusi, ca cei ce au adaugat una, doua sau trei cani de apa zilnic din orice sursa – sticla, racitor, fantana cu apa potabila sau de la robinet – au consumat cu 68 pana la 205 mai putine calorii pe zi. Absorbtia de sodiu a scazut si ea cu 78 pana la 235 grame.

Consumul de zahar a fost, de asemenea, mai mic in randul celor care au consumat mai multa apa. Nivelul zaharului consumat a scazut de la 5 grame pana la 18 grame iar consumul zilnic de colesterol a scazut cu pana la 21 de grame, conform studiului publicat in Jurnalul de Nutritie Umana si Dietetica.

Efectele benefice ale consumului crescut de apa au fost mai notabile in randul barbatilor tineri cat si la cei de varsta a doua. Cercetatorii au remarcat ca aceste grupuri tind sa manance mai multe calorii zilnic, si de aici se poate explica discrepanta.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.382a90c9e59b79f7af114023662c0322.jpg
sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...