Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cei 3 nutrienți care te feresc de infarct miocardic!


Monica Badea

Recommended Posts

Cea mai sigura metoda de a preveni infarctul consta in adoptarea un stil de viata sanatos, deci a unei diete potrivite – Iata 3 nutrienti care previn infarctul!

Pirolochinolina chinona (PQQ) – aceast compus functioneaza precum un antioxidant, curatand organismul de radicalii liberi, care pot deteriora arterele. Totodata, PQQ joaca un rol important in productia de noi mitocondri (n.r. organite celulare care se regasesc in toate tipurile de celule eucariote). Mitocondriile sunt considerate “uzinele energetice ale celulei”.

PQQ se regaseste in multe alimente printre care: fasolea, cartofii, patrunjelul, telina, spanacul, varza, morcovii, merele, banana, kiwi, portocalele, papaya, ouale, laptele de vaca, vinul.

De asemenea, PQQ se regaseste si in suplimente care se pot lua la recomandarea medicului.

Coenzima Q10 – aceasta coenzima este un nutrient esential pentru organism si pentru buna functionare a inimii. Coenzima Q10 este un antioxidant solubil in grasime, care previne deteriorarea celulara.

Organismul produce coenzima Q10 de unul singur, insa, din pacate, dupa ce depasim pragul varstei de 30 de ani, cantitatea produsa de organism devine insuficienta asa ca trebuie suplimentata. Chiar si pana la implinirea varstei de 30 de ani productia de coenzima Q10 poate fi insuficienta, fiind inhibata de anumite tratamente medicamentoase pe care le urmam, cum ar fi in special tratamente cu statine. In plus, rezervele de coenzima Q10 se epuizeaza mai repede la cei care au o alimentatie nesanatoasa, organismul avand un stoc limitat de rezerve enzimatice. Atunci cand alimentatia bogata in grasimi, de exemplu suprasolicita enzimele digestive si le epuizeaza, organismul apeleaza la rezervele enzimatice strategice pentru a le converti in favoarea digestiei. Aceasta ar fi si una din explicatiile mai simpliste pentru care cei care se hranesc nesanatos imbatranesc mai repede, sunt supusi imbolnavirilor si se simt mereu vlaguiti.

 Coenzima Q10 joaca un rol important in prevenirea infarctului. Putem sa marim aportul de coenzima Q10 consumand alimente bogate in aceasta enzima precum: pestele gras (ton, hering ori somon), carne de pasare de curte, carne de vita, nuci, seminte (de soia, de susan), fructe si legume (capsune, portocale, broccoli).
De asemenea, putem apela si la suplimentele alimentare pe baza de coenzima Q10 de calitate, care sa completeze nevoile organismului si sa "reincarce" bateriile enzimatice, cum ar fi Ubiqor, un produs "recomandat DOC". Conezima Q10 alaturi de suplimentele cu acizii grasi Omega 3,  1000 mg asigura o stare de sanatate sanatatii intregului sistem cardiovascular si cerebral vascular, prevenind imbolnavirea si inmbatranirea prematura.

Glutationul – considerat unul dintre cei mai puternici antioxidanti, glutationul este eficient in prevenirea infarctului. Acesta previne distrugerea celulara cauzata de radicalii liberi si nu numai.

Pentru ca glutationul sa actioneze in favoarea ta, e necesar sa oferi organismuluisi  vitamina B6 in cantitatile de care are nevoie. Vitamina B6 se regaseste in cantitati mari in alimente precum legumele cu frunze verzi, cerealele integrale ori algele.

Alimentele bogate in glutation sunt urmatoarele: fructele si legumele crude, negatite, ouale si produsele lactate negatite.

Cu toate ca organismul are capacitatea de a produce glutation in mod natural, deficitul de glutation apare din urmatoarele cauze: imbatranirea prematura, infectiile din organism, stresul cronic, alimentele modificate genetic, indulcitorii artificiali si folosirea in exces a antibioticelor.

Pentru a suplimenta aportul de glutation in organism, cea mai eficienta cale este cea intravenoasa, acesta fiind un tratament care suscita interesul cercetatorilor si in gestionarea evolutiei la pacientii cu cancer.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.d07218517eea15dbb65bd90071c946c8.jpg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...