Monica Badea Posted November 1, 2021 Posted November 1, 2021 Ingrediente :-500 gr pleurotus tăiate fâșii -sare,condimente -zeama de la o lămâie -250 ml smântâna vegetală(eu am pus de soia făcută in casa) -50 ml ulei de măsline -2-3 căței de usturoi tocati mărunt. -apa -o ceapa -1 morcov Se spală și se taie fâșii ciupercile și se trag la tigaie 2 minute in ulei de măsline ,se adauga o ceașca cu apa și se lasă cu capacul pus pana scade toată apa , se pun intr-o oala cu apa cât sa le acopere si se adauga o ceapa curățata dar întreaga,un morcov curățat dar întreg si se lasă 20-25 de minute la fiert. Se ridica de pe foc si se adauga smântâna,se mai adauga o cana cu apa ,apoi se pune din nou la foc pana se pătrund bine ciupercile. Se drege ciorba cu usturoi si zeama de lămâie si se scoate atât ceapa cât si morcovul. Se servește cu smântâna atât calda cât si rece! Rețeta smântâna de soia Ingrediente : -500ml lapte de soia (am folosit făcut în casa) -6linguri cu vârf de orez fiert bine(am folosit konjac) -50ml ulei (am folosit de cocos dezodorizat) -sare. -zeama de la o lămâie. Mod de preparare :se pune laptele de soia în blender și se adaugă orezul bine fiert, după care se blendeaza 3-4 minute. Se adaugă zeamă de la jumătate de lămâie sau chiar de la una întreaga și uleiul în 3 tranșe, se blendeaza câte 1 minut după fiecare adăugare de ulei. În funcție de gust se mai adaugă lămâie, și sare.. Dacă se dorește o smântână groasa, se mai poate adăuga ulei și se blendeaza bine pana când devine groasa și cremoasa.. Se poate folosi pentru orice preparat. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.