Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Trucuri care te ajută să nu mai mănânci seara târziu!


Monica Badea

Recommended Posts

Obiceiul de a consuma mici gustări seara, înainte de culcare, contribuie la acumularea kilogramelor în plus. Mâncarea nocturnă te face să acumulezi mai multe calorii decât ai nevoie și duce la creșterea în greutate.

Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a nu mai mânca seara târziu sau în timpul nopții.

Identifică cauza pentru care mănânci noaptea

Unii dintre noi mănâncă târziu seara sau noaptea. Pentru a schimba acest obicei, trebuie să identifici cauza problemei: nu mănănci suficient (sau deloc) în timpul zilei, din obișnuință sau din plictiseală.
Cu toate acestea, între alimentația nocturnă și unele tulburări de alimentație există o strânsă legătură, inclusiv sindromul de mâncare nocturnă. În acest caz oamenii folosesc mâncarea pentru a reduce emoțiile, cum ar fi tristețea, mânia sau frustrarea și mănâncă adesea chiar și atunci când nu le este foame. Pe de altă parte, persoanele cu sindrom de mâncare nocturnă tind să se trezească în timpul nopții și să mănânce atunci cantități foarte mari. Așa apar probleme legate de obezitate, depresie și problemele cu somnul.

Rutina te poate ajuta

Dacă mănânci seara excesiv pentru că nu mănânci suficient în timpul zilei, atunci o rutină te poate ajuta. Un somn odihnitor este foarte important atunci când vine vorba de gestionarea aportului alimentar și al greutății. Pe o perioadă lungă de timp, lipsa somnului sau somnul întrerupt poate crește riscul de obezitate și boli conexe. Să îți setezi timpul pentru mâncare și somn te poate ajuta să separi cele două activități, mai ales dacă ești predispus la trezire în timpul nopții.

Planifică-ți mesele și mănâncă regulat pe tot parcursul zilei

Ca parte a rutinei tale, este de folos să  ai un orar al meselor pe care să-l respecți. Planificarea meselor și consumarea de gustări sănătoase reduce riscul să mănânci din impuls și să faci alegeri alimentare nepotrivite. Un orar al meselor îți poate reduce, de asemenea, orice anxietate cu privire la cât de mult mănânci.

Mesele la intervale planificate pe parcursul zilei te pot ajuta să îți menții glicemia stabilă. Atunci când îți este foarte foame, ai mai multe riscuri să faci alegeri alimentare sărace în nutrienți și să consumi alimente cu conținut ridicat de grăsimi și cu un conținut mare de zahăr.

Studiile au arătat că cei care au un orar al meselor bine stabilit  au un control mai bun al apetitului și o greutate mai mică.  Așadar, dacă este posibil, încearcă să mânânci zilnic la aceeași oră și să alegi exact alimentele pe care vrei să mănânci.

Caută suport emoțional

Dacă crezi că este posibil să  te confrunți cu sindrom de alimentație nocturnă sau cu tulburare de alimentație, atunci poate dorești să soliciți ajutor profesional.
Un profesionist te poate ajuta să identifici factorii declanșatori și să implementeze  un plan de tratament. Aceste planuri folosesc adesea terapia cognitivă comportamentală care s-a dovedit de folos în multe tulburări alimentare. Crearea unei rețele de suport emoțional te va ajuta, de asemenea, să găsești modalități de gestionare a emoțiilor negative, care altfel te-ar putea face să iei decizii alimentare neinspirate.

Relaxează-te

Anxietatea și stresul sunt două dintre cele mai întâlnite motive pentru care oamenii mănâncă atunci când nu le este foame. Dacă observi că mănânci atunci când ești neliniștit sau stresat, încearcă să găsești un alt mod de a elimina emoțiile negative și de a te relaxa. Cercetările au arătat că tehnicile de relaxare pot ajuta la gestionarea tulburărilor de alimentație, printre care și sindromul de alimentație nocturnă. Încearcă tehnici de relaxare care includ exerciții de respirație, meditație, băi calde, pilates sau yoga.

Include proteine la fiecare masă

Alimentele diferite pot avea efecte diferite asupra poftei de mâncare iar proteine îți pot reduce senzația de foame. Specialiștii spun că alimentele bogate în proteine reduc poftele cu 60% și scade dorința de a mânca noaptea cu 50%.

Elimină mâncarea de tip junk food din casă

Dacă gustările nesănătoase nu sunt la îndemână, atunci este mult mai puțin probabil să le mănânci. În schimb, umple-ți sertarele din frigider cu mâncare sănătoasă de care să te bucuri. Mâncărurile bune pentru gustări, pe care le ai la dispoziție dacă îți este foame, includ fructe, fructe de pădure, iaurt simplu și cașcaval.

Găsește-ți un hobby
Găsește-ți un nou hobby sau planifică-ți activitățile pentru a doua zi. Acest lucru te va ajuta să îți păstrezi mintea ocupată și să previi gustările din timpul nopții.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.901aff246efcd0b572a0367f7481db4e.jpg
sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...