Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

De ce trebuie să mâncam fructele întregi(nu date la blender)!


Monica Badea

Recommended Posts

Fructele proaspete au un continut ridicat de fibre, antioxidanti si alti nutrienti. Iar studiile au aratat ca fructele consumate intregi va ofera cele mai multe dintre beneficiile acestei grupe de alimente, printre care si prevenirea bolilor cardiace, accidentelor vasculare cerebrale si anumitor tipuri de cancer.

Desi smoothie-urile pot fi convenabile si sanatoase atunci cand nu contin zahar adaugat, prin amestecarea in blender, unele dintre ele isi pierd din cantitatea de fibre. Explicatia este simpla: prin stoarcere se pastreaza doar vitaminele si nutrientii care se regasesc in zeama fructului, in timp ce fibrele din coaja si pulpa se pierd. Fibrele au un rol important in organism,  fiind de ajutor in procesul de digestie, mentinand nivelul de zahar din sange echilibrat, reducand colesterlul si, totodata, mentinand senzatia de satietate pentru o perioada indelungata.

De asemenea, atunci cand consumati un smoothie aveti parte de mai multe calorii decat daca ati manca unul sau doua fructe intregi.

Cercetarile publicate in revista britanica BMJ sugereaza ca anumite fructe consumate intregi pot reduce semnificativ riscul de diabet de tip 2. Avand in vedere ca diabetul de tip 2 este raspandit la scara larga in lume, descoperirea unor modalitati de preventie este esentiala pentru o stare de sanatate buna.

Pentru desfasurarea studiului, cercetatorii au analizat datele a mii de persoane in materie de sanatate si nutritie timp de decenii. Acestia au descoperit, fara a demonstra acest lucru, ca persoanele care au consumat in fiecare saptamana 2 sau mai multe portii de fructe precum afine, struguri, prune, mere si pere si-au redus sansele de a dezvolta diabet de tip 2 cu 23%.
In schimb, consumul zilnic de suc de fructe a avut efectul opus, marind sansele de diabet cu 21%. O posibila explicatie: cresterile nivelului zaharului in sange care pot fi cauzate de zaharurile concentrate din sucuri.

Nu este inca clar ce nutrienti din aceste fructe benefice pentru sanatate ar oferi protectie impotriva diabetului. Dar un lucru pare cert: un mar pe zi tine diabetul la distanta. Si nu uitati sa consumati fructele cu coaja, daca este comestibila, intrucat aceasta contine cei mai multi nutrienti.

Pentru a va bucura de toti nutrientii si toate proprietatile fructelor, consumati-le intregi, pe post de gustare, ori in salate de fructe.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.a200e71ec7c2a952011199b45f7fa827.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...