Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Diete care te pot îmbolnăvi!


Monica Badea

Recommended Posts

Iată cum recunoști tipurile de diete care te pot îmbolnăvi:
 
1. Dieta nu include suficiente calorii
Analizează obiectiv dieta care ți-a atras atenția și gândește-te dacă mesele prevăzute îți pot asigura energia de care ai nevoie pentru a realiza toate activitățile cotidiene.
Necesarul zilnic de calorii variază în funcție de vârstă, sex și de nivelul de activitate, dar trebuie să se situeze în intervalul de 1.200-2.200 de calorii pentru femei și 2.000-3.000 de calorii pentru bărbați. În cazul în care dieta la care te gândești nu conține nici măcar minimul de calorii specificat este foarte probabil să cauzeze probleme de sănătate.
 
2. Este o dietă plictisitoare, identică în fiecare zi
Dieta pe care o alegi nu trebuie să fie extrem de plictisitoare, implicând repetarea unor mese identice în fiecare zi. Un astfel de plan de alimentație poate fi periculos pentru organism pentru că ai nevoie să consumi feluri de mâncare variate, care îți furnizează o combinație ideală de vitamine și minerale.
 
3. Conține foarte multă brânză sau mizează pe un singur aliment
Deși pare o variantă foarte gustoasă, poate fi extrem de riscantă pentru că vei fi privată de o varietate de nutrienți necesari funcționării normale a organismului.
În cazul în care te atrag dietele care presupun consumul exclusiv al unui aliment este momentul să cauți altceva pentru că vei avea multe probleme pe termen lung.
 
4. Include foarte puține fibre
Dacă te gândești să începi o dietă care nu cuprinde cereale integrale, fasole uscată, fructe și legume cel mai probabil nu îți vei întruni necesarul zilnic de fibre. Acest lucru are multiple consecințe, de la apariția senzației de foame foarte rapid până la constipație și alte probleme digestive sau agravarea acneei. Corpul tău are nevoie de fibre din alimente, nu din suplimente, pentru a realiza digestia în ritm normal.
 
5. Promite vindecarea tuturor afecțiunilor
Deși este adevărat că alimentele potrivite pot deveni o modalitate de vindecare din interior trebuie să fii circumspectă când întâlnești o dietă care susține că poate vindeca o afecțiune cronică.
Este bine să consumi alimente utile, dar nu te baza exclusiv pe noua dietă pentru a a înlocui întreaga ta strategie pentru menținerea unei stări de sănătate optime.
 
6. Impune un regim de exerciții fizice excesiv
Chiar dacă majoritatea dietelor încurajează mișcarea, un plan alimentar care îți indică să mergi la sală multe ore va avea un impact negativ asupra sistemului imunitar. În aceste condiții vei fi mult mai expusă la infecțiile respiratorii și complicațiile acestora.
 
7. Îți afectează echilibrul psihologic
Unele diete nu te afectează numai la nivel fizic, ci îți pot pune în pericol echilibrul emoțional. Dacă ai ales o dietă foarte restrictvă, care necesită mult timp pentru prepararea meselor, este foarte ușor să ajungi să te gândești tot timpul la următoarea masă ori gustare. În timp vei avea parte de anxietate sau îți va fi teamă să consumi alimente care nu sunt incluse în dietă.
Potrivit specialiștilor, în această situație apare o fixare la nivel nervos asupra alimentelor sănătoase ori dietetice.
 
8. Te izolează
Mesele sunt o șansă de relaxare, distracție și socializare. Dacă ai ajuns să eviți să ieși cu prietenii la masă pentru că îți este teamă că te vor critica pentru ceea ce mănânci sau dacă nu mergi în vizite pentru că ești sigură că nu vei găsi nimic compatibil cu dieta ta în bucătăria prietenilor și rudelor este un semnal de alarmă major cu privire la meniul tău zilnic.

339654483_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.f70ff3763206e4f72b047e97b8945e3e.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...