Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ce să mănânc la micul dejun ca să slăbesc?!


Monica Badea

Recommended Posts

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Pentru ca ziua ta să pornească în mod corect, sănătos, micul dejun trebuie servit în primele 60 de minute de când ne-am trezit. Pentru cei care spun că nu pot mânca așa devreme, răspunsul e simplu: serviți un pahar de apă când v-ați trezit. Acesta ar trebui de fapt să fie primul lucru pe care îl face fiecare dintre noi, indiferent dacă mănâncă sau nu. Un pahar de apă dimineața, înainte de cafea, mâncare sau orice altceva, îți pune metabolismul în funcțiune, îți limpezește mintea, îți hidratează organele vitale, te ajută să elimini toxinele adunate în organism și chiar să și slăbești.

Servirea micului dejun dimineața ajută organismul să primească nutrienții necesari pentru începerea zilei cu energie și bună dispoziție. În plus, micul dejun luat dimineața ajută la reglarea tranzitului intestinal.
Pe lângă beneficiile fizice, micul dejun poate fi un bun prilej de a comunica cu cei dragi din familie, o masă împreună fiind întotdeauna un mod sigur de a întări relațiile dintre voi.

LA CE ORĂ ESTE BINE SĂ IEI MICUL DEJUN?
Pe lângă tipul de alimentație pe care alegi să îl consumi, sunt extrem de importante și orele la care mănânci.

Micul dejun este masa ce trebuie luată între orele 7 și 9 dimineața, pentru ca organismul să aibă suficient timp la dispoziție să asimileze nutrienții până la următoarea masă, masa de prânz.

Ce să mănânci dimineaţa ca să scapi de burtă

Avocado – Este bogat în grăsimi sănătoase și ajută la accelerarea metabolismului.
Legume – Te ajută să te saturi cu puţine calorii.
Lângă nuci, alune, ouă sau brânză poţi pune o garnitură de legume: roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei (zucchini) sau morcovi.
Ouă – Conţin şi grăsimi bune, şi vitamine, şi proteine.
Peşte – Tot din categoria grăsimilor sănătoase, peştele este un mic dejun ideal. Îţi dă energie pentru întreaga zi şi dă o senzaţie de saţietate de lungă durată. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon.
Fructe de pădure – Sunt pline de antioxidanţi şi, în plus, sunt printre puţinele fructe indicate în cura de slăbire, fiindcă au un conţinut mic de zahăr.
Seminţe – Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.
Nuci sau alune – Conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.
Ce să mănânci dimineața ca să slăbești

Ouă fierte și iaurt grecesc – Te ajută să atingi senzația de sațietate și să mănânci mai puțin, atât cât organismul are nevoi;
O banană – Te ajută să arzi caloriile mai repede și îți solicită organismul să folosească grăsimea, pentru a produce energie;
Omletă picantă – două ouă, sare, piper, ulei de măsline, un ardei iute tocat mărunt, roșii cherry și ceapă verde tocată mărunt;
Ovăz cu scorțișoară și banană – două lingurițe de semințe de chia, două linguri de stafide, ½ linguriță de scorțișoară, o banană, esență de vanilie, o ceașcă de fulgi de ovăz, o ceașcă de lapte și ½ ceașcă de nuci caju.
Smoothie – Lapte de migdale, semințe de in, scorțișoară, iaurt degresat, cafea rece și câteva cuburi de gheață.

Idei mic dejun de post

Pastă de avocado
Legume (roșii, ardei, țelină, ardei gras), ulei de măsline și pâine neagră cu semințe;
Pastă de humus
Legume (salată de roșii, castraveți, ardei gras, morcovi) pâine de secară sau lipie;
Smoothie proteic din fructe de pădure și ananas;
Budincă de chia cu ananas și caju;
Salată de fructe – rodie, banană, ananas, kiwi, mentă, semințe de chia, banană;
Salată de crudități – Sfeclă roșie, morcov, măr, nuci, țelină, ulei de măsline, suc de lămâie, mentă, pătrunjel, sare și piper;
Fructe și ovăz – Terci de ovăz (poți fierbe fulgii de ovăz în apă sau lapte vegetal), fructe de pădure, unt de arahide, migdale, sirop de arțar.
Idei mic dejun vegetarian

Cremă de avocado și kiwi
Un avocado, 2-3 kiwi, 2-3 linguri de zeamă de lămâie și îndulcitor natural. Avocado se pune în blender și se face pastă, peste care se adaugă două fructe de kiwi, zeamă de lămâie și îndulcitorul natural. Se face la blender până se obține o pastă fină și cremoasă;
Budincă de chia cu fructe
4-5-linguri de chia, o cană de lapte de migdale și fructe (mango, afine, kiwi, ananas, căpșuni etc.);
Piure de dovleac cu orez
80 de grame de dovleac copt, 60-65 de grame de orez basmati, 1-2 linguri de ghimbir pudră sau îndulcitor natural; extract de vanilie. Se fierbe orezul, iar dovleacul copt se pune în blender împreună cu esența și îndulcitorul. Când se răcește se așază în straturi: un strat de piure de dovleac, unul de orez.
Humus cu legume
300 g de năut fiert, 2-3 linguri ulei de măsline, 2-3 linguri de semințe de susan, 2-3 căței de usturoi pisați, un morcov, un ardei gras.
Salată de mango
Două linguri de hrișcă (le pui la hidratat de seara), două linguri de caju, două linguri de nuci și un fruct de mango. Taie fructul și adaugă hrișca, nucile și cajuul. Poți îndulci salata cu puțină miere ori sirop de agave.

523877378_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.67bd4e525636ed63a4c2197262c5bd50.jpeg
sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
    • -1,5 kg vinete coapte (cantitatea e după coacere ,curățare și scurse) -1,5 kg ardei capia copți -750 gr morcovi dați pe răzătoare -100 ml ulei (eu am pus de masline ) -100 ml oțet -100 gr îndulcitor eritritol sau 50 gr zahăr - 2 lingurițe sare -condimente după gust Am copt și curățat legumele, (morcovii i-am dat pe răzătoare )..cat timp acestea se răcesc  pregătim soluția pentru marinarea lor. Pe aragaz punem o cratiță și turnam în ea uleiul și oțetul. Adăugăm  sarea, indulcitorul și condimentele și amestecăm cu o lingura de lemn  până când acestea se dizolvă în lichidul care fierbe ușor! Fierbem timp de 5-6 minute, . Stingem focul și lasăm lichidul să se tempereze în timp ce pregătim borcanele și legumele coapte. Călim in putina apa(mai mult fiert),morcovii Tocam vinetele și ardeii în cuburi mici și amestecam într-un bol încăpător împreuna cu morcovii bine gatiti ! Punem compoziția in borcane ,punem capacele si sterilizăm pt minim o ora..ori la bain marie ori la cuptor!
×
×
  • Create New...