Monica Badea Posted January 6, 2022 Posted January 6, 2022 Ingrediente blat : -4 oua -4 linguri de îndulcitor(sau zahăr) -4 linguri fulgi de ovăz măcinați sau făina de care doriți -1 praf de copt Se bat albușurile spuma cu un praf de sare,se adauga rând pe rând câte o lingura de îndulcitor și de mixează bine Se adauga gălbenușurile pe rând dar se amesteca cu o paleta sau lingura de lemn,apoi se adauga și făina tot treptat,praful de copt și după preferința și esența. Se pune compoziția la cuptor pentru 35-40 de minute după care se lasă sa se răcorească. Pe aragaz punem o crăticioară cu 250 ml lapte in care adăugăm îndulcitor după gust,cacao sau pudra de roșcove cât sa se coloreze bine si 3 linguri de amidon de porumb,lăsam sa fiarbă câteva minute si adăugăm si 4 linguri de ulei de cocos după care dam la rece. Optional putem adauga si miez de nuca macinat(eu am pus 3 linguri) Tăiem blatul deja răcorit,precum un blat de tort si umplem cu crema..înainte de a pune crema,însiropam bine blatul care sta jos,cu zeama de la 2 portocale. Punem prăjitura la rece si pregătim jeleul de citrice. La blender punem tot ceea ce ne place(eu am pus 4 mandarine,1 lămâie,1 portocala,3 clementine si le am blenduit bine)..strecuram printr-o sita deasa totul si sucul obținut îl vom folosi la jeleu ..eu am fiert 2 linguri rase de gelatina vegetală in 200 ml de apa pentru 2 minute,dar se poate folosi si gelatina normala dizolvată dupa cum scrie pe instrucțiuni. Am pus gelatina peste sucul de fructe,am adăugat miere dupa gust si am dat câteva minute la rece. Am întins jeleul uniform peste prăjitura si am pus la frigider prăjitura pentru 2 ore. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.