Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Prăjitura cu citrice!


Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente blat :
-4 oua
-4 linguri de îndulcitor(sau zahăr)
-4 linguri fulgi de ovăz măcinați sau făina de care doriți
-1 praf de copt
Se bat albușurile spuma cu un praf de sare,se adauga rând pe rând câte o lingura de îndulcitor și de mixează bine
Se adauga gălbenușurile pe rând dar se amesteca cu o paleta sau lingura de lemn,apoi se adauga și făina tot treptat,praful de copt și după preferința și esența.
Se pune compoziția la cuptor pentru 35-40 de minute după care se lasă sa se răcorească.
Pe aragaz punem o crăticioară cu 250 ml lapte in care adăugăm îndulcitor după gust,cacao sau pudra de roșcove cât sa se coloreze bine si 3 linguri de amidon de porumb,lăsam sa fiarbă câteva minute si adăugăm si 4 linguri de ulei de cocos după care dam la rece.
Optional putem adauga si miez de nuca macinat(eu am pus 3 linguri)
Tăiem blatul deja răcorit,precum un blat de tort si umplem cu crema..înainte de a pune crema,însiropam bine blatul care sta jos,cu zeama de la 2 portocale.
Punem prăjitura la rece si pregătim jeleul de citrice.
La blender punem tot ceea ce ne place(eu am pus 4 mandarine,1 lămâie,1 portocala,3 clementine si le am blenduit bine)..strecuram printr-o sita deasa totul si sucul obținut îl vom folosi la jeleu ..eu am fiert 2 linguri rase de gelatina vegetală in 200 ml de apa pentru 2 minute,dar se poate folosi si gelatina normala dizolvată dupa cum scrie pe instrucțiuni.
Am pus gelatina peste sucul de fructe,am adăugat miere dupa gust si am dat câteva minute la rece.
Am întins jeleul uniform peste prăjitura si am pus la frigider prăjitura pentru 2 ore.

1754477152_WhatsAppImage2022-01-05at21_11_21.thumb.jpeg.216eb94e0802380f346b128659b19231.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...