Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Remedii pentru mâncatul în exces!


Monica Badea

Recommended Posts

Foamea este un semnal prin care corpul iti spune ca are nevoie de energie. Aceasta poate fi aliatul numarul unu in lupta cu kilogramele, daca reusesti sa iti asculti cu atentie organismul si sa ii oferi exact cantitatea de care are nevoie. In acelasi timp, poate fi si dusmanul numarul unu deoarece te poate face sa mananci mai mult decat trebuie si sa nu iti mai controlezi poftele pentru diverse alimente
1. Foloseste o scara pentru a-ti evalua foamea si satietatea

Incearca sa evaluezi cat mai corect aceste doua senzatii, raportandu-te la urmatoarele "trepte":

- mort de foame (implica o senzatie de disconfort la nivel abdominal insotita de o capacitate scazuta de a gandi si a lucra, precum si de o stare de nervi si agitatie);

- infometat (daca nu mananci in scurt timp, ajungi sa fii mort de foame);

- potrivit de infometat (stomacul incepe sa trimita primele semnale prin care cere hrana, acesta fiind momentul optim pentru mancat; cu cat lasi sa ti se faca mai foame, cu atat risti sa mananci mai mult decat e necesar);

- satul (nu te simti plin, dar nici nu iti este foame; te simti confortabil);

- plin (deja mancarea incepe sa nu mai fie atat de gustoasa ca la primele inghitituri, deoarece ai depasit cantitatea de care era nevoie pentru ca organismul sa scape de senzatia de foame);

- imbuibat (ai ajuns la stadiul in care te simti de-a dreptul inconfortabil, cu stomacul foarte plin care iti apasa parca pe alte organe, facandu-te sa simti chiar si arsuri).

2. Mananca o data maxim la 4ore

Cel mai indicat este sa mananci o data la maxim 4 ore cate  putin(ideal e la 3 ore).Alimentarea regulata a organismului mentine cantitatea de zahar din sange la un nivel constant, ca si nivelul de energie, ceea ce te fereste de a manca in plus.

….incearca sa respecti cele trei mese pe zi, iar intre ele sa iei doua gustari, care sa includa aproximativ 150 de calorii fiecare, suficiente cat sa iti potoleasca foamea.

3. Nu sari peste micul dejun

Un studiu realizat in Marea Britanie a demonstrat ca cei care mananca un mic dejun ce contine proteine, grasimi si carbohidrati se simt mai mult timp satui si consuma mai putine calorii pe parcursul zilei decat cei care mananca prima data pe zi tarziu, spre dupa-amiaza.

4. Mananca alimente voluminoase, dar sarace in calorii

Alimentele care au un continut ridicat de apa, voluminoase, cum sunt fructele si legumele, te ajuta sa controlezi mai usor foamea. Acestea, comparativ cu biscuitii sau snacksurile, te fac sa iti simti stomacul plin, fara sa fi ingerat prea multe calorii. Mananca salate la cina si fereste-te de fructele deshidratate
5. Consuma cat mai multe fibre

Fibrele te ajuta sa te simti satul mai repede si sa ai aceasta senzatie pentru mai mult timp, deoarece acestea sunt metabolizate mai incet de catre organism. Pentru a slabi, cel mai indicat este sa consumi aproximativ 25 de grame de fibre zilnic. Incearca sa mananci morcovi sau mere la fiecare masa si inlocuieste cat mai mult posibil produsele din faina alba cu cele din faina integrala.

6. Include proteine sanatoase la fiecare masa

Ca si fibrele, acestea te fac sa te saturi mai repede si pentru mai mult timp. Straduieste-te sa mananci o portie de alimente bogate in proteine slabe, cum ar fi oua (albusul in special), ton sau pui fara piele, la fiecare masa.

O portie de carne presupune o bucata de marimea unui pachet de carti sau de marimea palmei (fara sa pui la socoteala si degetele). De asemenea, include cat mai des leguminoase in alimentatia ta (fasole, mazare, soia).

2048525713_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.cb8d2b030b5f007b9a4ba61e78ac6e85.jpeg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
    • -1,5 kg vinete coapte (cantitatea e după coacere ,curățare și scurse) -1,5 kg ardei capia copți -750 gr morcovi dați pe răzătoare -100 ml ulei (eu am pus de masline ) -100 ml oțet -100 gr îndulcitor eritritol sau 50 gr zahăr - 2 lingurițe sare -condimente după gust Am copt și curățat legumele, (morcovii i-am dat pe răzătoare )..cat timp acestea se răcesc  pregătim soluția pentru marinarea lor. Pe aragaz punem o cratiță și turnam în ea uleiul și oțetul. Adăugăm  sarea, indulcitorul și condimentele și amestecăm cu o lingura de lemn  până când acestea se dizolvă în lichidul care fierbe ușor! Fierbem timp de 5-6 minute, . Stingem focul și lasăm lichidul să se tempereze în timp ce pregătim borcanele și legumele coapte. Călim in putina apa(mai mult fiert),morcovii Tocam vinetele și ardeii în cuburi mici și amestecam într-un bol încăpător împreuna cu morcovii bine gatiti ! Punem compoziția in borcane ,punem capacele si sterilizăm pt minim o ora..ori la bain marie ori la cuptor!
×
×
  • Create New...