Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Iti e foame imediat după masă?-cauze!


Monica Badea

Recommended Posts

Te simţi uneori flămând, chiar dacă tocmai ai dat gata un prânz gustos, o cină copioasă sau o gustare? Unele alimentare ne pot păcăli în a nu recunoaşte atunci când suntem sătui, provocând foame, iar acest obicei poate adăuga câteva kilograme în plus siluetei noastre. Iată câteva trucuri simple care potolesc pofta pentru totdeauna.
Sucurile, ceaiurile cu gheaţă şi alte băuturi îndulcite sunt o sursă bogată în fructoză, aproape două treimi din consumul nostru zilnic. Cercetătorii de la Universitatea Yale (SUA) au arătat că băuturile îndulcite reduc fluxul de sânge şi de activitate în regiunile creierului care reglează pofta de mâncare, iar nivelul de saţietate era mai redus.
Eşti plictisit

Cercetătorii din Australia au descoperit că distragerile vizuale pot ajuta la reducea poftelor. Pentru a te testa, imaginează-ţi o friptură mare şi crocantă. Dacă îţi este cu adevărat foame, friptura ţi se va părea foarte delicioasă, iar dacă nu ţi pare tentant, atunci ai nevoie de o distragere a atenţiei, nu de mâncare.

Micul dejun n-a fost mare

Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au descoperit că cei care mâncau doar 300 de calorii la micul dejun au câştigat în greutate de aproape două ori mai mult faţă de cei care consumau 500 de calorii. Un mic dejun bogat stabilizează nivelul glicemiei şi al insulinei pe parcursul zilei, ceea ce înseamnă mai puţine pofte alimentare bruşte.

Nu bei ceai

Potrivit unui studiu, o ceaşcă de ceai negru băută după o masă bogată în carbohidraţi, reduce nivelul de zahăr din sânge cu 10% pentru aproape 3 ore. Compuşii polifenolici din ceai negru suprimă senzaţia de foame.

Nu consumi legume cu frunze verzi

Verdeţurile sunt bogate în vitamine esenţiale B, acid folic şi combat depresia, oboseala şi creşterea în greutate. Potrivit unui studiu, persoanele care ţin dietă cu salate şi verdeţuri pierd de 8,5 ori mai multe kilograme decât cei care nu consumă legume cu frunze verzi. Acestea sunt, de asemenea, bogate în vitamina K, un alt nutrient care reglează insulina, punând capac poftelor.

Nu te hidratezi

Deshidratarea însoţeşte adesea senzaţia de foame. Bea un pahar de apă înainte de a mânca şi vei vedea că poftele se diminuează şi vei mânca mai puţin. În plus, dacă vrei să pierzi în greutate, asigură-te că ai la-ndemână şi un pahar de apă, în timpul mesei.

Mănânci conserve

Multe alimente conservate sunt bogate în compuşi chimici bisfenol-A (BPA). Expunerea la BPA poate provoca valori anormale la leptină, care, potrivit cercetorilor de la Universitatea Harvard, conduce la pofte alimentare şi obezitate.

Nu mănânci fulgi de ovăz

Dacă ţi-e foame imediat după un bol de cereale la micul dejun, atunci treci pe fulgi de ovăz. Un studiu recent de la Universitatea de Stat Louisiana arată că senzaţia de saţietate este mai mare în rândul celor care consumă fulgi de ovăz , faţă de cei care mănâncă cereale simple.

604331918_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.ae9986166f9611d9c21ad8bedaa61ed0.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...