Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Mâncarea prăjită și pierderea greutății!


Monica Badea

Recommended Posts

Mâncarea prăjită și pierderea greutății: sunt acestea cu adevărat incompatibile?

Acesta este cel mai rău dușman al tău când mergi pe ușa mâncărurilor rapide: cartofii prăjiți, atât grași, cât și sărați, trebuie evitați pe cât posibil atunci când începi un regim alimentar sănătos. O veste bună: este posibil să te răsfăți în timp ce consumi mai puține grăsimi, datorită câtorva metode simple. Mâncarea prăjită și pierderea greutății nu sunt compatibile din mai multe motive

De ce cartofii prăjiți sunt un pericol

După cum știm cu toții, cartofii prăjiți care se găsesc în localurile de fast-food și chiar în restaurantele clasice sunt dușmanul alimentației sănătoase. Suprafața lor mică le permite să rețină mult ulei în care cartofii sunt scăldați pentru a le oferi acel gust captivant. Păstrează aproximativ 10% din greutatea lor în ulei. În plus, adăugăm de obicei o cantitate mare de sare, ceea ce înseamnă că această combinație de ulei și sare este ideală pentru creșterea țesutului adipos și apare celulita. Prima regulă de urmat atunci când iei masa este să nu te umpli niciodată sau să optezi pentru o porție mică. Cartofii prăjiți se mănâncă fără foame, asta este problema! Din punct de vedere caloric, este nevoie de aproximativ 250 de calorii la 100 de grame. Pentru un regim sănătos nu alege prea des mâncare nesănătoasă prăjită pentru că cauzează mai multe probleme.

Alimentele prăjite: care sunt riscurile pentru sănătate?

În fast-food, prăjirea este aproape rege. Cartofi prăjiți, pepite, coapse de pui prăjite … totul este bun, dar mănâncă cu măsură, deoarece alimentele prăjite nu sunt lipsite de riscuri pentru sănătate. Dacă te informezi corect poți evita riscurile de sănătate din cauza mâncării prăjite.

1. Prăjirea, o metodă de gătit care predispune la boli cardiovasculare

Deja ai înțeles că alimentele prăjite cresc riscul de boli. Aceasta este ceea ce reiese și dintr-un studiu realizat de James Shikany, epidemiolog al Universității din Alabama. Alături de echipa sa, a realizat un studiu asupra comportamentului alimentar a peste 17.000 de americani și impactul acestor obiceiuri asupra sănătății. Cercetătorul a reușit să concluzioneze că cei care consumă frecvent alimente prăjite sunt mai expuși bolilor cardiovasculare decât cei care mănâncă adesea paste, bucătărie mexicană sau chiar pizza. Chiar și cei sensibili la dulciuri și alcool sunt și mai puțin expuși riscului.

2. O tendință puternică de a câștiga în greutate

Este bine cunoscut faptul că prăjirea excesivă duce la supraponderalitate, ceea ce este încă una dintre daunele consumului excesiv de prăjit. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de grăsimi, calorii, sodiu, componente care tind să împingă cântarul în sus. Dacă pe deasupra nu faci mișcare, este de la sine înțeles că kilogramele în plus se instalează mult mai ușor. Acest exces de greutate este cauza problemelor de sănătate, precum colesterolul ridicat și diabetul de tip 2.

3. Un risc de hipertensiune arterială

A fi supraponderal este una dintre cauzele hipertensiunii arteriale, un alt risc asociat cu consumul intens de alimente prăjite. Această problemă de sănătate este una dintre cele mai frecvente cauze de deces în întreaga lume, împreună cu bolile cardiovasculare. Informează-te care sunt alimente de evitat dacă vrei să pierzi în greutate și să ai grijă de sănătate.

Cum se fac cartofi prăjiți fără grăsime?

Toată lumea iubește cartofii prăjiți! Deci, chiar și pe o dietă, nu se pune problema de a te priva. Există soluții pentru a consuma cartofi prăjiți cu mai puține calorii. Cartofii prăjiți sunt mult mai puțin grași decât friteuzele. Vei găsi în supermarket-uri cartofi prăjiți congelați pentru a pregăti la cuptor. În câteva minute, vei avea cartofi prăjiți gustoși și crocanți. Pentru cartofi prăjiți chiar mai buni, taie cartofii în bețișoare, pune-i într-o pungă pentru congelator, adaugă două linguri de ulei, agită totul pentru a se combina bine și, în cele din urmă, așează cartofii prăjiți pe hârtie de copt încălzită la 190 ° C. Vei obține cartofi prăjiți delicioși și mult mai puțin grași. Când ai poftă de mâncare prăjită e necesar să te strădui de a o găti după alte modalități mai sănătoase.

511119882_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.fa548eb2e59beeef19f614267aedea75.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...