Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Alimente slab calorice,bune în dietă!


Monica Badea

Recommended Posts

Mancarea este dusmanul oricarei femei care vrea sa slabeasca, dar asta doar pentru ca nu toata lumea stie sa faca alegerile potrivite. Exista cateva alimente care pot sa-ti devina prietene, caci au extrem de putine calorii, fara a fi inferioare insa din punct de vedere al gustului.

Creveti

Cu doar 8 calorii pe un crevete, acestia sunt plini de proteine care ajuta metabolismul si scad apetitul. Incepe masa de la restaurant cu un aperitiv din creveti si nu vei exagera cu celelalte feluri de mancare.
Ii poti consuma si saute si in diferite alte combinatii, precum cu legume cum ar fi ceapa, ciupercile, ardeiul sau broccoli.

Rosiile cherry

O portie de rosii cherry are in jur de 30 de calorii si micile legume sunt cat se poate de gustoase, colorate si ideale atat ca garnitura, cat si ca gustare.

In plus, pentru ca sunt atat de slabe din punct de vedere caloric, poti sa te bucuri de ele dupa pofta inimii.

Albus de ou

Albusul de ou are proteine pure si doar 17 calorii, ceea ce il face un ingredient excelent pentru un mic dejun sanatos si slab. Fa dimineata o omleta din 4-5 albusuri amestecate cu legume, verdeturi, putin sos de rosii, si-ti vei incepe ziua in forta, fara a te simti molesit ulterior.

Sifon aromat natural

Daca te-ai plictisit de apa plata si vrei ceva carbogazos, dar si cu putina aroma, incearca sifon sau apa minerala in care sa pui bucatele de mar verde, cirese si rodii sau chiar vanilie. Aceasta bautura nu va contine zahar sau alti indulcitori, ci va fi naturala.
Castravete

Castravetele este unul dintre cele mai bune alimente, mai ales ca fereste si de balonare. Este incarcat de apa si sarac in sodiu, avand extrem de putine calorii. Poti manca un castravete intreg fara sa ai parte de mai mult de 45 de calorii, asa ca oricand poti apela la o asemenea gustare.

Popcorn

Un bol de popcorn in care nu ai adaugat alte ingrediente, precum untul, de exemplu, are 30 de calorii si poti sa le faci extrem de simplu, la cuptorul cu microunde.

Nu mai adauga sare, unt si diverse alte lucruri care sa inmulteasca numarul caloriilor. Daca vrei sa te rasfeti neaparat, poti rade putin parmezan.

Castane de apa

Castanele de apa sunt crocante si pot inlocui cu succes chipsurile din cartofi. Se gasesc la supermarket si poti manca o conserva intreaga fara sa ai parte de mai mult de 50 de calorii. Sunt si foarte sarace in sodiu, spre deosebire de alte alimente conservate.

Le poti amesteca cu pui, peste si salata de ton.
Grepfrutul

Grepfrutul este proaspat, revigorant si dulce, fiind disponibil in toate sezoanele si indeosebi recomandat iarna. Un fruct mare are in jur de 120 de calorii. In plus, pentru ca trebuie sa stai sa alegi pulpa cu atentie, vei manca incet, asa cum este recomandat sa faci intotdeauna.

Cirese inghetate

Ciresele inghetate reprezinta o alternativa foarte buna si slaba pentru poftele de "ceva dulce". Le gasesti si pe ele in aproape orice supermarket, o cana avand in jur de 110 calorii.

120912926_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.ccbb4f373b72ebb258dfe29376d6334a.jpeg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...