Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Calorii putine -dezechilibru!


Monica Badea

Recommended Posts

Unele efecte ale consumului de prea puține calorii includ:
1. Un blocaj în metabolismul tău

Metabolismul este procesul prin care corpul transformă alimentele și băuturile în energie, pentru a fi utilizate pe tot parcursul zilei și chiar și atunci când dormi.

În timpul pierderii în greutate, se dorește un metabolism ridicat / rapid, deoarece te ajută să arzi ce mănânci, astfel încât să nu poată fi transformate și stocate ca și grăsime în organism.  

Când mănânci prea puține calorii, corpul tău crede că ești înfometat și  intră în modul foame, reducând caloriile cheltuite, într-un efort de a restabili echilibrul energetic și de a te împiedica să mai slăbești.
Un obstacol în funcționarea normală a metabolismului tău, te va expune unui risc mai mare de tensiune arterială anormal de scăzută, ritm cardiac lent, calculi biliari, anemie, oase fragile și depresie, printre alte efecte secundare nedorite.

2. Poate provoca deficiențe de nutrienți

Cunoscut și sub denumirea de malnutriție, acesta este un proces care are loc atunci când corpul tău nu obține sau nu absoarbe suficiente substanțe nutritive din alimentele consumate.

Aceste deficiențe se pot întâmpla și atunci când alegi să consumi numai alimente zero calorii.

După cum s-a văzut mai sus, aceste tipuri de alimente sunt doar fructe și legume.

O dietă echilibrată – una care îți poate oferi toți nutrienții de care ai nevoie – este una care constă din cele cinci mari grupuri de alimente.

Aceste grupuri de alimente includ:

Legume și leguminoase
Carne slabă, pește, carne de pasăre, ouă, nuci și semințe
Produse lactate și / sau alternative pentru vegani sau persoane cu intoleranță la lactoză
Fructe
Cereale integrale, pâine, cereale, orez, paste
Fără toate aceste grupuri de alimente înt-o dietă, ajungi să fii subnutrit, ceea ce te pune în pericol de anemie, probleme oculare și de reproducere, pierderea memoriei pe termen scurt, diaree, slăbiciune musculară, demență, dificultăți de respirație și probleme ale pielii etc.

3. Imunitate redusă

Consumul de prea puține calorii, consumând numai alimente zero calorii, crește riscul de infecții și boli.

Mai multe studii efectuate pe sportivi au arătat că reducerea aportului de calorii  reduce imunitatea, crește riscul de infecție, ceea ce duce la mai multe șanse de  îmbolnăvire.

4. Poate slăbi oasele

Atunci când consumi prea puține calorii, acest fapt duce la o reducere a nivelului de estrogen și testosteron din corpul tău.

Când hormonii de reproducere sunt scăzuți, pot duce la reducerea formării osoaselor și la creșterea defalcării osoase, ceea ce duce la oase mai slabe.

Deoarece consumul de alimente zero calorii îți lasă puțină sau deloc energie, te poate împiedica să te antrenezi, ceea ce poate duce și la pierderea osoasă, crescând riscul de fracturi.

Alimente zero calorii sau calorii negative – folosești mai multă energie pentru a le arde, decât dau organismului
În timp ce alimentele fără calorii ar putea să nu existe cu adevărat, există multe fructe și legume cu conținut scăzut de calorii care, atunci când sunt consumate, pot necesita mai multă energie pentru a le arde, decât dau organismului.

Aceste tipuri de fructe și legume sunt fantastice pentru oricine dorește să slăbească, însă doar pentru a le adăuga în dietă, alături de alte alimente.

Altfel, te vor face să ai o dietă foarte săracă în calorii, care nu numai că este nesănătoasă, ci și îți poate pune viața în pericol.

Alimentele cu zero calorii sau calorii negative ar trebui folosite doar pentru a-ți completa mesele și nu trebuie consumate singure, ca plan de masă pentru slăbit.

Fructele și legumele menționate mai sus trebuie utilizate pentru a îți completa dieta, consumându-le ca și gustări, adăugându-le la salate consistente, amestecându-le (fără a le face suc) pentru a face smoothie-uri și adăugându-le la rețete gătite ca înlocuitori ai altor alimente bogate în calorii.

1044973188_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.778fb5ee14084cd84a72621ca831dc3e.jpeg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...