Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cât de importante sunt fibrele pentru slăbit?!


Monica Badea

Recommended Posts

Fibrele sunt acele particule grunjoase din alimente care necesită să fie mestecate pentru a fi mărunțite. De asemenea, fibrele sunt ”măturița” care ne curăță colonul și ne apără de acumularea de toxine.

Fibrele sunt foarte eficiente în procesul de slăbit deoarece dau sațietate, mențin glicemia în normă asigurând o asimilarea lentă a glucozei în sânge, ajută la scăderea colesterolului, reglează fonul hormonal și mențin curățenia intestinului.

Primul lucru pe care îl fac atunci când o persoană vine să își ia regim alimentar cu scop de slăbit, îi recomand să consume mai multe fibre. Astfel, doar prin creșterea aportului de fibre, reușim să eliminăm din colon acumulări de 3-5kg într-o singură lună. Persoana se va bucura și de avantajele detoxifierii colonului: mai multă energie, senzație de ”ușor”, abdoment mai plat, infecții ginecologice sau de vezică mai rare, normalizarea hemoglobinei ș.a.

Consumul de fibre se poate mări prin pași mici făcuți în fiecare zi:

Înlocuim alimentele albe cu alimente brune: pâinea albă cu pâinea integrală, orezul alb cu orez brun, pastele obișnuite cu cele din grâu dur sau integrale;
Cerealele prelucrate și rafinate se vor înlocui cu varianta acestora care necesită preparare termică: fulgii de ovăz instant cu fulgi de ovăz ce au nevoie de fierbere, piureul de cartofi la plic cu cartofii copți în coajă;
Se vor introduce treptat în alimentație leguminoasele în funcție de cât de bine le tolerează organismul și se va urmări ca să se consume de 2-3 ori în săptămână năut, fasole, mazăre, linte;
Fructele au un conținut mare de fibre din categoria celor solubile, adică cele care ne hrănesc flora intestinală, de aceea este foarte bine-venit consumul acestora în detrimentul patiseriei;
Legumele au un conținut mai mare de fibre insolubile, cele mai bune surse sunt varza, morcovii, conopida, broccoli, gulia, roșiile, usturoiul, porumbul, dovlecelul.
Necesarul zilnic de fibre al unei persoane mature este de 26g în zi.

997248355_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.2f8d3d71356ae0654b6110df48f40923.jpeg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
    • Buna Carmen, mult inainte! Bun venit alaturi de noi 
    • buna, sunt Carmen , am inca 58 de ani   
×
×
  • Create New...