Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Sunt sau nu bune fructele când vrem să slăbim ?


Monica Badea

Recommended Posts

Exista o multime de obiceiuri proaste legate de alimentatie, care ar trebui corectate pentru ca in timp conduc la probleme serioase, dintre care cel mai vizibil este excesul ponderal. Poate ca cel mai frecvent intalnit obicei este “saritul” peste masa de dimineata. Statisticile arata ca tot mai multi oameni nu considera necesara aceasta masa si isi incep ziua cu o cafea sau fara nimic. Micul dejun este o masa importanta si foarte versatila – putem face o multime de alegeri alimentare, iar una dintre acestea poate fi, de exemplu, adaugarea unui suc de portocale care iti da energie.

Ce alimente trebuie excluse din dieta si cu ce le inlocuim?
Este de preferat sa evitam sau sa reducem cantitativ alimentele dezechilibrate din punct de vedere nutritional, in sensul ca aduc o cantitate prea mare dintr-un anumit nutrient - de obicei vorbim despre grasimi si zaharuri simple. Asadar, alimentele foarte grase sau la care s-a adaugat zahar, ar trebui ocolite. Este de preferat sa ne orientam cat mai mult catre alimente proaspete sau cel putin conservate prin metode traditionale, care nu presupun utilizarea multor aditivi. Fructele si legumele proaspete trebuie sa se regaseasca zilnic in regimul nostru, dar si sucurile 100% naturale pot reprezenta o metoda prin care sa asiguram corpului vitaminele necesare care se regasesc in fructe si legume.

Intai slabim cateva kilograme si ne apucam de sport dupa aceea sau le facem in paralel?
Trebuie sa facem diferenta intre sport si miscare – in timp ce sportul presupune un nivel mediu sau crescut al intensitatii efortului, miscarea se refera la un nivel mai redus si cuprinde orice fel de activitate zilnica, cum ar fi mersul pe jos, urcatul scarilor, curatenie in casa etc. Orice persoana care doreste sa slabeasca trebuie sa inceapa sa faca miscare, insa sportul trebuie introdus treptat, in functie de posibilitatile fiecarei persoane. Este de preferat sa se faca o evaluare profesionista initiala, pentru a doza corect intensitatea si volumul efortului. Asadar, miscare de la inceput, iar sport in functie de particularitati.

Ce facem daca nu putem renunta la dulciuri?

Nu exista asa ceva. Pofta de dulce poate fi controlata, daca alimentatia zilnica este corect alcatuita. Pe de alta parte, intr-un regim alimentar chiar si destinat slabirii, se pot regasi dulciuri in cantitati mici. Totusi, baza alimentelor dulci ar trebui sa fie alcatuita din fructe, sucuri naturale de fructe sau mousse care contin doar zaharul care se regaseste in fructele si legumele din care sunt facute.

Cum consumam corect fructele?
E de retinut faptul ca fructele sunt alimente hranitoare si sanatoase, insa in acelasi timp furnizeaza organismului o cantitate destul de mare de zaharuri si energie, de aceea nu trebuie consumate in cantitati foarte mari. Cantitatea medie de energie furnizata de 100 g fructe este de 50 kcal, deci 1 kilogram de fructe ne aduce in jur de 500 kcal, ceea ce nu este deloc putin. Ar fi de preferat sa consumam 4-5 portii fructe pe zi, intre mese, ca gustari. Putem inlocui o portie de fructe si legume cu suc natural de fructe, mousse, smoothie, ultimele variante avand avantajul de a aduce si fibre.

Pentru a ajunge la greutatea ideala, dar si pentru a te mentine, este important sa nu tii o cura de slabire ci, mai degraba, sa adopti un stil de viata sanatos, cu o alimentatie echilibrata. In acest mod, vei reusi sa combati kilogramele in plus pentru totdeauna.

1148317858_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.f5771d50f8b2aee133f061e85b86d015.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
    • -1,5 kg vinete coapte (cantitatea e după coacere ,curățare și scurse) -1,5 kg ardei capia copți -750 gr morcovi dați pe răzătoare -100 ml ulei (eu am pus de masline ) -100 ml oțet -100 gr îndulcitor eritritol sau 50 gr zahăr - 2 lingurițe sare -condimente după gust Am copt și curățat legumele, (morcovii i-am dat pe răzătoare )..cat timp acestea se răcesc  pregătim soluția pentru marinarea lor. Pe aragaz punem o cratiță și turnam în ea uleiul și oțetul. Adăugăm  sarea, indulcitorul și condimentele și amestecăm cu o lingura de lemn  până când acestea se dizolvă în lichidul care fierbe ușor! Fierbem timp de 5-6 minute, . Stingem focul și lasăm lichidul să se tempereze în timp ce pregătim borcanele și legumele coapte. Călim in putina apa(mai mult fiert),morcovii Tocam vinetele și ardeii în cuburi mici și amestecam într-un bol încăpător împreuna cu morcovii bine gatiti ! Punem compoziția in borcane ,punem capacele si sterilizăm pt minim o ora..ori la bain marie ori la cuptor!
×
×
  • Create New...