Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Slăbește măsurându-ți corect porțiile!


Monica Badea

Recommended Posts

Dacă până acum regula de aur pentru a slăbi era selecţia atentă a alimentelor, specialiştii în nutriţie spun că mai importantă este cantitatea. O porţie echilibrată poate fi astfel cheia către silueta râvnită de orice femeie
Aşadar, friptura trebuie să aibă o dimensiune similară palmei, iar pastele nu trebuie să depăşească un pumn.
Când vine vorba de unt însă, consumul trebuie să se limiteze la un vârf de deget. O felie de brânză trebuie să fie cât două degete, iar o porţie de îngheţată ar trebui să fie cât un pumn strâns.
În plus, o clătită nu ar trebui să aibă un diametru mai mare decât un CD, iar un covrig ar trebui să aibă o dimensiune similară unei conserve de ton.
Toate aceste precizări făcute iniţial , în contextul în care Societatea Americană de Cancer a precizat că majoritatea oamenilor mănâncă mai mult decât organismul lor are nevoie în mod real
Mai mult, specialiştii au observat că de-a lungul timpului porţiile de mâncare au crescut din ce în ce mai mult. Spre exemplu, oamenii mănâncă acum o cantitate de prăjituri de aproape şapte ori mai mare decât cea standard.

Totodată, produsele alimentare comercializate în supermarket au fost adaptate acestor schimbări şi vin acum ambalate în cantităţi mai mari. Un pachet de pui cu orez – semipreparat – este acum cu 53% mai mare decât în 1993

2115716795_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.8c87789e27958f75bcb312788e00bfc4.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
    • Buna Carmen, mult inainte! Bun venit alaturi de noi 
    • buna, sunt Carmen , am inca 58 de ani   
×
×
  • Create New...