Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ții dieta dar nu slăbești?-cauze și remedii!


Monica Badea

Recommended Posts

Aciditatea crescuta din corpul tau poate fi una dintre cauze. In aceasta situatie, nu reusesti sa slabesti (mediu acid intretine grasimea), nu ai energie si te simti rau in general. Nivelul pH-ului afecteaza toate procesele din corpul omenesc si indica starea de sanatate generala. Oamenii sanatosi au pH-ul alcalin. Cei bolnavi au un grad sporit de aciditate in corpul lor, iar gravitatea bolii variaza in functie de procentul mai mic sau mai mare de aciditate. Ce poti face, daca suspectezi un Ph crescut in organismul tau ? Iata:

1. Teste PH, care arata clar cat de acid sau alcalin este corpul tau.

2. Redu numarul de calorii si de grasimi consumate. Alege pentru meniurile tale alimente alcaline, ce reduc aciditatea.

3. Bea cat mai multa apa, ca sa elimini toxinele. Apele minerale cu continut alcalin pot contribui la neutralizarea acidului acumulat si la curatarea corpului.

4. Cere medicului de familie sa-ti recomanda suplimente antioxidante.

5. Fa sport, pentru ca exercitiile fizice topesc grasimea si ajuta la eliminarea toxinelor, prin transpiratie.

IN CONTINUARE, TABELUL ALIMENTELOR ALCALINE/ACIDE, CA SA STII CE POTI MANCA SI CE ESTE BINE SA EVITI, DACA VREI SA SLABESTI:

FRUCTE ALCALINE

FRUCTE ACIDE

stafide, curmale, smochine, ananas, mere, caise, piersici, cireşe, avocado, struguri, banane coapte, căpşuni, grape-fruit, mango, pepene galben/roşu, nectarine, măsline negre, papaya, pere
toate conservele, gemuri, dulceţuri, fructe zaharisite, glazurate, fructe uscate conservate cu sulfură, fructe proaspete consumate cu zahăr,
banane verzi, măsline verzi, prune
LEGUME ALCALINE

LEGUME ACIDE

ciuperci, mazăre verde, broccoli, conopidă, roşii varza roşie şi albă, ceapă, usturoi, praz, salată verde, sfeclă, morcovi, cartofi, spanac, anghinare, castraveţi, andive, pătrunjel, păstârnac, ardei, dovleac, ridichi, soia boabe, in, bostan, nap, vinete, leguminoase încolţite
ardei iute, asparagus, rubarba, toate tipurile de fasole şi linte cu excepţia celor germinate
CEREALE ALCALINE

CEREALE ACIDE

cereale proaspete, orz verdealimente neutre, dar care absorb aciditatea digestivă: pâine prajită, pâine mai veche de 2 zile (conţin mai puţin gluten care generează exces de mucus în corp).
produse de patiserie, pâine albă, graham, amidon, aluaturi, popcorn, mălai, paste făinoase, griş, orez (alb, brun, basmati), făină de ovăz, orez, orz, secară, fulgi de cereale
LACTATE ALCALINE

LACTATE ACIDE

lapte smântânit, kefir, zer, unt, frişcă, lapte proaspăt (vacă, capră)
iaurt simplu nepasteurizat sau lapte prins
Parmezan, brânzeturi fermentate, caşcaval, telemea, îngheţată, iaurt îndulcit sau iaurt cu fructe, lapte fiert, lapte praf, smântână fermentată
ALIMENTE GĂTITE ALCALINE

ALIMENTE GĂTITE ACIDE

legume fierte, coapte, mâncăruri sau ghiveci de legume, dar fără roşii sau bulion, supe de zarzavat şi de rădăcinoase fără carne
Alimente foarte acide: mâncăruri ce conţin roşii fierte, bulion sau pasta de roşii, supele în care a fiert carnea, supele cu adaos de vegeta, spanac gătit, conserve
DULCIURI ALCALINE

DULCIURI ACIDE

suc de trestie de zahăr, zahăr din trestie uscat, sirop de orez brun
dulciuri, prăjituri, biscuiţi, napolitane, ciocolată, îndulcitori sintetici (zaharină,aspartam, sorbitol), miere artificială sau prelucrată cu zahăr, fructoză, lactoză
PRODUSE ANIMALE ALCALINE

PRODUSE ANIMALE ACIDE

ouă de prepeliţă, ouă de raţă
mezeluri, toate tipurile de carne de mamifere, pasăre, peşte, gelatina, grăsime, icre, ouă de găină
BĂUTURI ALCALINE

BĂUTURI ACIDE

sucuri de legume rădăcinoase, ceaiuri de plante neîndulcite, apa plată şi apa de izvor sunt considerate neutre, deşi în realitate au un pH uşor acid (între 6-7)
toate băuturile alcoolice, răcoritoare sintetice, cafea, cacao, sifon
DIVERSE – ALCALINE

DIVERSE – ACIDE

aproape toate condimentele, produse din lucernă, alge, ghimbir, amalaki, sare de mare, drojdie de bere
murături făcute cu oţet, maioneze, sare rafinată, sosuri, ketchup, pastă de roşii, muştar (pastă), curry, aditivi alimentari sintetici: arome, coloranţi, glutamat, conservanţi ca: benzoat, oţet, saramură, fum
ALIMENTE ULEIOASE ALCALINE

ALIMENTE ULEIOASE ACIDE

ulei presat la rece de floarea soarelui sau măsline, ulei de peşte, ulei de primula, migdale, sâmburi de dovleac, alune,susan, castane,nucă de cocos proaspătă
ulei rafinat  de floarea soarelui sau de măsline, fructe oleaginoase şi seminţe coapte sau prăjite, nuci, fistic
OBICEIURI CARE ALCALINIZEAZĂ CORPUL

OBICEIURI CARE PRODUC ACIDOZĂ

somnul, relaxarea, sauna, exerciţiul fizic, meditaţia, exerciţiile de respiraţie, buna dispoziţie, bucuria, fericirea, calmul
fumatul, aromatizanţi şi parfumuri sintetice, somn insuficient, medicamentele de sinteză, suprasolicitarea, supărarea, mânia, stresul, ura, revolta
Alimentele alcaline sau neutre care generează aciditate

Alimentele acide care generează alcalinitate

zahăr, dulciuri, majoritatea produselor de cofetărie şi patiserie preparate cu făină albă şi zahăr, alimente bogate în glucide, cum ar fi orezul
lămâie, grape-fruit, oţet de mere diluat în apă, murături uşor fermentate cum sunt castraveţii de vară în saramură sau varza murată în primele 3 luni.Aceste alimente, prin acizii slabi pe care îi conţin, favorizează digestia şi scad hipersecreţia de acid din stomac.

315027478_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.3b475df0f16206f3e6ff0269067d84ea.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...