Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Salamurile aducătoare de boli!


Monica Badea

Recommended Posts

Peste 50.000 de români mor anual din cauza cancerului, iar un sfert dintre aceştia pleacă dintre noi din cauza problemelor la sistemul digestiv. Una dintre cauzele care provoacă cancerul la colon, stomac sau ficat este dată de consumul exagerat de salamuri şi carne procesată în general….salamurile conțin până la 300 mg de nitrați la fiecare kilogram iar aceste substanțe intrate în combinație cu mediul acid din stomac produc nitrosamine, substanțe folosite în laboratoare pentru provocarea cancerului pentru experimente.
Consumăm salamuri cu 23% mai mult decât media europeană şi asta se vede în starea de sănătate a populației. Peste 5% dintre noi mor anual din cauza diferitelor forme de cancer la sistemul digestiv – colon, stomac sau ficat. Ce legătură există între salamuri şi cancer? nitrații şi nitriții care se folosesc în procesarea cărnii din aceste produse sunt nocivi pentru sănătatea şi, mai ales, pentru aparatul digestiv.

Care sunt sărurile nitrice folosite în procesarea cărnii

E249 – Nitrit de Potasiu

E250 – Nitrit de Sodiu

E251 – Nitrat de Sodiu

E252 – Nitrat de Potasiu

Ce alte substanțe nocive se găsesc în salamuri

Roşu carmin (E 120) – este o substanță care se extrage dintr-o insectă. Problema este că în acest proces se foloseşte aluminiu, iar cercetătorii spun că folosirea acestei substanțe creşte riscul de apariție a bolii Alzheimer. De asemenea, roşul carmin provoacă alergii cutanate, iar la copii hiperactivitate. Aceeaşi substanță provoacă apariția obezității la bărbați.

Fosfații – împiedică fixarea calciului în oase, ceea ce provoacă la femei osteoporoza.

Nimic nu mai e ca acum 30, 40, 50 de ani. Nici măcar apa. (…) Vă imaginați, spre exemplu, că a face ca plantele sau animalele să crească foarte repede presupune o tehnologie care accelerează diviziunea celulară. Un pui, de la 10 grame ajunge în patru sau șase săptămâni la un kilogram și jumătate. Acestui animal sau unei plante care crește mult mai mult și dă producție la hectar foarte mare li s-au administrat substanțe care favorizează diviziunea celulară. Ori aceleași substanțe active care au provocat creșterea exagerată intră sub formă de aliment în organismul nostru. Și acolo, din păcate, vor continua aceeași acțiune. Ori diviziunea celulară a unui lanț de celule anormale cum sunt cele canceroase înseamnă cancer și extinderea lui

995987872_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.4c856c876f21166f9691f11c971b10da.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...