Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

FURSECURI ÎN FOI


Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente:

 -10 linguri de ulei de cocos -100 g de îndulcitor
-1 praf de copt
-3 linguri de oțet
-250 g de făină de cocos -esențe
-400 g de făină integrală

PENTRU CREMA:
-500 ml lapte de cocos
-îndulcitor după gust
-esență
-5 linguri de amidon de porumb
-3 linguri de pudră de roșcove sau cacao
- zeamă de lămâie
-100 g miez de nucă tăiat bucăți mai mari

JELEU:
-300 g căpșuni
-250 ml de apă
-1 lingură de agar agar(gelatină vegetală)

PREPARARE:
Se amestecă toate ingredientele pentru foi, mai puțin făina
integrală, care se adaugă puțin câte puțin până când se obține un aluat elastic cu care se poate lucra la masă. Se dă la rece aluatul peste 15 minute.
Pentru cremă punem laptele pe foc, se adaugă îndulcitorul și esența, după care în ploaie amidonul, amestecând continuu cu un tel pentru a nu face cocoloașe. După ce s-a îngroșat, se adaugă pudra de roșcove și zeama de lămâie după gust. Când se oprește focul se adaugă miezul de nucă. Se coc 3 foi, pe fundul tăvii din aluatul care s-a odihnit la rece 15 minute. După ce se răcește crema, se fărâmițează o foaie din cele 3 și se adaugă în cremă după care se mixează la viteză maximă până când devine o cremă groasă și fină. Se umplu cele două foi rămase cu crema și prăjitură se pune la rece. Într-o cratiță se pun 250 ml de apă și agar agar care se lasă la foc mic 5 minute. Se dau la blender căpșunile și se adaugă peste gelatina vegetală care a fost ridicată de pe foc și se amestecă bine. Se pune jeleul peste prăjitură rece și se pune din nou în frigider. Se poate tăia imediat sau se poate lăsa să se înmoaie bine foile peste noapte.

358517833_WhatsAppImage2022-03-03at10_35_13.jpeg.e79c67c6c2d298a0a64a7d714d5b85af.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...