Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cum pierzi 1 kg pe săptămâna,fără dieta!


Monica Badea

Recommended Posts

Indicatii alimentare pentru meniu de slabit

Daca adopti aceste indicatii alimentare simple si usor de pus in practica, vei pierde din greutate aproximativ 1 kilogram in fiecare saptamana fara sa tii o dieta anume:
-consuma fructe in prima parte a zilei, in cantitati limitate pentru ca au zaharuri
fructele se consuma ca masa de sine statatoare, cu cel putin 2 ore inainte de o masa principala si cu 3 ore dupa
renunta la prajeli si la grasimi in exces
-foloseste uleiuri vegetale in stare cruda (nu cele rafinate), dar cu restrictii. De exemplu, foloseste ulei de masline extravirgin in salate, dar nu mai mult de 20 ml/zi
evita sau limiteaza cat mai mult din alimentatie carbohidratii simpli: cerealele rafinate, zahar, dulciuri, produse de panificatie, prajituri, gemuri, inghetata, etc.
-limiteaza consumul de amidonoase: paste, orez, cartofi, paine, porumb, mamaliga, cus-cus, dar si leguminoase: naut, fasole uscata, linte
-consuma proteine de origine animala: carne cat mai slaba de pasare, iepure, vita, peste slab, fructe de mare, lactate degresate, oua. Gateste carnea si pestele pe gratar, la cuptor sau fierte
-introdu in dieta ta cat mai multe legume, de genul: varza, mazare verde, fasole pastai, conopida, dovlecel, vinete, ardei, ceapa, usturoi, ciuperci, borccoli, sfecla rosie, salata verde, rosii, castraveti, ceapa verde, etc.
consuma aceste legume pe cat posibil in stare cruda, salate sau gatite la aburi, in tocanite (fara prajeala), la cuptor, pe gratar, sotate, gratinate
-concepe meniul de slabit bazat in mare parte pe aceste tipuri de legume combinate intre ele in diverse preparate sau asociate cu proteine de origine animala ca si garnituri sau gatite impreuna. De asemenea, le poti asocia cu amidonoasele sau leguminoasele
-limiteaza consumul de nuci si seminte la maxim 50 g pe zi. Desi par inofensive, contin multe calorii si ingrasa. Mananca-le moderat, ca gustari intre mese, dar neprajite si nesarate
-nu bea alcool sau bauturi carbogazoase, evita sucurile naturale din comert si bauturile indulcite
-bea cel putin 2 litri de apa pe zi
-mișcare minim 30 de minute pe zi!

696166521_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.3b6c240b2ead9217790345fbf5053c4b.jpeg

sursa

  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente:15 prune uscate ,1,praf de sare de lămâie,750-800 ml apă fierbinte ..avem nevoie și de un recipient cu capac !am pus in recipient 15 prune ,am adăugat apa fierbinte,am pus capacul și am lăsat să se răcească,apoi am amestecat cu o lingură și am adăugat un praf de sare de lămâie după care am pus la frigider (peste noapte )..a doua zi e bun de consumat ..un pahar de 250 ml înainte de mic dejun (și 5 prune ..după ce bem apa de prune vom mânca și 5 prune ..așadar pt fiecare 250 ml lichid vom consuma și 5 prune care s-au hidratat peste noapte )..consumați zilnic acest lichid ..balonarea dar și constipația vor dispărea !
    • Ingrediente: :2 banane bine coapte și zdrobite bine cu o furculița sau cu blenderul vertical,1 ou,50 ml apă ,200 gr făină de cocos sau fulgi de cocos măcinați bine ,esență ,2 linguri cu cacao (dacă mai necesită apă puteți adăuga puțin câte puțin până obțineți o coca groasă și sfărâmicioasă ..se lucrează puțin mai greu cu făină de cocos pt ca nu leagă perfect preparatul )..eu nu am adăugat îndulcitor dar dacă doriți să iasă mai dulci puteți să puneți 100 gr îndulcitor sau 1-2 linguri cu zahăr!Am amestecat toate ingredientele și am lăsat 15 minute la odihnă după care am format biscuiți mari dar subțiri (eu am lăsat marginile puțin crestate )!Am copt biscuiții la 180 gr pentru 20 de minute și după ce s-au răcit bine i-am uns cu puțină miere și am presărat deasupra fulgi de cocos!
    • Ingrediente:250 gr făină integrală,5 linguri ulei ,8 linguri apă minerală rece (merge și plată ),100 gr eritritol (îndulcitor),1 praf de copt (în funcție de făina folosită mai adăugați sau mai tăiați din apă ..în clip veți vedea cum trebuie să fie aluatul )Am pus rând pe rând toate ingredientele și se frământa 5 minute (azi nu am frământat de mâna așadar am lăsat 10 minute la viteza 2 la aparat -malaxor ).Am lăsat la odihnă coca apoi am întins o foaie subțire pe care am uns o umplutură de gem de prune și nucă măcinată (am pus la ochi ),am rulat foaia și am tăiat în bucăți potrivite pe care le-am pus în tavă pe hârtie de copt cu umplutura în sus !Am copt melcii la 180 gr pt 25 de minute!La răcire îi puteți unge cu miere sau puteți pudra cu îndulcitor praf !
    • Ingrediente:2 linguri zahăr pt caramelizat ,200 gr eritritol(am pus 50 gr de eritritol cu cele 2 linguri de zahăr la caramelizat ..eritritolul nu se caramelizeaza bine singur ,mai mult iese un sirop decât un caramel ,de aceea îl ajut cu puțin zahăr),5 ouă ,500 ml lapte ,1 praf de sare ,esență de vanilie! Am amestecat ingredientele,am ars zahărul și eritritolul și am “asamblat “ într-o tavă antiaderenta ! Am copt crema de zahăr pt 40 de minute la 180 gr (am pus tava cu cremă în tava aragazului în care era și apă ,deci un fel de bain marie )! Crema se taie doar rece !
    • Ingrediente:5 albușuri (am avut rămase de la o cremă ),1 ou întreg ,1 linguriță de sare ,6 linguri făină neagră am pus eu ,jumătate plic praf de copt (ar fi mers și întreg ,creștea mai mult),cozi de ceapă verde ,jumatate de ardei gras ,mărar ,condimente,2 linguri ulei ! Am bătut albușurile spuma cu un praf de sare apoi am adăugat restul ingredientelor amestecând ușor cu o lingură de lemn..am copt checul la 180 gr pt 35 de minute! L-am tăiat când s-a răcit bine !
×
×
  • Create New...