Jump to content
  • Bun venit!

Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cornuri(mucenici) din aluat fără frământare!

Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente:
-500 gr făina de care doriți(eu am combinat integrala cu albă)
-1 plic de drojdie uscata
-100 gr îndulcitor(eritritol) sau zahăr
-50 ml ulei călduț
-apa calda (aproximativ 200 ml-depinde de cât înghite făina,adăugăm treptat astfel încât sa obținem o coca ca pentru un cozonac)
-un praf de turmeric pentru culoare(Opțional)
Sirop
-150 ml apa
-esența de rom
-2 linguri de miere
Se face un sirop la rece amestecând pana se topește mierea!
-miez de nuca măcinat pentru decor
- miere sau sirop de agave
Se pune drojdia intr-o ceașca cu apa calda și o lingura de făina pentru a se dospi!
După 10 minute se adauga drojdia deja activata,in făina rămasă pe care am amestecat-o cu zaharul și turmericul.
Se încorporează bine și se adauga puțin cate puțin așa cum am mai spus,apa calda!
Se adauga și uleiul și se frământa 2-3 minute astfel încât Coca sa nu se lipească de mâini și sa fie precum pt un cozonac!
Invelim aluatul și lăsam la dospit la cald pentru 30-40 de minute!
Întindem Coca sub forma unui șnur lung și formam cornurile după plac și imaginație!
Dam din nou la dospit(direct in tava) pentru încă 20-30 de minute,ungem cu putina apa deasupra si coacem cornurile la 180 de grade pentru 30-35 de minute!
După ce se răcoresc,însiropam bine(cu siropul de mai sus) si așezăm cornurile pe o tava întinsa!
Ungem cornurile cu miere sau sirop de agave si presăram miez de nucă măcinat!

419923894_WhatsAppImage2022-03-09at08_50_29.thumb.jpeg.cd97b1e9a3951fe60c04c842596a0fff.jpeg

• Like 1