Monica Badea Posted March 14, 2022 Posted March 14, 2022 Ingrediente: -500 gr făina(eu am pus 250 gr integrala,150 gr de secara și 100 gr făina de ovăz) -10 gr drojdie(un plic de drojdie uscata) -1 lingurița de sare -20-30 ml ulei -2 linguri mix de semințe -apa calda Se face Maia(drojdia se pune intr-o ceașca cu apa calda și o lingura de făina)..după 10 minute se adauga in făina ,se amesteca bine ,apoi pe rând se adauga sarea,mixul de semințe și apa calda(se pune apa puțin cate puțin astfel încât sa obținem un aluat ca pentru cozonac,eu am pus 200 ml) ,apoi se adauga și uleiul și se frământa 2-3 minute. Se învelește vasul cu un prosop și se da la dospit! După 30-35 de minute se formează painea(diverse forme) și se pune in tava pe hârtie de copt! Se da din nou pentru minim 30 de minute la dospit,se unge cu apa deasupra,după care se da la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade! La scoaterea din cuptor de asemenea se unge painea cu apa rece! Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.