Jump to content
  • Bun venit!

Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Prăjitura Coca rasă!

Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente
-500 gr făina(eu folosesc integrala)
-10 gr drojdie
-apa calda
-50 ml ulei
-1 borcan gem de prune sau de care doriți(eu am folosit de mere)
-5-6 curmale date la blender cu putina apa astfel încât sa obținem o pasta
-miez de nuca măcinat
Se face o maia din drojdie,o lingura de făina și o ceașca de apa calda! După 10 minute de la pregătire,se adauga maiaua in restul de făina și se încorporează bine!
Adăugăm pasta de curmale și puțin cate puțin apa calda in timp ce framantam(eu am pus 250 ml,dar cantitatea diferă de la o făina la alta,așadar adăugați apa atât cât trebuie pentru a obține un aluat ca pentru un cozonac)
Adăugăm la final și uleiul și după 2-3 minute de frământare,punem coca obținută la dospit la rece(la frigider) pentru minim 2 ore!
Din aluat oprim 50-100 de grame pe care îl punem la congelator!
Întindem coca,mai groasa și punem in tava pe hârtie de copt!
Adăugăm deasupra gemul și miezul de nuca,după care dam pe răzătoarea mare aluatul pus la congelator și presărăm deasupra!
Lăsam prăjitura 10-15 minute la crescut(la cald) după care dăm la cuptor la 180 gr pentru 30-40 de minute!

954506306_WhatsAppImage2022-03-23at07_11_34.thumb.jpeg.a29f6a5c0e1aba10d797d2ee283cc348.jpeg