Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

15 alimente cu cele mai putine calorii!


Monica Badea

Recommended Posts

Cine a spus că o dietă înseamnă înfometare? Acest lucru este complet greșit. Există o serie de alimente cu puține calorii, ideale pentru pierderea în greutate, care iți oferă, totodată, aportul de nutrienți necesari corpului tău.

Renunță la dietele stricte și alimentele proaste și consumă mai mult din aceste alimente cu puține calorii.

1. MĂR
Merele sunt foarte hrănitoare și nutrivite. O cană (125 de grame) de felii de măr are 57 de calorii şi aproape trei grame de fibre.

Întrucât corpul tău arde energie pentru digestia merelor, acestea devin o sursă și mai mică de calorii, care nu vă vor amenința planul de slăbire.

2. RUCOLA

Atunci când vine vorba de slăbit, nu poți da greș cu o salată. Extrem de populară în salatele de tot felul, rucola este o plantă bogată în vitamina K, acid folic, calciu și potasiu.

O jumătate de cană (10 grame) de rucola are doar trei calorii.

3. SPARANGHEL

Extrem de delicios, sparanghelul este bogat în vitamina K și acid folic, iar o ceașcă (134 de grame) de sparanghel are doar 27 de calorii.

4. BROCCOLI

O garnitură perfectă pentru orice fel de mâncare, broccoli este una dintre cele mai hrănitoare legume de pe planetă.

O cană (91 de grame) de broccoli are doar 31 de calorii și peste 100% din cantitatea de vitamina C de care au nevoie majoritatea oamenilor pe zi.

5. SUPA

Există o gamă variată de supe, precum cea de legume, pui sau vită, care vă pot fi un aliat ideal în dietă, întrucât majoritatea au foarte puține calorii.
6. FRUCTE

Fie că este vorba de fructe de pădure, căpșuni, pepene sau banane, fructele sunt o sursă excelentă de hrană cu puține calorii. Deși nu sunt la fel de sățioase ca un fel de mâncare, acestea pot fi consumate în detrimentul dulciurilor.

7. CONOPIDA

Conopida, un alt aliment cu puţine calorii, a devenit foarte populară ca înlocuitor pentru legumele sau cerealele cu conținut ridicat de carbohidrați.

O cană (100 grame) de conopidă are 25 de calorii și doar cinci grame de carbohidrați (17)

8. OUĂ

Ouăle sunt bogate în nutrienți și sărace în calorii. Un singur ou mare are aproximativ 72 de calorii, 6 grame de proteine și o gamă largă de vitamine și minerale importante.

9. PEȘTE

Peștele este o sursă bogată de proteina și grăsimi sănătoase. Însă trebuie să optați pentru specii de pești mai puțin grași, precum codul, sardinele, calcan, halibut.

10. CARNEA DE PUI

Carnea de pui este o sursă de hrană ideală pentru pierderea în greutate, întrucât este mai săracă în calorii și grăsimi ca cea de porc și vită. Conține în jur de 230 de calorii/ 100 grame.

11. CASTRAVEȚI

Dacă vreți o gustare rapidă, săracă în calorii, atunci castrevetii sunt alegerea perfectă. Deoarece conțin o cantitate mare de apă, au un conţinut redus de calorii, mai exact 8 la o jumătate de cană (52 de grame).

12. CIUPERCI

Sunt adesea folosite de vegetarieni ca inlocuitori pentru carne și conțin doar 15 calorii / 70 g.

13. SPANAC

Spanacul este bogat în vitamina K, vitamina A și acid folic și are mai multe proteine decât alte legume cu frunze. O porție de 30 de grame de spanac are doar 7 calorii.

14. ARDEI

Un alt aliment cu puține calorii este ardeiul. Fie că îl consumi crud sau integrat în diferite feluri de mâncare, ardeiul este o sursă bogată de antioxidanți cu doar 46 de calorii la 149 g de ardei gras roșu.
15. DIFERITE BĂUTURI (CEAI, APĂ, CAFEA, APĂ MINERALĂ)

Vă puteți bucura în continuare de cafea sau ceai fară teama de a vă îngăașa. Apa nu conține calorii. Majoritatea ceaiurilor din plante și apele carbogazoase au zero până la foarte puține calorii, în timp ce cafeaua neagră are doar 2 calorii pe ceașcă (237 grame).

925570001_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.03b9ee5b6ca8659a544c638aa1a4f4b2.jpeg

sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...