Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ești ceea ce mănânci!


Monica Badea

Recommended Posts

Atunci cand mananci cat mai variat, este mult mai usor sa urmezi un regim alimentar echilibrat si sanatos. Nu toate alimentele sunt la fel de nutritive, insa atunci cand mananci variat, este mai usor sa oferi organismului toti nutrientii esentiali pentru a functiona optim.

Exista in jur de 50 de vitamine, aminoacizi, minerale si acizi grasi esentiali de care organismul are nevoie, iar acestea se regasesc in alimentele din cele 5 grupe principale: legume, fructe, carne, cereale si lactate. Fiecare dintre aceste categorii ofera organismului nutrienti cheie diferiti. De pilda, lactatele sunt bogate in proteine si calciu, iar fructele sunt o sursa nemaipomenita de vitamine, mai ales vitamina C.

Este recomandat sa nu se excluda alimente din niciuna dintre grupele principale, iar pe acelea care nu au fost incadrate in aceste categorii sa le consumi ocazional. Este vorba depre alimente de care organismul nu are nevoie. Acestea contin foarte multe calorii, grasimi saturate zahar sau sare si prea putini nutrienti esentiali.

O alimentatie variata inseamna o alimentatie sanatoasa?

In ceea ce priveste alimentatia, calitatea, nu cantitatea ar trebui sa conteze inainte de toate. Excesele alimentare, mai ales daca vorbim despre mancaruri care nu sunt incluse in cele 5 categorii principale, nu vor oferi organismului decat un minim de nutrienti esentiali. Cheia unei nutritii sanatoase si echilibrate este varietatea, aceasta fiind singura cale prin care vei putea oferi organismului toti nutrientii esentiali.

Sa mananci cat mai diversificat inseamna sa incerci mereu cate un aliment nou din fiecare dintre cele 5 grupe. Chiar daca ti se va parea monoton sa consumi aceleasi produse, chiar si prin rotatie, este mult mai indicat sa mananci o varietate de alimente sanatoase, decat foarte mule mancaruri procesate, cu numerosi aditivi si care nu vor sprijini functionarea optima a organismului.

249604653_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.9d57fa8ea1ade8edaef085b8cfc17872.jpeg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...