Jump to content
  • Bun venit!

Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cum obțin un deficit caloric corect,pentru o slăbire sănătoasă?!

Monica Badea

Recommended Posts

Deficitul caloric sau cum sa slabesti sanatos
Stiu ca v-am tot sugerat in nenumarate randuri ca, atunci cand vreti sa slabiti, trebuie sa fiti in deficit caloric. Eu am mai punctat acest lucru si intr-un alt articol, insa de data asta, intentionez sa scriu mai in detaliu despre deficitul caloric, care e din ce in ce mai accesat in randul persoanelor care vor sa slabeasca. Deci, iata ce este deficitul caloric.
Deficitul caloric este metoda prin care consumam mai putine calorii decat ardem. Ca sa pierzi in greutate, trebuie doar sa pastrezi acest parcurs, adica sa fii pe deficit caloric.

Fiecare aliment pe care-l consumi contine energie sub forma de calorii. Deci, in mod normal, trebuie sa consumam calorii, pentru ca organismul nostru sa functioneze perfect. Problema e ca multi dintre noi consumam calorii peste limita, zilnic, ceea ce duce la ingrasare, asta inseamna un surplus caloric, opusul deficitului caloric. Oamenii, nefiind informati in legatura cu acest aspect, nu-si dau seama cum de se ingrasa atat de repede.
In primul rand, iti setezi propriul deficit caloric, in functie de cat de mult vrei sa dai jos. Trebuie sa mananci mai putin in fiecare zi, asa cum spuneam mai sus, sa mananci mai putine calorii decat arzi.

Bun, si cum stiu cate calorii sa mananc?

Exista o formula pentru a calcula deficitul caloric, si anume: nr de kg x 2,2 x un nr. intre 10si 16, in functie de cat de activ esti. Daca esti super activ, e ok 16, daca esti cat de cat  activ e 15, daca nu esti deloc activ, 10.Eu as zice sa incepeti cu 15, adica, sa presupunem ca am 50 de kg x 2,2 x 15 = 1650. Bun, din acest numar, scad, de exemplu, 500 de calorii, pentru a forma un deficit de 500, si atunci imi va da 1150 kcal. Deci, ca sa fiu pe deficit caloric, trebuie sa mananc in fiecare zi 1150 de kcal.

1650 sunt caloriile pentru mentinerea greutatii, adica atat trebuie sa consumati pentru a ramane la aceeasi greutate.
Ca sa fiti pe deficit, scadeti 500 de calorii, iar daca vreti sa fiti pe surplus (sa va ingrasati), adaugati 500 de calorii. Cam asa functioneaza deficitul caloric, in functie de ce scop aveti
Deficitul poate fi si mai mic, de exemplu, de 200 kcal, de 300 kcal etc, important e sa mananci mai putin decat arzi. Acum, nu va ramane decat sa calculati dupa datele voastre personale.

Ce se intampla cand sunt in deficit caloric?

Cand suntem in deficit caloric, corpul nostru isi ia energia din grasime. adica, grasimea in plus, pe care o ai fie pe abdomen, pe solduri, pe burta, pe fese, pe picioare, maini etc. Atunci cand corpul tau arde grasimea pentru a functiona, vei slabi.

Daca ti-ai setat scopul de a da jos cateva kilograme, iti recomand sa apelezi la deficitul caloric si nu la celebrele diete care te scapa de 10 kg in doua zile sau mai stiu eu ce promit ele. Ai mare grija la sanatatea ta, ai grija la cum mananci, la ce mananci, la cat mananci, e foarte important sa ne setam un stil de viata sanatos, pe care sa-l respectam cat de mult putem, fara ca asta sa insemne un chin pentru noi.
Nu va infometati pentru nimic in lume, oricat de mult ati vrea sa slabiti. Infometarea duce la probleme grave de sanatate, deci nu va jucati cu acest lucru.
Setati-va un stil de viata sanatos, pe care sa-l puteti respecta oricand, in loc sa apelati la diverse programe de mancare/diete/reguli cu care nu va veti putea obisnui. Daca simtiti ca faceti un efort colosal pentru a slabi, atunci si psihicul vostru va avea de suferit, nu va veti simti ok pe acest plan, iar acest proces va deveni unul greu si neplacut. Mancati lucruri la care poftiti, nu renuntati la micile placeri. Daca va place pizza, mancati pizza. Daca e cald si vreti o inghetata, puteti savura o inghetata. Daca aveti pofta de ceva dulce, luati o ciocolata si mancati, DAR cu limita, totul e sa nu exagerati cu absolut nimic si sa aveti grija la numarul de calorii consumate/zi.

Sper sa fi putut ajuta cu informatiile, pentru ca multa lume e interesata de slabirea prin deficit caloric, asa ca m-as bucura sa fi reusit sa clarific cum sta treaba in aceasta privinta.

702426406_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.54448731c3ee239773e4a4af60305a8b.jpeg

sursa

• Like 2