Monica Badea Posted May 11, 2022 Posted May 11, 2022 Ingrediente și mod de preparare: Pt blat am pus într-un bol 4 albușuri și le-am bătut cu un tel până s au întărit ,am adăugat 4 linguri de pastă de curmale și le-am mai bătut câteva minute,am adăugat și 4 gălbenușuri și 4 linguri rase de făină de ovăz (fulgi de ovăz măcinați ),1 praf de copt și 1 lingură cu vârf de cacao ! Am amestecat ușor totul și am pus într-o tavă cu hârtie de copt,am copt aproximativ 40 de minute la 180 grade! După răcirea completă am feliat blatul și l-am umplut cu o cremă din 👇👉👇 Cremă “nutella “,fără zahăr! Ingrediente și mod de preparare:150 gr curmale fără sâmburi pe care le-am pus la hidratat în 200 ml de apă rece pt 2 ore ,5 cartofi dulci (aproximativ 700 gr au avut )pe care i-am copt (1 oră la 160 grade )după care i-am curățat de coajă ,50 gr cacao ! Am dat curmalele cu apa in care au stat la blender ,până când am obținut o pastă omogenă,am adăugat și cei 5 cartofi dulci și 50 gr cacao și am mixat cam 4-5 minute până când am obținut o pastă fină ..am dat crema la rece ..după 30 de minute e perfectă pt orice umpluturi :clătite,torturi,prăjituri..chiar și pe pâine precum nuttela ! Deasupra am întins un iaurt cremos (yopro cu straciatela)am pus la rece prăjitura și după o oră am tăiat-o! Quote
Recommended Posts