Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Slăbirea fără dietă în 5 pași!


Monica Badea

Recommended Posts

Slăbitul fără dietă a devenit un fel de Sfânt Graal în căutarea căruia au pornit medicii nutriționiști ai zilelor noastre. De ce nu și cei care au probleme de greutate, te vei întreba probabil. Paradoxal, oamenii preferă să se înhame mai degrabă la un regim de slăbire, sau mai multe, unele chiar drastice, decât să se angajeze într-o călătorie de mai lungă durată: schimbarea stilului de viață.
Dietele drastice vin cu niște promisiuni irezistibile pentru cei care vor să se despartă de kilogramele în exces: rezultate rapide și spectaculoase. Din păcate, nu ținem cont de reversul medaliei.
Pe cât de rapid se instalează efectele, pe atât de repede dispar după ce renunțăm la dietă. Pe cât de impresionant este numărul kilogramelor pierdute în acest timp scurt, pe atât de frustrant este faptul că se întorc la loc cu întăriri. De aceea, am pledat și pledez în continuare pentru retrogradarea dietelor de slăbire( aici mă refer la cele foarte restrictive ,la înfometare …..)în favoarea unor schimbări treptate și durabile în stilul de viață
Am adunat în acest articol o serie de recomandări care te pot ajuta să slăbești, să te menții și să înțelegi totodată cât este de important să îți construiești o relație sănătoasă cu mâncarea.

1.Stabilește un interval de cel puțin 20 de minute pentru masă!

Poți apela chiar la cronometrul de pe telefonul mobil, pentru a-ți ușura sarcina. Miza este foarte mare: așa poți deprinde un obicei minunat, pentru care corpul tău îți va mulțumi negreșit. Dacă obișnuiești să balotezi mâncarea în stomac într-un timp cât mai scurt, pe fugă, nu apuci să simți gustul alimentelor. În consecință, te supraalimentezi. Mănâncă încet, savurând fiecare gură de mâncare. Vei descoperi cu mare bucurie că poți experimenta plăcerea mâncatului cu îmbucături mici și porții moderate. Așa îi vei oferi stomacului tău ocazia de a-ți transmite la timp senzația de sațietate.

2. Dormi o oră în plus!

Mai puțin de 7 ore de somn au fost asociate cu comportamente alimentare dăunătoare. Pe măsură ce corpul se adâncește în starea de oboseală, pofta de mâncare se întețește. Un studiu realizat la Universitatea din Michigan a scos la iveală faptul că o oră de somn în plus pe noapte ar putea ajuta o persoană să scadă în greutate cu 14 kilograme pe an. Atunci când suntem odihniți, suntem tentați să consumăm cu 6% mai puține calorii zilnic.

3.Elimină zahărul lichid din meniul tău!

Da, am spus bine. De fapt, sucurile nu ne oferă seva delicioasă a fructelor, ci o povară de zahăr de care corpul nostru nu are nevoie. Îți dorești să îngurgitezi zilnic 10 lingurițe de zahăr mascate în „sucul natural” sau să te bucuri de aceeași cantitate de calorii din mâncare adevărată? Corpul tău nu percepe caloriile din sucuri ca atare, nu apare niciun semnal de sațietate după ce ai băut o cantitate de suc cu echivalentul caloric al unei fripturi mari. Dacă apa simplă nu te convinge pe tot parcursul zilei, poți adăuga felii de căpșuni și de lămâie în pahar, plus frunze proaspete de mentă.


4.Mentolează-te!

Iată un truc foarte simplu, dar neașteptat de eficient. Există activități și momente care predispun la mâncat fără să-ți fie vreun pic de foame. Este vorba despre petrecerile cu bufet suedez, timpul petrecut navigând pe Internet, vizionarea diverselor emisiuni la televizor. Pentru astfel de situații există însă și un fel de piedică în calea mâncatului necontrolat. Dacă ești acasă, fugi la baie și spală-te pe dinți. Dacă ești în oraș, ia repede o pastilă de gumă supermentolată. Gustul puternic de mentol îți va tăia brusc pofta de altceva, pentru că ar afecta gustul alimentelor. Pur și simplu, nu este compatibil cu mâncarea

5.Fă exces de… legume!

Știi deja că este recomandat ca la fiecare masă să mănânci și o legumă. Încearcă trei diferite, în loc de una. O farfurie încărcată cu legume te va ajuta să fii mulțumit de cantitatea generoasă de mâncare. Minunat! Mai ales că, odată intrate în schemă legumele, vei reduce consumul altor alimente. Conținutul ridicat de apă și fibre îți va declanșa senzația de sațietate fără un cost caloric semnificativ. Secretul este să pregătești legumele la abur sau la cuptor, fără adaos de grăsime. Și să te bucuri de varietatea de verdețuri de sezon pentru condimentarea lor, evitând astfel orice fel de sosuri cremoase și pline de grăsimi.

239978645_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.ebb092dc7edf69e079afd068990933c5.jpeg

sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...