Monica Badea Posted May 9, 2023 Posted May 9, 2023 Prăjitura cu fructe și cremă de vanilie! Ingrediente: 4 ouă, 150 g eritritol, 1 pliculeț praf de copt, 370 g făină, 200 ml lapte, căpșuni, cacao, 1 praf de sare. Mixam ouăle cu eritritolul și laptele, apoi adăugăm făină, praful de copt și sarea. Turnam marea majoritate a aluatului în tavă, punem căpșunile tăiate (sau orice fructe doriți )și turnam peste ele aluatul rămas pe care l am amestecat cu puțină cacao înainte. (1 lingură )! Băgăm la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 grade. Pentru cremă am folosit 250 ml lapte (l-am pus pe foc ) in care am adăugat 4 linguri de amidon de porumb,esență de vanilie ,un plic de zahăr vanilat și 100 gr eritritol (am fiert totul la foc mic amestecând cu un tel până când s-a îngroșat, apoi am dat la rece )iar după ce blatul s a răcit punem crema(rece)și lăsăm să se întărească.(la frigider ) Deasupra am adăugat niște ciocolată amăruie topită (am făcut niște linii practic 😊)! Quote
Recommended Posts