Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Prăjitură cu morcovi și ovăz!


Recommended Posts

Ingrediente:
-4 morcovi potrivit de mari(ai mei au avut 350 gr după curățare )
-2 oua 
-180 ml iaurt 
-25 gr amidon de porumb sau griș 
-1 praf de copt
-150 gr fulgi de ovaz măcinați 
-30 ml ulei(eu am pus de cocos)
-100 ml apa rece 

Pentru umplutura :
-350 gr brânză dulce (ricotta)
-5 linguri cu miere 
-2 linguri ulei de cocos sau unt topit(20 gr)
-zeama de la o lămâie
Pentru ornat puteți folosi oleaginoase mărunțite ,fructe sau dulcețuri (eu am folosit nuca măcinată)

Mod de preparare :
Se curată morcovii și se dau pe răzătoare ,se adauga peste ei ouăle,iaurtul și amidonul de porumb ..se încorporează bine totul și se adauga apoi toate Ingredientele rămase(cele pentru foaie )
Se da compoziția la cuptorul încins la 180 gr(eu am pus intr-o tava de aragaz deși compoziție nu era prea multă dar am preferat sa fac o foaie mai subțire și sa o tai in 4 pt a putea construi o prăjitura mai înaltă)..se coace aproximativ 35-40 de minute după care se lasă la răcit!
Am tăiat ,după cum am spus,in 4 bucăți egale și am început sa umplu prăjitura!
Am amestecat toate Ingredientele pentru umplutura și am pus o foaie,apoi un strat de umplutura ,pana când am terminat și foile și crema de brânză!
Am pus deasupra miez de nuca măcinat și am dat prăjitura la rece !
Am tăiat prăjitura după aproximativ o oră!
PS: eu nu am adăugat nici zahăr și nici îndulcitor in foi pt ca morcovii sunt destul de dulci ,dar dacă doriți puteți adauga și zahăr sau îndulcitor după gust!

a8dcf1fb-43d9-4874-ad0a-13d1f154fb47.jpeg

0d659859-a0d1-47c8-9235-1879d5b8d505.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Buna nadya, pe forum si pe grup aveti toate informatiile necesare 😊
    • Bună urmăresc grupul de un timp îndelungat as vrea sa slăbesc și eu as încerca îndrumările dvs vs multumesc
    • Buna Dadiana, bun venit pe forum alaturi de noi!
    • Ingrediente : -2 morcovi  -1 ardei gras  -1 ceapa  -1 păstârnac  -1 conserva de rosii in bulion  -500 gr carne tocata (eu am folosit de pui și curcan) -3 lingurițe târâte de psilium(înlocuiesc oul) -sare,condimente  -oțet  -borș sau sare de lămâie  -verdeața  -apa  Mod de preparare : Intr-o oala se pun 3-4 l de apa și se așează pe aragaz.  Se toaca marunt sau se dau pe răzătoare toate legumele si se pun in apa ,la fiert! Între timp pregătim perișoarele: Punem într-un bol carnea tocata ,adăugăm peste ea tărâțele de psilium ,putina ceapa data pe răzătoare ,verdeața(Opțional) ,sare,condimente și alte legume date pe răzătoarea mica(dacă va plac,eu azi nu am adăugat decât ceapa) Am amestecat bine totul și am început sa formez perișoare cu mâinele umezite cu oțet! Când apa clocoteste adăugăm rând pe rând perisoarele și apoi acoperim cu un capac ! Lăsam la foc mic sa fiarbă ciorba(aproximativ 30 de minute) apoi adăugăm roșiile din conserva sau bulion după gust,potrivim de sare și condimente și lăsam din nou sa fiarbă pt 10-15 minute la foc mic(dacă e nevoie mai completați cu apa) Când sunt fierte și legumele și perisoarele ,adăugăm borș,sare de lămâie sau oțet după gust și după 3-4 minute oprim focul ! Adăugăm verdeața după preferința! PS: de ce fara ou și orez?..pentru ca evitam combinația a doua sau mai multe proteine cu carbohidrați(pentru o digestie mai buna)!
×
×
  • Create New...