Monica Badea Posted May 24, 2023 Posted May 24, 2023 Ingrediente: -4 morcovi potrivit de mari(ai mei au avut 350 gr după curățare ) -2 oua -180 ml iaurt -25 gr amidon de porumb sau griș -1 praf de copt -150 gr fulgi de ovaz măcinați -30 ml ulei(eu am pus de cocos) -100 ml apa rece Pentru umplutura : -350 gr brânză dulce (ricotta) -5 linguri cu miere -2 linguri ulei de cocos sau unt topit(20 gr) -zeama de la o lămâie Pentru ornat puteți folosi oleaginoase mărunțite ,fructe sau dulcețuri (eu am folosit nuca măcinată) Mod de preparare : Se curată morcovii și se dau pe răzătoare ,se adauga peste ei ouăle,iaurtul și amidonul de porumb ..se încorporează bine totul și se adauga apoi toate Ingredientele rămase(cele pentru foaie ) Se da compoziția la cuptorul încins la 180 gr(eu am pus intr-o tava de aragaz deși compoziție nu era prea multă dar am preferat sa fac o foaie mai subțire și sa o tai in 4 pt a putea construi o prăjitura mai înaltă)..se coace aproximativ 35-40 de minute după care se lasă la răcit! Am tăiat ,după cum am spus,in 4 bucăți egale și am început sa umplu prăjitura! Am amestecat toate Ingredientele pentru umplutura și am pus o foaie,apoi un strat de umplutura ,pana când am terminat și foile și crema de brânză! Am pus deasupra miez de nuca măcinat și am dat prăjitura la rece ! Am tăiat prăjitura după aproximativ o oră! PS: eu nu am adăugat nici zahăr și nici îndulcitor in foi pt ca morcovii sunt destul de dulci ,dar dacă doriți puteți adauga și zahăr sau îndulcitor după gust! Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.