Monica Badea Posted May 24, 2023 Posted May 24, 2023 Ingrediente: -4 morcovi potrivit de mari(ai mei au avut 350 gr după curățare ) -2 oua -180 ml iaurt -25 gr amidon de porumb sau griș -1 praf de copt -150 gr fulgi de ovaz măcinați -30 ml ulei(eu am pus de cocos) -100 ml apa rece Pentru umplutura : -350 gr brânză dulce (ricotta) -5 linguri cu miere -2 linguri ulei de cocos sau unt topit(20 gr) -zeama de la o lămâie Pentru ornat puteți folosi oleaginoase mărunțite ,fructe sau dulcețuri (eu am folosit nuca măcinată) Mod de preparare : Se curată morcovii și se dau pe răzătoare ,se adauga peste ei ouăle,iaurtul și amidonul de porumb ..se încorporează bine totul și se adauga apoi toate Ingredientele rămase(cele pentru foaie ) Se da compoziția la cuptorul încins la 180 gr(eu am pus intr-o tava de aragaz deși compoziție nu era prea multă dar am preferat sa fac o foaie mai subțire și sa o tai in 4 pt a putea construi o prăjitura mai înaltă)..se coace aproximativ 35-40 de minute după care se lasă la răcit! Am tăiat ,după cum am spus,in 4 bucăți egale și am început sa umplu prăjitura! Am amestecat toate Ingredientele pentru umplutura și am pus o foaie,apoi un strat de umplutura ,pana când am terminat și foile și crema de brânză! Am pus deasupra miez de nuca măcinat și am dat prăjitura la rece ! Am tăiat prăjitura după aproximativ o oră! PS: eu nu am adăugat nici zahăr și nici îndulcitor in foi pt ca morcovii sunt destul de dulci ,dar dacă doriți puteți adauga și zahăr sau îndulcitor după gust! Quote
Recommended Posts