Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ingrediente :
-400 gr ricotta (puteți folosi orice branza dulce va place )
-5 linguri cu miere
-3 linguri agar agar (gelatina vegetala ..îmi place sa folosesc aceasta gelatina pentru ca încheagă preparatul in 5-6 minute ..dar puteți folosi gelatina normala dizolvată conform instrucțiunilor de pe ambalaj )
-200 gr fulgi de ovaz măcinați
-350 ml apa
-5 linguri ulei de cocos(topit )
-500 gr piure de pepene galben (puteți folosi orice tip de fructe doriți ,eu am avut pepene galben, pe care l-am pus in blender pt a obține un piure fin)

Am pus într-o cratiță pe aragaz 350 ml apa și 3 linguri de gelatina agar agar(linguri rase )..am lăsat la foc mic sa fiarbă pt 2 minute !

Am pus jumătate din compoziția obținută peste piureul de pepene și jumătate peste brânza dulce !

Eu am am avut o forma ca o floare 😁 și am început prin a așeza mai întâi jeleul (pt a ieși tortul frumos )..așadar am turnat piureul de pepene amestecat cu gelatina și am dat 1-2 minute la rece ,timp in care am pregătit crema de branza.
Am pus într-un bol branza cu mierea și jumatea de gelatina oprită ,după care am mixat 4-5 minute !
Am scos din frigider forma in care deja era jeleul de pepene și am adăugat și crema de brânza,după care am pus din nou la rece !

Într-un vas am pus fulgii de ovaz măcinați ,uleiul de cocos topit și 100 ml apa rece !
Am incorporat bine și am adăugat peste stratul de Branza și stratul de ovaz!
Am pus din nou forma la rece și după 30 de minute am răsturnat tortul pe o farfurie ,astfel încât jeleul sa fie deasupra (gen diplomat )!..dacă folosiți gelatina normala ,puteți tăia tortul după 4-5 ore!

WhatsApp Image 2023-07-29 at 16.41.00.jpeg

WhatsApp Image 2023-07-29 at 16.41.01.jpeg