Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ingrediente :
Pentru foi am folosit foi de cremșnit din comerț !

Crema : 80 gr amidon de porumb
-400 ml lapte vegetal (eu am pus de migdale dar puteți pune apa sau lapte normal )
-esența de vanilie
-zeama de la o lămâie
-2 linguri ulei de cocos topit
-5 linguri cu miere
-1 lingura rasa de agar agar(gelatina vegetala ) fiarta 2 minute in 150 ml apa
-nuca de cocos

Mod de preparare :
Am pus pe aragaz intr-o cratiță 400 ml lapte vegetal si amidonul de porumb ..am fiert la foc mic aproximativ 5 minute (pana începe sa se îngroașe )..când am luat de pe foc am adăugat si gelatina deja fiarta si 2 linguri cu ulei de cocos .Am amestecat energic ,am adăugat esența ,zeama de lămâie si mierea si am lăsat puțin la odihna (2-3 minute )
Intr-o tava adânca am pus o foaie de cremșnit si am adăugat(turnat) peste ea cam jumătate din crema ,am mai adăugat încă o foaie si am turnat si cealaltă jumătate de crema (am oprit 2-3 linguri de crema pt a pune deasupra ),am adăugat si ultima foaie ,am întins putina crema si deasupra si am presărat nuca de cocos !
Am pus deasupra tavii folie alimentara si am pus tava la frigider pt minim 4 ore(e mult mai bine dacă ar fi peste noapte )!
PS:puteți face foile  de cremșnit in casa ,necesita timp dar ies foarte bune si au mult mai putine calorii (eu azi nu am avut la dispoziție 3-4 ore si pt foi 😁)

WhatsApp Image 2023-08-08 at 12.29.39.jpeg

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

×
×
  • Create New...