Monica Badea Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 Ingrediente : Pentru foi am folosit foi de cremșnit din comerț ! Crema : 80 gr amidon de porumb -400 ml lapte vegetal (eu am pus de migdale dar puteți pune apa sau lapte normal ) -esența de vanilie -zeama de la o lămâie -2 linguri ulei de cocos topit -5 linguri cu miere -1 lingura rasa de agar agar(gelatina vegetala ) fiarta 2 minute in 150 ml apa -nuca de cocos Mod de preparare : Am pus pe aragaz intr-o cratiță 400 ml lapte vegetal si amidonul de porumb ..am fiert la foc mic aproximativ 5 minute (pana începe sa se îngroașe )..când am luat de pe foc am adăugat si gelatina deja fiarta si 2 linguri cu ulei de cocos .Am amestecat energic ,am adăugat esența ,zeama de lămâie si mierea si am lăsat puțin la odihna (2-3 minute ) Intr-o tava adânca am pus o foaie de cremșnit si am adăugat(turnat) peste ea cam jumătate din crema ,am mai adăugat încă o foaie si am turnat si cealaltă jumătate de crema (am oprit 2-3 linguri de crema pt a pune deasupra ),am adăugat si ultima foaie ,am întins putina crema si deasupra si am presărat nuca de cocos ! Am pus deasupra tavii folie alimentara si am pus tava la frigider pt minim 4 ore(e mult mai bine dacă ar fi peste noapte )! PS:puteți face foile de cremșnit in casa ,necesita timp dar ies foarte bune si au mult mai putine calorii (eu azi nu am avut la dispoziție 3-4 ore si pt foi 😁) Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.