Monica Badea Posted February 5, 2024 Posted February 5, 2024 Ingrediente: -250 gr făină integrală -1 linguriță de bicarbonat stins în puțin otet -1 praf de sare -50 ml ulei -200 ml apă fierbinte (în funcție de făină se poate pune mai multă sau mai puțină..aluatul trebuie să fie ca cel pt gogoși ) Umplutură -500 gr carne tocată (eu am pus de curcan și pui(piept și pulpe ) -1 ceapă -1 ardei -țelina (opțional ) -2 linguri tărâțe de psilium sau 1 ou (eu am pus tărâțe ) -verdeața (opțional ) -sare ,boia ,condimente -usturoi(opțional) Mod de preparare; Am făcut o coca din ingredientele pt foaie și am frământat cam 5 minute (am pus totul în vasul mixerului și apoi am frământat la mâna ) Am pus la rece coca ,timp în care am pregătit umplutura ! Am pus toate ingredientele în vasul blenderului și am mixat cam 3-4 minute ! După 1 oră am scos coca de la frigider și am întins o foaie subțire ,am pus-o într-o tavă cu hârtie de copt (eu am avut o tavă rotundă ),peste care am întins toată compoziția de carne și am dat la cuptor la 180 gr . După aproximativ 15 minute am scos tava și am presărat deasupra semințe de cânepă și susan ,am pus încă 5 minute la cuptor după care am turnat deasupra un amestec din :1 linguriță turmeric ,1 linguriță amidon de porumb,2 lingurițe ulei de măsline și 2 linguri de apă..am pus tava din nou la cuptor și am mai lăsat aproximativ 20 de minute (deci în total aproximativ 40 de minute)! Am tăiat tarta când s-a răcit ! Quote
Recommended Posts