Jump to content
SLĂBIM ÎMPREUNĂ, MÂNCÂND ORDONAT💗💗.
  • Bun venit!

    Pentru a vizualiza in intregime continutul din topicurile existente si pentru a participa la discutiile din cadrul forumului, trebuie sa te înregistrezi GRATUIT, sau te poti autentifica cu contul tau facebook, acesta fiind un proces extrem de simplu si care necesită doar cateva informații minime.

Gustare - ora 10 Fix

Gustare - ora 10 Fix


65 topics in this forum

    • 0 replies
    • 20 views
    • 0 replies
    • 36 views
    • 0 replies
    • 17 views
    • 0 replies
    • 6 views
    • 0 replies
    • 14 views
    • 0 replies
    • 13 views
    • 0 replies
    • 5 views
    • 0 replies
    • 51 views
    • 0 replies
    • 34 views
    • 0 replies
    • 52 views
    • 0 replies
    • 22 views
    • 0 replies
    • 28 views
    • 0 replies
    • 9 views
    • 0 replies
    • 13 views
    • 0 replies
    • 105 views
    • 0 replies
    • 58 views
    • 0 replies
    • 77 views
    • 0 replies
    • 34 views
    • 0 replies
    • 34 views
    • 0 replies
    • 21 views
    • 0 replies
    • 9 views
    • 0 replies
    • 39 views
    • 0 replies
    • 57 views
    • 0 replies
    • 67 views
    • 0 replies
    • 37 views
  • Posts

    • Ingrediente : -100 gr fulgi de ovăz măcinați -2 linguri de miere -3 linguri de ulei de cocos topit -suc de sfecla roșie după preferința(obținut prin datul la blender a unei sfecle roșii cu apa,apoi strecurata și filosit doar sucul( -unt de migdale sau de care doriți Se face o compoziție din toate Ingredientele(mai puțin untul)și se da la congelator 10-15 minute. Se formează biluțe egale care se aplatizeaza cu podul palmei,se ung jumătate din ele cu untul de migdale sau cel ales de fiecare și se acoperă cu cealaltă jumate astfel încât sa obținem fursecuri. Se dau din nou la congelator pentru 4-5minute,după care se ornează(eu am pus o glazura din ulei de cocos ,miere și pudra de roșcove) Se pun la rece(la frigider) fursecurile și se pot servi imediat!
    • Polifenolii sunt o categorie de chimicale naturale din plante. Acestia sunt o categorie de micronutrienti cu activitate antioxidanta. Exista peste 8000 de polifenoli identificati in alimente precum ceaiul, fructele, legumele, uleiul de masline si ciocolata Polifenolii joaca un rol important in mentinerea starii de bine, fiind o categorie importanta de antioxidanti. Antioxidantii protejeaza celulele de efectele radicalilor liberi asupra organismului. Necontrolati, radicalii liberi produc degradare celulara, favorizand instalarea afectiunilor si imbatranirea prematura. Tipuri de polifenoli Polifenolii se impart in 4 categorii: Flavonoide – se regasesc in plante, fructe, legume, vin rosu si ceai verde, dar si sub forma de suplimente cu polifenoli. Acizi fenolici – se regasesc in cafea, ceai, struguri, vin rosu, kiwi, prune, mere si cirese, dar si in porumb si grau. Stilbene – acestea se regasesc in vinul rosu, in merisoare si in alune. Lignani – ii poti gasi in legume, cereale, fructe, alge si seminte de in sau susan. Beneficii polifenoli Polifenolii au o serie de beneficii pentru sanatate. Iata cateva dintre acestea: Au activitate antioxidanta – datorita activitatii antioxidante a polifenolilor, acestia pot combate efectele radicalilor liberi cauzate de expunerea la poluare, de fumat, de dieta nesanatoasa si nu numai. Asta inseamna ca polifenolii ne pot proteja de boli, dar totodata pot amana procesul de imbatranire. Au efect antiinflamator – polifenolii au actiune antiinflamatoare, fapt ce previne de asemenea imbatranirea. Proprietati anti-cancer – si riscul de cancer poate fi redus prin consumul de polifenoli. Quercetina, catehinele, resveratrolul si curcumina sunt polifenoli renumiti pentru abilitatea de a proteja organismul de cancer. Reduc riscul de formare a cheagurilor de sange – polifenolii imbunatatesc circulatia sanguina, contribuind la reducerea riscului de formare a cheagurilor. Catehinele, de pilda, au abilitatea de a reduce riscul de blocare a arterelor cu un cheag de sange. Regleaza nivelul de glucoza din sange – polifenolii pot fi de ajutor pacientului care sufera de diabet sau de sindrom metabolic, intrucat regleaza nivelul de zahar din sange si combat rezistenta la insulina. Reduc riscul de osteoporoza – osteoporoza este afectiunea caracterizata de pierderea densitatii osoase. Activitatea antioxidanta a polifenolilor are un efect benefic asupra sistemului osos, contribuind la reducerea riscului de osteoporoza. Surse alimentare de polifenoli Polifenolii se regasesc in multe dintre alimentele pe care le consumam. Iata cele mai bune surse de polifenoli: Fructele – portocale, mere, struguri, piersici, grepfrut, cirese, rodie, merisoare, prune, soc, capsune si caise. Legume – spanac, ceapa, cartof, broccoli, sparanghel, morcov. Nuci si seminte – boabe de soia, castane, alune de padure, nuci Pecan, migdale, seminte de in. Bauturi – ceai, cafea, vin rosu. Grasimi sanatoase – ulei de masline, ulei de susan. Condimente si mirodenii – pudra de cacao, sofran, oregano, anason, salvie, menta, cimbru, busuioc, curry, ghimbir, chimen, scortisoara. Adopta o dieta echilibrata, bazata pe alimente sanatoase, si vei beneficia de o cantitate suficienta de polifenoli. Daca folosesti suplimente cu polifenoli, nu depasi doza zilnica recomandata. sursa
    • Deshidratarea are loc atunci când organismul pierde mai multe lichide decât primește, iar cea mai frecvență cauza de pierdere a apei este transpirația excesiva.   Consumul recomandat pentru o persoană normală este de 10 pahare de apa zilnic, acesta fiind mai crescut în cazul sportivilor sau al persoanelor care efectuează activități în aer liber, la temperaturi crescute.   . Atunci când îți este cald, glandele apocrine eliberează un amestec de apa și electroliți pentru a reduce temperatura corpului, iar acestea trebuie înlocuite rapid printr-un consum mai mare de lichide. -     Anumite boli, în special cele care se manifestă prin diaree sau vărsături. Aceste simptome pot duce la pierderea unor cantități mari de apă și minerale, cu rol esențial în controlul muscular, al circulației sângelui și al oxigenării țesuturilor. Dacă afecțiunea nu este tratată corespunzător și nu este crescut aportul de lichide, există un risc crescut de deshidratare, dar și de accident vascular cerebral sau chiar comă. Simptomele deshidratării În funcție de gradul de severitate, simptomele deshidratării pot varia.   Iată câteva semne ale deshidratării în forme ușoare: -somnolență; -gură uscată; -senzație de sete; -piele uscată; -constipație; -cantitate mică de urină; -amețeală si senzatie de lesin; -dureri de cap. În cazul deshidratării severe, simptomele de mai sus sunt completate de: -     Sete excesiva; -     Lipsă transpirației; -     Tensiune arterială scăzută; -     Ritm cardiac accelerat; -     Respirație rapidă; -     Febră; -     Ochi înfundați; -     Urină de culoare închisă; -     Piele lipsita de elasticitate, care nu isi revine imediat in urma ciupirii, testata de obicei  la nivelul incheieturii mainii. Ține minte că deshidratarea severă este o urgență medicală și trebuie tratată de personal medical specializat. Când poate fi o urgență medicală   Dacă o persoană prezintă simptomele de mai sus, la care se adaugă cele de mai jos, solicită ajutor medical de urgență: -     Diaree severă; -     Materii fecale cu sânge; -     Episoade diareice care se manifestă pe o perioadă mai lungă de 3 zile; -     Dezorientare; -     Senzație de vomă. Pnetru pacienti cardiaci sau hiperensivi, sau cei care se confrunta cu tensiune oscilanta si se afla sub tratament, medicatia trebuie administrata cu multa apa, pentru a evita o concentratie mai mare in sange, in conditiile deshidratarii. Deshidratarea intensa poate genera si accentuarea formarii trombilor, responsabile de accidente vasculare,, de aceea persoanele predispuse la fenomene de coagulare (fibriatii, aritmii, insuficienta venoasa)  trebuie sa se asigure ca nu ajung in aceasta situatie si sa se asigure ca in timpul zilelor caniculare au un aport constant si suficient de apa. Si persoanele care sufera de afectiuni renale sau litiaza trebuie sa evite activ deshidratarea. Ce poți face acasă că remediu În primul rând, consumă apa din belșug, însă nu foarte rece, ci la temperatură camerei. În plus, îți poți face propria băutură rehidratanta fie din plicurile cu saruri de rehidratare, care se gasesc in farmacii si care nu trebuie sa lipseasca daca aveti acasa varstnici sau copii mici. Altfel, in caz de urgenta, cu ajutorul unor ingrediente simple: dizolvă o jumătate de linguriță de sare și 6 lingurițe de zahăr într-un litru de apa și consumă lichidul obținut cu înghițituri mici. Asigură-te că nu depășești cantitățile recomandate – prea multă sare sau zahăr poate fi extrem de periculos pentru organism, ai ales in cazul diabeticilor sau celor cu probleme cardiovasculare. Evită cu orice preț să consumi sucuri carbogazoase îndulcite, care conțin cafeină, deoarece astfel de băuturi înrăutățesc simptomele deshidratării. Consumă zilnic minimum 2 litri de lichide, în special apă sau bauturi speciale, imbogatite cu electroliti. sursa
    • Te confrunti uneori cu dureri de cap care aparent nu au nicio cauza? Si cu toate acestea, de multe ori te indispun fiindca sunt dureri surde sau medii ca intensitate. Creierul nostru este format din 75% apa, ceea ce inseamna ca orice urma de deshidratare poate duce rapid la dureri si tensiune. Daca observi ca durerile de cap apar in zilele in care bei mai putina apa sau stai mai mult in caldura, aceasta poate fi cauza In cadrul unui studiu, cercetatorii au descoperit ca femeile obeze (cele care aveau un indice de masa corporala egal cu 30) aveau un risc cu 35% mai mare de a avea dureri de cap, comparativ cu cele care aveau un IMC mai mic. Obezitatea morbida sau severa (IMC egal cu 40) a crescut sansele de a suferi de dureri de cap cu 80%. Char daca esti o persoana ocupata, foamea este un factor declansator destul de des intalnit cand vine vorba de durerile de cap,așa ca nu mai este cazul sa sari peste mese. Putina cofeina poate ajuta in cazul durerilor de cap, dar prea multa cofeina le poate declansa. Daca stii ca in cazul tau cofeina e cea care iti cauzeaza durerile de cap, renunta treptat la cafea pana cand ajungi sa consumi cofeina nu mai mult de doua zile pe saptamana. Un studiu amplu spune ca persoanele care dorm, in medie, 6 ore pe noapte tind sa aiba in mod semnificativ dureri de cap mai severe si mai frecvente decat persoanele care dorm mai multe ore.
    • Tipul de grăsime pe care îl consumi este foarte important: grăsimile saturate, de exemplu (cum ar fi untul și uleiul de cocos), pot fi benefice, dar pot crește și nivelul de colesterol LDL pe lângă nivelul de colesterol HDL. Cu toate acestea, grăsimile trans (cele care se găsesc în prăjituri, gogoși și cartofi prăjiți) nu sunt niciodată o idee bună - de fapt, îți cresc nivelul de colesterol LDL (rău), reducând în același timp nivelul de HDL (bun). 1. Pește și ulei de pește Uleiul de pește este ideal, deoarece este o grăsime polinesaturată cu lanț lung. Uleiul de pește conține acizi grași omega-6 și -3, pe care organismul nu îi poate crea din alte grăsimi. Alimentele cu omega-3 sunt renumite pentru că furnizează grăsimi esențiale și sănătoase pentru corp și creier. Un lucru de reținut: nu vei dori să gătești cu ulei de pește - în schimb, ia-l sub formă de suplimente sau, și mai bine, optează pentru preparatele din pește (somonul este o alegere excelentă). Per porție (1 lingură): 123 calorii, 14 g grăsimi (2,9 g sat), 0 mg sodiu, 0 g carbohidrați, 0 g zahăr, 0 g fibre, 0 g proteine 2. Avocado și ulei de avocado La fel ca uleiul de pește, uleiul de avocado (sau chiar avocado în general) este plin de acizi grași sănătoși pentru inimă, care s-au dovedit a fi mai sănătoși decât alte grăsimi. „Știința a explicat destul de clar acum ceva timp că uleiurile poli și mononesaturate, cum ar fi cele din avocado, măsline și rapiță, sunt mai benefice decât cele mai bogate în grăsimi saturate atunci când se analizează valorile colesterolului, tensiunii arteriale și, în unele cercetări, IMC în sine Uleiul de avocado are, de asemenea, un punct de ardere ridicat, făcându-l o alegere excelentă pentru gătit și prăjire la temperatură ridicată. Per porție (1 lingură): 124 calorii, 14 g grăsimi (1,6 g sat), 0 mg sodiu, 0 g carbohidrați, 0 g zahăr, 0 g fibre, 0 g proteine 3. Ulei de măsline Folosește ulei de măsline obișnuit pentru a găti sau prăji. Uleiul de măsline extravirgin, pe de altă parte, este ideal de utilizat în sosuri de salată sau pentru stropirea legumelor la grătar Un alt beneficiu: asocierea uleiului de măsline cu legume va ajuta corpul să absoarbă mai ușor anumite vitamine, cum ar fi A, D, E și K, spune el. Per porție (1 lingură): 119 calorii, 14 g grăsimi (1,9 g sat), 0 mg sodiu, 0 g carbohidrați, 0 g zahăr, 0 g fibre, 0 g proteine 4. Ulei de rapiță Uleiul de rapiță este de bază în bucătărie și există un motiv întemeiat pentru care ar trebui să îl ai la îndemână Nu numai că aroma sa subtilă îl face o alegere potrivită pentru prăjit sau grill, dar conține și o doză moderată de omega-3 ,deci este foarte sănătos. Per porție (1 lingură): 124 calorii, 14 g grăsimi (1 g sat), 0 mg sodiu, 0 g carbohidrați, 0 g zahăr, 0 g fibre, 0 g proteine 5. Unt Doar asigurați-vă că alegeți un unt de înaltă calitate, care este mai bogat în acizi grași omega-3 Cu toate acestea, untul este încă o grăsime saturată, deci este important să îl folosiți puțin mai rar decât pe alte grăsimi nesaturate. Per porție (1 lingură): 102 calorii, 12 g grăsimi (7 g sat), 2 mg sodiu, 0 g carbohidrați, 0 g zahăr, 0 g fibre, 0,1 g proteine 6. Ulei de cocos În ultimii ani, uleiul de cocos a devenit atât de cunoscut, încât poate fi utilizat pentru orice, de la gătit până la tratament pentru păr sau piele. În bucătărie, uleiul de nucă de cocos oferă o doză solidă de acid lauric - un nutrient care stimulează imunitatea - și este un excelent substitut pentru unt Dar, este încă o grăsime saturată, așa că încercați să nu o consumați în absolut orice. Per porție (1 lingură): 117 calorii, 14 g grăsimi (12 g sat), 0 mg sodiu, 0 g carbohidrați, 0 g zahăr, 0 g fibre, 0 g proteine sursa
×
×
  • Create New...