Monica Badea Posted January 8, 2022 Posted January 8, 2022 După un mic dejun hrănitor, urmează masa de prânz care trebuie gândită nu în cantitate, ci în asocieri de alimente sănătoase care să ofere organismului nutrienţii de care are nevoie. prânzul este a doua masă importantă a zilei şi va fi adesea cea mai bogată caloric. Aportul caloric normal pentru o masă de prânz este în jur de 400-700 de calorii, explică specialiștii . Ca să faci cele mai bune alegeri care-ţi hrănesc organismul şi să nu mănânci excesiv, iată ce trebuie să se regăsească în farfuria ta potrivit recomandărilor specialiștilor 1. Proteine cu valoare înaltă În această categorie intră: peştele carnea de curcan sau de pui carnea de vită sau porc (dar nu mai des de 3-4 ori pe lună). 2.Legume Acestea trebuie să ocupe cea mai mare parte din farfuria ta şi să includă: broccoli conopidă cartofi mazăre fasole verde sparanghel spanac dovlecel varză. Toate aceste legume pot să fie consumate atât în stare crudă în diverse combinaţii de salate sau gătite sub formă de supe/ciorbe/creme de legume/sote. 3. Leguminoase În această categorie intră: linte năut fasole boabe mazăre uscată soia. 4. Cereale integrale În această categorie intră: orez brun sau basmati paste din făină integrală, fără ou paste din orez mămăligă din făină de mălai nerafinată pâine integrală quinoa amaranth mei hrişcă. sursa 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.