Jump to content

Recommended Posts

Posted

După un mic dejun hrănitor, urmează masa de prânz care trebuie gândită nu în cantitate, ci în asocieri de alimente sănătoase care să ofere organismului nutrienţii de care are nevoie.
prânzul este a doua masă importantă a zilei şi va fi adesea cea mai bogată caloric. Aportul caloric normal pentru o masă de prânz este în jur de 400-700 de calorii, explică specialiștii .

Ca să faci cele mai bune alegeri care-ţi hrănesc organismul şi să nu mănânci excesiv, iată ce trebuie să se regăsească în farfuria ta potrivit recomandărilor specialiștilor

1. Proteine cu valoare înaltă

În această categorie intră:
peştele
carnea de curcan sau de pui
carnea de vită sau porc (dar nu mai des de 3-4 ori pe lună).

2.Legume

Acestea trebuie să ocupe cea mai mare parte din farfuria ta şi să includă:
broccoli
conopidă
cartofi
mazăre
fasole verde
sparanghel
spanac
dovlecel
varză.

Toate aceste legume pot să fie consumate atât în stare crudă în diverse combinaţii de salate sau gătite sub formă de supe/ciorbe/creme de legume/sote.


3. Leguminoase

În această categorie intră:

linte
năut
fasole boabe
mazăre uscată
soia.


4. Cereale integrale

În această categorie intră:

orez brun sau basmati
paste din făină integrală, fără ou
paste din orez
mămăligă din făină de mălai nerafinată
pâine integrală
quinoa
amaranth
mei
hrişcă.

1751685602_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.2b5321e44a1be7e296886947970ead1a.jpeg

sursa

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

×
×
  • Create New...